voetbalzone

Onbetaalde salarissen zorgen voor nieuwe staking in Colombia

Peter Nusselder04 sep 2010, 18:41
Laatst bijgewerkt: 04 sep 2010, 18:41
Advertentie

Spelers van het Colombiaanse Deportivo Pereira hebben het voorbeeld van hun landgenoten gevolgd en zijn in staking gegaan. De reden voor de weigering van de voetballers om namens hun club in actie te komen, is het uitblijven van hun betalingen. “We spelen zondag niet”, aldus de aanvoerder.

De spelers van Pereira wachten al drieënhalve maand op hun salarissen en zijn van mening dat de maat vol is, waardoor ze tot staking zijn overgegaan. “Het geld dat ze ons beloofd hadden hebben we niet ontvangen, dus we spelen niet tegen Cortuluá”, tekent Reuters op uit de mond van captain Gustavo Victoria over het duel dat zondag op de planning staat.

“Deze situatie doet ons een hoop pijn, maar de clubleiding vertelt ons telkens weer dat ze de volgende week zullen betalen. En zo houden ze ons al een tijd aan het lijntje”, stond ploeggenoot Jhon Viafara zijn aanvoerder bij. Eerder deze week was er ook al een spelersstaking bij Once Caldas, en ook bij America, één van de grootste clubs van Colombia, weigerden spelers om een wedstrijd te spelen.

Bezig met laden …