Ajax Imago

Olympique Lyon legt bod neer bij Ajax en wil razendsnel zakendoen

Mart van Mourik28 aug 2024, 18:35
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2024, 18:35
Advertentie

Olympique Lyon heeft een bod van onbekende hoogte neergelegd bij Ajax, zo weet L'Équipe woensdag te melden. Les Gones hebben Carlos Forbs verheven tot topprioriteit en hopen spoedig zaken te doen, want de transfermarkt in Frankrijk sluit komende vrijdag.

De kans is groot dat Ernest Nuamah een transfer naar de Premier League gaat maken, waardoor Olympique Lyon plotseling een extra buitenspeler nodig heeft. In de zoektocht naar een geschikte vervanger is de Ligue 1-club uitgekomen bij Forbs.

De Franse krant verzekert dat er al een officieel bod is neergelegd in de Johan Cruijff ArenA en dat de komende uren moeten uitwijzen of Ajax ingaat op het voorstel uit Frankrijk. Over de inhoud van het bod wordt niets gezegd.

Een vertrek van Forbs zou niet volledig uit de lucht komen vallen, want dinsdag werd al bekend dat de Portugese vleugelspits al van zaakwaarnemer is gewisseld. Dat zou kunnen zijn om een transfer tot stand te brengen.

Forbs laat zijn belangen nu behartigen door Sports CMG. De Ajacied werd tot dusver op zakelijk gebied bijgestaan door PCR Sports. Forbs zat eerst in een stal met onder meer William Carvalho (Real Betis). Bij Sports CMG wordt de Ajacied collega van onder meer de Nigerianen Paul Onuachu (Southampton) en Kelechi Nwakali (Barnsley).

Forbs werd medio 2023 voor veertien miljoen euro naar Ajax gehaald door toenmalig technisch directeur Sven Mislintat. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot negentien miljoen euro, zo werd afgesproken met Manchester City.

Ajax legde Forbs destijds tot de zomer van 2028 vast. De twintigjarige aanvaller vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een waarde van acht miljoen euro. Forbs scoorde tot dusver 3 keer voor Ajax in 38 duels in alle competities. Hij fungeerde daarnaast vijf keer als aangever.

Bezig met laden …