Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Of ik deze zomer bij Feyenoord blijf? Dat weet je nooit, hè. Dat is voetbal’

Laatste update:

Justin Bijlow meldde zich maandag bij het Nederlands elftal en hoopt woensdag op de lijst te staan als bondscoach Ronald Koeman zijn definitieve EK-selectie bekendmaakt. Dat de 26-jarige keeper van Feyenoord zich mogelijk mag opmaken voor zijn tweede grote eindtoernooi met Oranje was begin februari zeker geen uitgemaakte zaak toen hij een vervelende en ongelukkige kuitblessure opliep tijdens het uitduel met AZ. Nu is Bijlow weer fit en gaat hij met vier wedstrijden in de benen Koeman proberen te overtuigen om hem mee te nemen naar Duitsland. Een gesprek over zijn revalidatie, het seizoen van Feyenoord, Arne Slot, zijn toekomst in De Kuip én het EK. “We gaan er niet heen om maar mee te doen. We gaan erheen om te winnen.”

Door Noël Korteweg en Jelle Kusters

AZ – Feyenoord, 4 februari, even na 15.00 uur. De camera van ESPN draait plots naar Bijlow, die zichtbaar geëmotioneerd op de grond zit. Uit een herhaling die volgt blijkt dat de goalie zichzelf ongelukkig blesseert bij een pass. Bijlow verlaat het veld met behulp van twee leden van de medische staf in tranen en staat wederom een lange revalidatie te wachten. Na afloop van het duel, dat Feyenoord met 0-1 wint, gaat het niet veel over de overwinning in Alkmaar. Het gaat vooral over de blessure van Bijlow, die op dat moment de beslissende fase van het seizoen lijkt te gaan missen en mogelijk ook het EK in rook ziet opgaan.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Hoewel de keeper uiteindelijk veertien wedstrijden moet missen, waaronder het tweeluik met AS Roma, de historische overwinning op Ajax en de bekerfinale, kijkt hij nu met een positief gevoel vooruit. Bijlow strijdt met Bart Verbruggen, Mark Flekken en Nick Olij om een plek in de EK-selectie. Daarna begint de strijd om een plekje onder de lat in Duitsland.

Blessure en revalidatie


“Ik kreeg een scheur in mijn kuit”, zegt Bijlow over de desbetreffende wedstrijd tegen AZ. “Of ik gelijk wist dat het fout zat? Ja, tuurlijk. Als je die blessure ooit hebt gehad, dan weet je dat het geen fijn gevoel is. Je weet gelijk hoe laat het is.” Een groot deel van de AZ-supporters applaudisseert voor de Feyenoorder als hij het veld verlaat en wordt vervangen door Timon Wellenreuther. “Ik kreeg het een beetje mee toen ik naar binnenliep. Dat is een heel mooi gebaar. Daar draait voetbal natuurlijk allemaal om: dat supporters de thuisspelende ploeg steunen, maar op dat soort momenten ook de uitspelende ploeg. Dat is een mooi voorbeeld van een goed moment.”

Bijlow verlaat het veld in Alkmaar.

De eerste twee weken na zijn blessure zijn moeilijk voor Bijlow. “Omdat ik niet zoveel mocht. Daarna kan je op de club weer wat dingen doen. Zodra je bezig bent komt het automatisch weer dat je met volle moed vooruit gaat. Of de moed mij weleens in de schoenen zakt als ik geblesseerd raak? Ja, tuurlijk. Dat zagen jullie ook allemaal wel, denk ik. Maar wat ik zeg: zodra je weer een beetje bezig mag zijn weet je waarvoor je het doet. Dan gaat het vanzelf weer.”

Drie dagen na het uitduel in Alkmaar komt AZ langs in De Kuip voor een bekerwedstrijd. Het Legioen steekt Bijlow in de twaalfde minuut van die wedstrijd een hart onder de riem met een speciaal spandoek en een daverend applaus. “Dat is natuurlijk prachtig. Liever heb je het natuurlijk niet, want dat zou betekenen dat je niet geblesseerd bent. Deze steun van de Feyenoord-supporters heb ik altijd gevoeld en zeker op dat moment weer.”

Rentree in de basis en het vertrek van Slot


Bijlow keert ruim tien weken na zijn blessure terug in de wedstrijdselectie van Feyenoord tijdens het uitduel met Fortuna Sittard. Een week eerder hebben de Rotterdammers gigantisch uitgehaald tegen aartsrivaal Ajax en een historische uitslag neergezet: 6-0. Bijlow bekijkt die wedstrijd vanaf de tribune. “Het doet geen pijn dat ik die wedstrijd niet kon spelen, want we hebben gewonnen en daar draait het uiteindelijk om. Het is natuurlijk een Klassieker met een historische uitslag, maar ik had liever die wedstrijden ervoor en erna ook gespeeld.”

Bijlow moet de bekerfinale aan zich voorbij laten gaan.

Uiteindelijk maakt de achtvoudig Oranje-international zijn rentree in de basis in het uitduel met Go Ahead Eagles. Slot gunt Bijlow speeltijd om zichzelf zo in de kijker te spelen voor het EK met Oranje. “We hebben de afgelopen drie jaar heel goed samengewerkt”, zegt de doelman over zijn inmiddels ex-trainer. “Ik ben hem dankbaar dat ik de laatste vier wedstrijden mocht spelen.” Na het duel in Deventer bevestigt Slot de interesse van Liverpool en maakt hij duidelijk dat hij graag de overstap naar the Reds zou willen maken.

“Het kwam natuurlijk uitgebreid in de media”, zegt Bijlow over de interesse van Liverpool in Slot. “Later vertelde hij al snel in de groep dat het nieuws waar was en dat het op gang kwam. Dan ben je erop voorbereid. Het was geen verrassing meer dat het uiteindelijk rondkwam. Ik heb tijdens zijn periode mogen debuteren bij het Nederlands elftal, we zijn landskampioen geworden, hebben de beker gewonnen en hebben heel goed voetbal gespeeld. Daar ben ik hem heel erg dankbaar voor, dat heb ik hem ook verteld toen hij wegging. Hij heeft heel veel voor de club betekend.”

Een goed seizoen voor Feyenoord?


“Slot heeft samen met de technische staf het DNA van de club in positieve zin veranderd”, vervolgt Bijlow, die het moeilijk vindt om te zeggen of Feyenoord een goed seizoen achter de rug heeft. “Nou, bij een goed seizoen waren we weer kampioen geworden. We hebben meer punten dan vorig jaar gehaald, we hebben de beker gewonnen en PSV heeft het gewoon goed gedaan, dus je kan niet spreken van een slecht seizoen. Je weet nooit wat er was gebeurd als we bepaalde wedstrijden wel goed hadden afgesloten, maar ik denk dat PSV gewoon heel goed was dit seizoen.”

'Ik heb tijdens zijn periode mogen debuteren bij Oranje, we zijn kampioen geworden, hebben de beker gewonnen en hebben heel goed voetbal gespeeld. Daar ben ik hem heel erg dankbaar voor, dat heb ik hem ook verteld toen hij wegging.'

“Ik denk dat het heel lang geleden is dat we twee seizoenen op rij in de top twee zijn geëindigd. Hoe wij de afgelopen drie jaar bezig zijn geweest met de technische staf en hoe het DNA van de club een beetje veranderd is... Ik denk dat dat heel positief is. Ik ben blij dat ik daar onderdeel van heb mogen zijn”, vervolgt de geboren Rotterdammer.

Feyenoord eindigt dit seizoen op de tweede plaats in de Eredivisie, zeven punten achter kampioen PSV. “De eerste twee wedstrijden speelden we gelijk, tegen Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam. We hebben thuis tegen NEC 2-2 gelijkgespeeld, thuis tegen FC Twente eindige het 0-0 en toen kregen we genoeg kansen. We hebben genoeg wedstrijden gehad die we eigenlijk hadden moeten winnen, maar we te veel kansen misten of doelpunten te makkelijk tegen kregen. PSV won bijna alles.”

“Tuurlijk houd je er altijd vertrouwen in, alleen op een gegeven moment zijn er nog vijf wedstrijden te spelen en bedraagt de achterstand negen punten. Dan weet je zelf ook wel dat het een heel moeilijk verhaal wordt. Je moet zelf natuurlijk wel gewoon blijven winnen, want de tweede plek was toen nog niet veilig. Met nog vijf wedstrijden te gaan en die achterstand weet je wel dat het gespeeld is. Het is niet zo dat we dan gaan lopen kloten. We willen gewoon zo goed mogelijk spelen en dat hebben we gedaan tot het einde.”

Bijlow tijdens zijn rentree in de basis tegen Go Ahead Eagles.

Nu de internationals van Feyenoord zich opmaken voor verschillende eindtoernooien, gaat het in de media veel over wie Slot gaat opvolgen in De Kuip. De selectie van de Rotterdammers heeft het onderling niet over wie mogelijk de nieuwe trainer wordt. “Het is voor ons allemaal eigenlijk gissen wie het wordt. We zien natuurlijk heel veel namen voorbijkomen. We hebben het er eigenlijk niet echt over gehad, van: ‘Dat is een goede kandidaat.’ We weten niet echt wat nou serieus is of wat een fabeltje is. Ik denk dat iedereen die onder contract staat bij Feyenoord benieuwd is wie het wordt.”

Toekomst bij Feyenoord


Bijlow is al acht jaar onderdeel van de hoofdmacht van Feyenoord en heeft inmiddels alles gewonnen wat er te winnen valt in Nederland. Vorig jaar gingen er geruchten over een stap naar Manchester United, maar dat kwam niet van de grond. “Dat is ook de voetballerij, hè. Je weet niet wanneer iets wel of niet rondkomt. Ze hebben destijds de keuze gemaakt voor iemand anders. Maar ik ben blij dat ik nog een seizoen voor Feyenoord kon spelen.”

Mogelijk is deze zomer het ideale moment voor een stap naar het buitenland. “Of ik bij Feyenoord blijf? Dat weet je nooit, hè. Dat is voetbal. Dat weet je niet”, lacht de keeper. “Ik ben ambitieus, dat heb ik altijd gezegd. Wanneer de kans zich voordoet en er een goede club uit het buitenland komt, dan sta ik daarvoor open. Dat heb ik altijd gezegd. Zolang ik onder contract sta bij Feyenoord is dat nooit een straf en zal ik alles geven zolang ik er speel.”

Bijlow wordt vervangen door Wellenreuther.

Vorige week werd de keeper nog in verband gebracht met Arsenal en Liverpool, waar hij volgens Engelse media als tweede doelman zou moeten fungeren. “Dat zijn twee hele mooie clubs. Het is natuurlijk altijd mooi om genoemd te worden bij grote clubs. Wat ik net zeg: ik ben ambitieus. Zolang ik bij Feyenoord speel zal ik daar alles voor geven en eerst wil ik me gewoon focussen op het Nederlands elftal.”

Wellenreuther bleek de afgelopen twee seizoenen tijdens de afwezigheid van Bijlow steevast een betrouwbare doelman onder de lat bij Feyenoord en zou nog een jaar als reservekeeper niet zien zitten. Ook Bijlow wil geen tweede viool spelen, waardoor er deze zomer iets lijkt te moeten gebeuren wat betreft het keepersgilde in De Kuip. “Onze relatie is de afgelopen twee jaar heel goed geweest”, zegt Bijlow over zijn collega onder de lat.

“We hebben heel goed samengewerkt. Hij heeft het goed gedaan toen ik niet kon spelen. Ik zou geen tweede keeper bij Feyenoord willen worden, nee. Of dat voor Timon ook geldt, weet ik niet. Ik kan niet in zijn hoofd kijken. Of ik kan begrijpen dat hij een rol als tweede keeper niet meer zou accepteren? Ja, tuurlijk. Wellenreuther heeft het ook goed gedaan, dus ik snap zijn positie dat hij wil spelen.”

Deze keepers strijden om een plek in de EK-selectie.

EK met Oranje


Bijlow wil Koeman de komende dagen overtuigen om hem mee te nemen naar Duitsland. “Ik heb de laatste vier wedstrijden volle bak gegeven om in aanmerking te kunnen komen. Dat is gelukkig gelukt. Nu hoop ik dat ik er woensdag bij zit als de definitieve selectie bekend wordt.” Als de Feyenoorder inderdaad geselecteerd wordt, wordt het EK in Duitsland zijn tweede grote eindtoernooi met het Nederlands elftal.

Bijlow was er tijdens het WK in Qatar namelijk ook bij, weliswaar als tweede doelman achter Andries Noppert. “Hoe dat toernooi was? Vanaf de zijlijn niet zo leuk, omdat je natuurlijk wil spelen. Buiten het feit dat je niet speelt, is het natuurlijk nog steeds het allerhoogste niveau met de beste landen en de beste spelers. Dat is mooi om mee te maken, maar je hebt natuurlijk liever dat je speelt. Dat is logisch.”

“Ik denk dat ik een goede kans maak op een plekje in de definitieve selectie. Dat moet woensdag blijken. Als ik meega, dan ga ik er natuurlijk voor om eerste keeper te worden. Hoe groot die kans is, dat weet ik niet. Mark (Flekken, red.) en Bart (Verbruggen, red.) hebben in maart goed gespeeld. Ik ga er nu gewoon volle bak voor en ga er alles aan doen om te laten zien dat ik de nummer 1 kan zijn.” Het doel op het EK is in ieder geval duidelijk. “We gaan er niet heen om maar mee te doen. We gaan erheen om te winnen”, sluit Bijlow af.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Moet Bijlow met Oranje mee naar het EK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou het stiekem niet erg vinden als hij bij Feyenoord zou vertrekken. Wellenreuther heeft op mij persoonlijk al 2 seizoenen een betere indruk achtergelaten dan Bijlow. Niveau verschilt elkaar niet heel erg, alleen is Wellenreuther een stuk betrouwbaarder zonder al die blessures

28 mei 2024 om 12:52

Inderdaad. Ik vind Bijlow nog steeds de betere keeper...áls hij speelt. Dus de vraag voor mij is of je gaat cashen en met Wellenreuther doorgaat, waarbij ik wel nog een beetje m'n (ongegronde) twijfels heb of hij dit niveau een heel seizoen kan vast houden; of je verliest een enorm sterke tweede keeper ten faveure van een in potentie hele goede eerste keeper die helaas qua fitheid tot nu toe niet betrouwbaar is gebleken. Ik neig ondertussen toch naar het eerste.

Als je hem kan verkopen moet je het gelijk doen.
Je bent anders altijd afhankelijk hoe goed je tweede doelman is.

28 mei 2024 om 07:47

Zeker. Alleen zou er daadwerkelijk een club komen die hem zo graag wil dat ze een bedrag neerleggen waar feyenoord geen nee tegen wil zeggen?

28 mei 2024 om 12:54

Ik vermoed dat Feyenoord redelijk snel (8-10 miljoen plus?) ja zal zeggen. Mits ze met Wellenreuther door kunnen zonder gekke clausules in zijn contract.

Verkopen is voor alle partijen het beste lijkt me. Te groot risico op blessures deze jongen wat ten koste gaat van de stabiliteit binnen de spelers selectie tijdens een seizoen.

Na Unnerstal is Bijlow gewoon al jarenlang de beste keeper van Nederland,dus als ie tot zijn pensioen bij Feyenoord blijft dan vind ik dat helemaal prima. Van de andere kant: elke speler waar je goed aan kan verdienen moet je gewoon momenteel verkopen als je het bij Feyenoord voor het zeggen hebt. Een financiële hele stabiele basis met een flinke voorraad geld op de rekening helpt de club ook vooruit

28 mei 2024 om 09:09

Al jarenlang? Zolang is onana nog niet weg. En met unnetstal weet ik net niet. Top voor twente maar ook voor de grote 3?

28 mei 2024 om 09:58

Jarenlang zegt ie. Afgelopen wk heeft ie de strijd verloren van noppert. Bijlow is zwaar en zwaar overschat. Heeft nog nooit een jaar lang op top niveau gespresteerd want dat kan zijn lichaam niet eens aan.
Het is ook belachelijk dat hij bij de selectie zit, op basis van wat?
Koeman had beter de nummer 1 keeper van het wk mee kunnen nemen. Die kan wel tegen de druk, Bijlow raakt vast weer geblesseerd

28 mei 2024 om 10:04

Als Bijlow zijn schoenen strikt, is er al kans op een blessure. Dus lekker voor andere keepers gaan inderdaad.

28 mei 2024 om 12:46

Ja Noppert lijkt me een goeie. Heeft een uitstekend seizoen achter de rug. En hij is ook zo lekker gewoon gebleven. Of misschien anders de 2e keeper van een andere middenmoter in de Eredivisie.

28 mei 2024 om 12:56

Haha, en dan Noppert roepen om je punt te maken. Die mag in de vorm van het laatste half jaar hopen dat een hoofdklasser het in hem ziet zitten.

28 mei 2024 om 13:18

Bijlow is een goeie keeper als hij in het veld staat. Wat je voor hem kan krijgen is meegenomen.
Ik geef je gelijk dat het raar is dat hij word opgeroepen en het niet verdient

29 mei 2024 om 09:06

Nee Bijlow heeft een lekker niveau gehaald dit jaar. Noppert heeft tenminste nog wk ervaring en was eerste keeper op het wk. Die verdiend iets meer crediet dan die huilebalk van een Bijlow.

Maar Feyenoorders kunnen nooit objectief zijn.
Het doet jullie nog steeds pijn dat een keeper uit Friesland jullie grote Bijlow zo even eruit gekeept heeft op moment suprème

Maar welke club zou het dan met'm aandurven? Bijlow is een goede keeper, ALS hij keept. Maar ik zou er als club niet aan beginnen.

Justin verkopen zou echt de allerbeste zet zijn! Niet betrouwbaar genoeg.

Wellenreuther 1e keeper maken en een jonge zeer talentvolle keeper erachter

Ben zelf wel een beetje klaar met die Bijlow hype. Het is een prima keeper maar welke nadenkende scout gaat een keeper als Bijlow op een hoger niveau aandragen? Paar miljoen per jaar betalen om te revalideren.

Blijft helaas het eeuwige talent van Feyenoord. Heeft het lichaam van een gemiddelde bouwvakker op een maandagochtend. Na een driedaags festival. Jammer.

Robben was explosief en daarom vaak geblesseerd, maar hoe kan een keeper in hemelsbaam nou zo vaak geblesseerd raken?

Zou mooi voor Bijlow zijn als hij ergens als 2e doelman in de Premier League aan de bak kan waardoor Feyenoord Wellenreuther 1e doelman kan maken. Lijkt me een win/win/win situatie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren