voetbalzone

Nederlands elftal op korte termijn voorgoed verleden tijd voor Amrabat

Erik van Dam05 nov 2011, 10:45
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2011, 10:45
Advertentie

Nordin Amrabat kan over zes dagen zijn officiële interlanddebuut maken voor Marokko. De 24-jarige vleugelaanvaller is opgeroepen voor de wedstrijd tegen Uganda, volgende week vrijdag. Als hij speeltijd krijgt, ligt uitkomen voor het Nederlands elftal definitief in het verleden. Amrabat speelde tien duels voor Jong Oranje, maar raakte vervolgens uit beeld bij de bondscoaches.

De in Naarden geboren aanvaller maakte in ons land snel furore bij Almere City FC en VVV-Venlo. Een transfer naar PSV pakte echter minder goed uit en vorig seizoen koos hij ervoor zijn loopbaan te vervolgen in het shirt van Kayserispor uit Turkije. De switch naar het nationale Marokkaanse team volgde en aan Oranje lijkt de aanvaller niet meer te denken. “Na de wedstrijden met Jong Oranje van Foppe de Haan heb ik ook nog twee interlands gespeeld voor Nederland B en een stage meegemaakt met Oranje in Hoenderloo”, zegt Amrabat tegen Voetbal International.

“Bert van Marwijk heeft me in die periode verteld dat hij me in de gaten zou blijven houden, maar toen raakte ik uit beeld toen ik op de bank belandde bij PSV. Daarna ben ik benaderd door de Marokkaanse bond. Ze waren speciaal met een delegatie naar Utrecht gekomen”, aldus de ex-PSV'er. Bij Marokko treft hij meer spelers die actief waren of nog steeds zijn in de Eredivisie; Karim El Ahmadi en Oussama Assaidi maken eveneens deel uit van het nationale team.

Bezig met laden …