Gravenberch Van de Ven Verbruggen Timber Hato De Vrij Dumfries Brobbey Gakpo Reijnders SimonsImago

Nederlandse journalisten schrikken van 'slechtste Nederlands elftal ooit' en wijzen missende schakel aan

Mart van Mourik14 okt 2024, 21:50
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2024, 21:53
Advertentie

De Nederlandse journalisten hebben een verschrikkelijk slecht Nederlands elftal in de eerste helft van het Nations League-duel met Duitsland gezien. Bij het journaille valt met name het ontbreken van Virgil van Dijk op, die deze wedstrijd wordt vervangen door Micky van de Ven.

Mede door het gebrek aan scherpte en fortuin in de afronding bij Duitsland wist Nederland de nul te houden. Nederland voerde geen enkel schot op doel af.

“Kritiek op Van Dijk op doordekken en initiatief aan de bal: prima”, zo schrijft journalist Sjoerd Mossou op X. “Maar nooit meer beweren dat-ie een quasi-leider is. Totale chaos zonder hem.”

Ook Leon ten Voorde reageert op X. “Alle amateurtrainers die afgelopen weekend dachten dat ze met hun ploeg door de ondergrens waren gezakt krijgen na t zien van dit Oranje opeens het gevoel van, zo slecht was het allemaal niet.”

“Tot op heden beschamend slecht”, voegt Jack van Gelder eraan toe. Ook Willem Vissers ergert zich. “Ik dacht dat het niet slechter kon dan tegen Hongarije. Sorry, ik heb me vergist.”

Commentator Ragnar Niemeijer ziet ‘het slechtste Oranje in jaren’ en noemt het optreden ‘onvoorstelbaar’.

Bezig met laden …