voetbalzone

Once Caldas gaat forse maatregelen nemen tegen stakende spelers

Daniel Cabot Kerkdijk01 sep 2010, 09:25
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2010, 09:25
Advertentie

Bij de Colombiaanse club Once Caldas is er een ware strijd gaande tussen spelers en bestuur. Negentien selectiespelers stuurden maandag een brief naar het bestuur van de club om duidelijk te maken dat zij zullen staken als hun salaris niet wordt overgemaakt. De clubleiding is niet onder de indruk van de actie: “Ik wacht op legale maatregelen van een vertegenwoordiger van het Ministerie van Arbeid”, laat algemeen manager van de club Duvan Vazquez woensdag weten.

Het bestuurslid vindt het niet erg als er harde maatregelen komen tegen de staking van zijn spelers. “Het kan gaan om een sanctie of ontslag van de spelers die weigeren te trainen”, aldus Vazquez. Aanvoerder Alexis Henriquez benadrukt het belang van de staking. “Sommigen kunnen geen eten meer betalen en onze kinderen moesten van school worden gehaald omdat we dat niet meer kunnen betalen.”

Het is niet de eerste keer dat er in Colombia problemen zijn bij de betalingen van salarissen. Bij America, een van de grootste clubs van Colombia, weigerden spelers om een wedstrijd te spelen. Jorge Bermudez, trainer van America, werd na steun te hebben gegeven aan de spelers ontslagen door zijn clubleiding. De economische crisis in Colombia heeft ervoor gezorgd dat meer clubs problemen hebben met het betalen van de salarissen van spelers.

Bezig met laden …