Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ook AS Roma geïnteresseerd in Feyenoord-uitblinker: vraagprijs van 30 miljoen

Laatste update:

Ook AS Roma wil zich mengen in de strijd om de handtekening van Yankuba Minteh, zo meldt Gianluca Di Marzio. De negentienjarige aanvaller van Newcastle United heeft zijn marktwaarde in zijn huurperiode bij Feyenoord aardig weten op te krikken en mag nu vertrekken bij the Magpies, dat een vraagprijs van dertig miljoen heeft vastgesteld.

Minteh maakte afgelopen seizoen veel indruk bij Feyenoord, waar hij in 37 officiële wedstrijden 11 keer scoorde en 6 keer aangever was. Dennis te Kloese zou Minteh graag zien terugkeren bij Feyenoord, maar Newcastle ziet een nieuwe verhuurperiode niet zitten. Feyenoord kan bovendien de hoge vraagprijs niet ophoesten.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Newcastle zou het liefst langer doorgaan met Minteh, maar moet ook denken aan het financiële plaatje. Clubs in de Premier League mogen namelijk over drie seizoenen maximaal 105 miljoen pond verlies maken. Daarom zal de club deze zomer een aantal spelers, waaronder Minteh, gedwongen moeten verkopen, zodat absolute sterspelers kunnen blijven.

De goede prestaties van Minteh in Nederland hebben geleid tot interesse van diverse buitenlandse topclubs. Onder meer Everton, Olympique Marseille en Borussia Dortmund zouden hem dolgraag overnemen. Bovendien werd Liverpool genoemd, waar Minteh zich zou kunnen herenigen met Arne Slot.

Nu zou ook Roma in de race zijn voor de handtekening van de Gambiaan. Daniele De Rossi zou in Minteh de ideale aanwinst zien voor zijn voorhoede. Die linie moet flink versterkt worden, daar Romelu Lukaku en Sardar Azmoun deze zomer terugkeren bij hun clubs na een verhuurperiode in Rome.

Daarom zou Minteh gelden als een van de belangrijkste transfertargets van Roma deze zomer. De club zoekt een aanvaller met veel potentie en Minteh zou perfect in die beschrijving passen.

Newcastle zou een bedrag verlangen van zo’n dertig miljoen euro, nadat het de buitenspeler vorig seizoen voor een bedrag van zeven miljoen euro overnam van Odense Boldklub. Transfermarkt taxeert de zesvoudig international van Gambia inmiddels op 16 miljoen euro.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eigenlijk zou er een regel moeten komen tegen doorverkopen van spelers die je alleen verhuurd hebt. Je scout spelers voor de toekomst, biedt een beter salaris dan de clubs waar de spelers wel voor de basis gehaald zouden worden en verhuurt hem vervolgens. Als ie het goed doet geef je hem geen kans maar verkoop je hem direct door. Pak de winst en troef weer een paar clubs af voor vijf nieuwe talenten.

22 juni 2024 om 11:22

Dat vind ik best een goed idee eigenlijk. Of een verplicht doorverkoop percentage bij een speler die direct na een huurperiode verkocht wordt aan een andere club.

22 juni 2024 om 11:39

Mannen dit is echt geen slechte gedachtenspinsel! Iets in de trend van een opleidingsvergoeding voor de clubs waar die spelers gestald worden?

22 juni 2024 om 12:02

Ja dat zou een goed idee zijn, een doorverkooppercentage. Waarmee het voor hurende clubs ook meteen nog interessanter wordt om een speler goed in de markt te zetten, speeltijd te geven en individueel te trainen.

22 juni 2024 om 12:44

De gedachte hierachter is natuurlijk prima, maar de keerzijde is ook dat clubs spelers dan dus even extra houden met 5 minuten speeltijd om zo die regel te omzeilen. Ook ben ik bang dat het aantal samenwerkingen/satalietclubs dan toeneemt.

Neemt niet weg dat actie op dit vlak wel wenselijk is ja. Ik ben sowieso voorstander van maximale selecties en een maximaal aantal verhuurde spelers, die ook nog eens meetellen in je maximale selecties. Het moet gewoon zo kunnen zijn dat het interessant wordt voor spelers om voor pakweg Basel of Celtic te kiezen en CL te spelen ipv in City 25 te spelen.

22 juni 2024 om 13:45

Ben het er mee eens dat hier wat aan gedaan moet worden. Echter, wanneer je deze regel zou implementeren benadeel je heel veel spelers. Er zijn namelijk genoeg spelers die verhuurd worden omdat ze (nog) niet goed genoeg zijn voor de verhurende partij. Die moeten dan dus een jaar banken of bij de beloften spelen voordat ze verkocht mogen worden, of worden weer verhuurd waarna zich hetzelfde scenario afspeelt. Keerzijde zal denk ik wel zijn dat rijke clubs nog meer clubs in andere competities zullen kopen om de regels te omzeilen. Dat moet ook echt aan banden gelegd worden!

Het zou een betere regel zijn voor spelers die gekocht worden en meteen worden verhuurd. Dat zal ervoor zorgen dat clubs niet zo lukraak kopen om meteen te verhuren in de hoop op een goede uitkomst. Ook zullen de Engelse clubs minder talenten kunnen kopen ivm werkvergunning, wat mi ook erg positief is.

22 juni 2024 om 15:48

Goed punt, overigens is kans groot dat dit het laatste window is met huidige systeem. Europees hof gaat zeer waarschijnlijk advies overnemen in t najaar, en daarmee is t businessmodel wel klaar.

Overigens gaat t dan niet zoveel verschil meer maken of je speler onder contract hebt of huurt lijkt mij, je kan dan toch spelers halen zonder transfersom.

Voor een 19 jarige die zich overduidelijk snel kan aanpassen is dit een mooie prijs. Vraag me alleen af of het een directe versterking gaat zijn. Jammer dat Feyenoord zo'n speler niet gelijk voor 2 seizoenen heeft gehuurd.

Minteh is een hele aardige speler die zich geweldig ontwikkelt heeft bij Feyenoord, maar 30M vind ik gortig.
Hij is nog niet van het kaliber basisspeler voor de genoemde clubs, gaan die echt 30M neerleggen voor een wisselspeler/talentje?!
Die bedragen leggen alleen Premier League clubs op tafel ben ik bang

22 juni 2024 om 12:04

Eigenlijk heb je gelijk, maar ja, tegenwoordig betaal je al de hoofdprijs voor spelers met potentie waarvan het nog maar de vraag is of ze zich nog verder zullen ontwikkelen. Kijk maar de vele Braziliaanse talenten die naar Europa komen. Onder de dure talenten zijn er velen, zoals Reinier of Fabio Silva, die de volgende stap uiteindelijk niet lijken te kunnen zetten. Dit is helaas gewoon het gevolg van marktwerking in het voetbal.

22 juni 2024 om 15:29

Wellicht heb je ook gelijk, ik word denk ik gewoon oud haha

Geweldige speler. Feyenoord zou er eigenlijk alles aan moeten doen om hem te behouden maar waarschijnlijk zien ze zelf niet wat voor materiaal ze in handen hebben. Heel dom beleid. Je moest je sterkste spelers juist proberen te behouden in plaats van altijd maar weer weg te doen.

22 juni 2024 om 13:42

Feyenoord moest vorig jaar een brede selectie hebben ivm champions league etc. Daar had Feyenoord beperkt budget voor en daarom is er een talentvolle speler gehuurd. Gewoon logisch beleid, ik had ook graag gezien dat hij was gebleven en het is klote dat die engelse clubs dat soort spelers alleen als handel gebruiken, maar je kunt dit soort talenten ook niet altijd zelf halen als die engelse clubs met een pot geld aankomen.

22 juni 2024 om 13:55

Feyenoord gaat zulke bedragen niet neerleggen voor Minteh, dat snap je zelf ook wel toch?

Minteh werd gehaald door Newcastle voor maar liefst 7 miljoen. Hij was daarvoor pas jaar prof. Meerdere clubs, waaronder Feyenoord, zag dat Minteh talent had. Echter kon Feyenoord niet 7 mijoen neerleggen voor iemand die pas 1 jaar prof is.

Na zo'n seizoen als dit is hij natuurlijk helemaal onhaalbaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren