voetbalzone

Mikautadze en FC Metz dichter bij degradatie na nederlaag bij Saint-Étienne

Jonathan van Haaster30 mei 2024, 22:30
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 22:42
Advertentie

AS Saint-Étienne heeft een eerste stap richting promotie naar de Ligue 1 gezet. Les Verts wonnen het heenduel in de play-offs om promotie/degradatie met 2-1 van FC Metz. De return vindt op zondag plaats.

Metz eindigde afgelopen seizoen als zestiende in de Ligue 1 en moet dus met Saint-Étienne, de nummer drie van de Ligue 2, vechten voor het laatst overgebleven plekje op het hoogste niveau.

Beide ploegen kregen in de openingsfase goede kansen. Irvin Cordona wist van dichtbij niet te scoren, terwijl Georges Mikautadze, die Ajax definitief verlaat voor Metz, aan de andere kant tegen de paal schoot.

Na een kleine twintig minuten was het alsnog raak voor Saint-Étienne. Ibrahim Sissoko nam de bal aan op randje zestien, trok naar voren en verschalkte Metz-goalie Alexandre Oukidja met een schot door het midden: 1-0.

Het was echter Metz dat met het beste gevoel de rust in ging. Aanvoerder Ismaël Traoré kopte namelijk prima binnen uit een hoekschop van Lamine Camara: 1-1.

Diezelfde Camara kreeg na rust de mogelijkheid om zelf ook op het scorebord te verschijnen. Zijn schot vloog echter net naast de rechterpaal. Even daarvoor schoot Yvann Macon net over het doel van Oukidja.

Tien minuten voor tijd viel de derde treffer van de avond alsnog. Oukidja schatte een voorzet van Cardona totaal verkeerd in, waardoor Mathieu Cafaro vrij simpel kon binnenkoppen: 2-1.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …