voetbalzone

OGC Nice neemt met enorm verlies definitief afscheid van Calvin Stengs

Jeroen van Poppel20 jul 2023, 19:12
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2023, 19:12
Advertentie

Calvin Stengs gaat definitief overstappen naar Royal Antwerp, zo meldt De Telegraaf. Technisch directeur Marc Overmars is op een haar na rond met OGC Nice over de te betalen transfersom, die rond de zes miljoen euro zal komen te liggen. Stengs blijft zo actief in Antwerpen, waar hij afgelopen jaar op huurbasis speelde.

De relatief lage transfersom zal aan de Côte d'Azur als pijnlijk worden ervaren. Nice maakte in de zomer van 2021 nog vijftien miljoen euro over aan AZ voor de inmiddels 24-jarige aanvallende middenvelder annex rechtsbuiten, die in de Ligue 1 niet wist te overtuigen. In Antwerpen ligt er een vierjarig contract klaar voor Stengs, die dolgraag een permanente overstap naar de club wil maken.

Stengs speelde het afgelopen seizoen 37 wedstrijden voor Antwerp, waarin hij goed was voor 3 treffers en 9 assists. De Amstelvener was vrijwel altijd verzekerd van een basisplaats onder trainer Mark van Bommel. Mede dankzij de verrichtingen van Stengs werd de club op de laatste speeldag van het afgelopen seizoen in de Jupiler Pro League kampioen. Daarvoor won Antwerp ook nog eens de Croky Cup, waardoor de dubbel een feit was.

Deze zomer moest Stengs zich weer melden op de training bij Nice, maar zijn verblijf in Zuid-Frankrijk is ditmaal van zeer korte duur. Stengs zal spoedig in het vliegtuig stappen en zich melden bij de selectie van Van Bommel. De zevenvoudig Oranje-international kwam tot 32 optredens voor Nice, waarin hij 1 assist en 1 goal produceerde.

Bezig met laden …