Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ook Nederlandse partij dreigt af te haken bij Vitesse; crisis lijkt compleet

Laatste update:

Vitesse moet mogelijk opnieuw een gigantische mokerslag slikken. Waar een Amerikaanse partij al was afgehaakt om de club te redden, dreigt nu ook de overgebleven Nederlandse partij zich terug te trekken als aandeelhouder, zo meldt Omroep Gelderland. “Als zij afhaken, is de crisis in Arnhem compleet”, zo valt er te lezen.

Het was tot voorheen nog niet bekend om welke Nederlandse partij het gaat, maar Omroep Gelderland weet dat een ‘internationaal bedrijf met wortels in de gemeente Beuningen’ voornemens was om Vitesse over te nemen en een groot deel van de huidige schulden over te nemen.

De ondernemer uit Gelderland, die anoniem wil blijven, was van plan om zijn nek uit te steken voor Vitesse, maar is er nog niet in geslaagd om tot een akkoord te komen met Coley Parry, de grootste schuldeiser van de club. Het gaat om 14,3 miljoen euro inclusief rente en boeteclausules. Ook krijgt de ondernemer naar verluidt tegenwerking van andere kanten rondom Vitesse, weten goed ingelichte bronnen aan de Gelderse omroep te vertellen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De Nederlandse én Amerikaanse partij stonden samen garant voor een tekort van minimaal zes miljoen voor komend seizoen en hadden daarvoor een bankgarantie klaar staan. Waar de Amerikaanse partij al was afgehaakt, is de Nederlandse partij er inmiddels ‘helemaal klaar mee’.

De proflicentie van Vitesse komt door de tweede klap in twee dagen tijd nog meer onder druk te staan. Er wordt nog altijd naar alternatieven gezocht, maar tijd is er nauwelijks meer.

Vitesse kreeg van de licentiecommissie mee om maandag voor 00:00 een sluitende begroting in te leveren bij de KNVB, maar is daar niet in geslaagd. De vraag is nu of de licentiecommissie van de KNVB opnieuw uitstel zal verlenen of toch overgaat tot het intrekken van de proflicentie. Mocht dat laatste gebeuren, dan is het nog steeds geen einde oefening in Arnhem.

Vitesse heeft dan namelijk nog de mogelijkheid om naar de commissie van beroep te stappen. In het allerergste geval kan zelfs nog de gang worden gemaakt naar de burgerrechter.

Omroep Gelderland stelt dat Parry als grootste schuldeiser met vuur speelt. Hij zou een bod van ongeveer acht miljoen euro hebben laten schieten. Later verhoogde Vitesse dat bedrag nog, maar Parry wil al zijn geld terug inclusief rente. Indien de proflicentie van Vitesse wordt ingetrokken kan de Amerikaan fluiten naar zijn geld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In het casino heb je een grotere kans om winst te maken dan als je investeert in Vitesse... het geld verdampt waar je bij staat. Ik vrees het ergste voor Vitesse...

Tja, het lijkt ze daar maar niet te lukken. Ik zie maar een optie en dat is het intrekken van de licentie. En de beroepszaken die daar op gaan volgen zie ik ook somber in, Twente heeft destijds bv. alleen geluk gehad omdat de straf die de KNVB had voorgesteld juridisch niet kon. Ik hoop dat ze zich eruit redden en wat mij betreft kwijnen ze weg in de krochten van de KKD, maar failliet gaan gun ik geen club

18 juni 2024 om 20:00

Het probleem is dat als vitesse weg kwijnt in de KKD, het gewoon uitstel van executie. Ik zie het sowieso somber in. Er is geen selectie, als er dan in beroep word gegaan is er steeds minder tijd om een selectie rond te krijgen. Er is eigenlijk zoveel tijd nodig, iets wat er niet is.

18 juni 2024 om 20:07

Tijd is vooral voor nu een groot probleem. Het echte probleem is dat je voor de komende twee seizoenen een of meerdere partijen nodig hebt die in die periode minimaal 12 miljoen euro willen bijleggen en dat is enkel nog om de begroting sluitend te krijgen. Zelfs als je voor nu die 6 miljoen euro bij elkaar krijgt en een regeling weet te treffen met schuldeisers, heb je volgend jaar wederom een tekort. Dat is zelfs onvermijdelijk als het zou promoveren en dat laatste is ook niet echt waarschijnlijk.

18 juni 2024 om 22:17

Daar zou ik echt totaal niet druk om maken. Vitesse heeft een prima jeugd dus zal vroeg of laat gewoon weer promoveren. Maar zolang Vitesse in dit stadion speelt is het sowieso een probleem.

18 juni 2024 om 23:47

Zo werkt dat in de praktijk echter niet. Je moet in alle facetten jasjes uitdoen. Dat betekent dus ook dat je de betere talenten niet de contracten kunt bieden die andere clubs wel kunnen. Bovendien ben je in de KKD ook minder aantrekkelijk als bijvoorbeeld de subtop aan komt kloppen voor een jeugdtalent. De grootste talenten raak je immers al kwijt aan de topclubs.

19 juni 2024 om 01:21

Vroeg of laat, maak er maar laat van. In die jeugd van Vitesse zitten geen toppers en jeugd en volwassen mannen profvoetbal is heel verschillend, het grootste gedeelte zal het niet redden. Als Vitesse niet snel promoveert (als ze nog bestaan) gaat heel lang duren.

Je zou als Parry zijnde toch gewoon eieren voor je geld kiezen.
Faillissement betekent dat hij +14 mil kwijt is, een overname reduceert zijn verlies tenminste.

18 juni 2024 om 19:59

Er valt niets te kiezen, Vitesse heeft geen geld. Men wil hem over meerdere jaren max tien mio betalen.

Maar ja, als er met de kerst weer geen geld is, begint het gezeur weer van voor af aan.

18 juni 2024 om 20:05

Dan lijkt het er wel op dat er wat meer speelt. Als je zomaar even 15 miljoen euro aan een voetbalclub kunt lenen waar je verder niets mee hebt, ben je slim genoeg om er een deel van terug te zien als die optie er is. Zo dom zal de man niet zijn, lijkt me.

Toch zonde!
Dit gun je de echte fans niet.

Ach de KNVB zal de deadline toch wel weer veranderen. Ook voor de KNVB moet er toch een keer een punt worden bereikt dat het over en out is.

Tja, je kunt eigenlijk wel raden dat investeerders alleen in willen stappen als Parry die schuld grotendeels kwijtscheldt, terwijl Parry alleen nog verbonden is met Vitesse omdat hij juist z'n geld terug wil zien. Die gaat maar heel beperkt water bij de wijn doen, aangezien hij ook nog aandelen heeft, volgens mij. Buiten de schuld en de waarde van de aandelen heeft hij met die aandelen ook een stem natuurlijk.

Ik ben tevens bang dat de KNVB niet nog eens uitstel verleent. Ze zijn al aardig coulant geweest en de toekomst zou ook met een investeerder die een deel zou kunnen 'compenseren' uiterst onzeker zijn. Volgend jaar krijg je immers dezelfde situatie en al helemaal als Vitesse niet weet te promoveren.

Wel vraag ik me af wat Parry precies van plan is. Op deze manier raakt hij al z'n centen kwijt. Misschien zijn er nog bepaalde clausules waardoor hij bepaalde zekerheden heeft, maar van een kale kip kun je niet plukken. Wellicht speelt er wat dat betreft toch meer dan tot nog toe bekend is.

18 juni 2024 om 20:11

Parry zou de aandelen krijgen maar werd geblokkeerd door de KNVB.

Nu wil hij gewoon al zijn geld terug of anders zoeken ze het maar uit.

Hij is bereid het keihard te spelen dus Vitesse kan haar borst natmaken.

18 juni 2024 om 20:50

Dat lijkt me sterk. Ik acht de kans veel groter dat de man hoe dan ook zijn geld wel krijgt, ook bij een eventueel faillissement. Anders speel je het niet op deze manier.

19 juni 2024 om 12:18

Vandaag liet Parry weten dat hij voorgesteld heeft de 14,3 miljoen euro schuld voor een jaar op te schorten.

Hij wil gewoon de controle over Vitesse houden.

18 juni 2024 om 20:20

Wat ik lees in andere media is dat als Vitesse failliet raakt, Parry kan aankloppen bij het bedrijf van Oyf om daar zijn geld terug te krijgen. Dus ja, dan speelt ie het hard.
Anderzijds is het natuurlijk ook gek dat er een partij is die veel miljoenen in de club wil steken en hij dan water bij de wijn moet doen....

18 juni 2024 om 20:51

Geen idee of dat het is, maar het lijkt er wel op dat de man sowieso een aardig deel van zijn geld terugkrijgt, met of zonder Vitesse.

19 juni 2024 om 01:29

Dat zou heel goed kunnen. Dit is wellicht al afgesproken toen die Rus afstand deed van Vitesse. Denk dat Parry gewoon zijn geld krijgt van die Oyf omdat die ook in de problemen zou komen als hij nog langer eigenaar zou zijn van Vitesse. Daarom is Parry zo relaxed denk ik, hij weet dat hij zijn geld toch wel terugkrijgt en hij heeft maling aan vitesse.

18 juni 2024 om 20:35

Ik las iets over een whoa procedure waarmee hij max 30% nog zou terugzien?

18 juni 2024 om 23:33

Er zijn allerlei regels. Van het ondernemingsplein:

Uw bedrijf is in principe winstgevend.

Het onderhands akkoord is gunstiger voor uw schuldeisers dan faillissement van uw bedrijf.

U heeft een haalbaar plan dat aan wettelijke voorschriften voldoet. De inhoud van het akkoord mag u verder zelf bepalen.

U zorgt voor een eerlijke en gelijke verdeling van geld en bezittingen over alle schuldeisers.

De arbeidsvoorwaarden van uw personeel blijven hetzelfde.

Voldoende schuldeisers stemmen vóór het akkoord.

Het is maar de vraag of Vitesse aan deze voorwaarden kan voldoen. Volgens mij hebben ze onlangs nog flink wat personeel eruit gegooid.

Daarna onstaat er in oktober weer een probleem, de stadionhuur moet weer betaald worden

19 juni 2024 om 01:16

Whoa procedure gaat niet meer door, daar hebben ze geen tijd meer voor. Jammer voor Vitesse, minder jammer voor Parry.

Dit betekend dus het einde.
Doorstart maken vanaf nul en weer gaan bouwen.
Desnoods nieuwe naam FC Arnhem of Gelre Boys?
Parry kan fluiten naar zijn investering. Die stadion eigenaar zal ook failliet gaan.
Lekker schoon schip en over 5 jaar weer terug in de KKD!

18 juni 2024 om 20:34

"Geel Zwart Arnhem" 🫣

18 juni 2024 om 22:18

En waarom denk je dat die stadion eigenaar failliet gaat? Die heeft zelf voldoende kapitaal en kan ook zonder Vitesse de exploitatie van Gelredome prima winstgevend houden

19 juni 2024 om 00:29

Het inkomen van Vitesse voor de beste man bestaat echt maar als een liter in een tank. Verdiend veel meer met alle evenementen.

18 juni 2024 om 23:49

De stadioneigenaar failliet? Je hebt het over multimiljonairs, hã¨... Die mensen weten echt wel hoe ze met hun geld om moeten gaan, in ieder geval in deze context. Betreft de eigenaar van het Gelredome is dat al in meerdere artikelen ontkracht. Ook bij die Parry betwijfel ik of hij Vitesse per se nodig heeft om een groot deel van z'n geld terug te krijgen. Hij lijkt niet happig om zich in te binden, dus die heeft ongetwijfeld een stok achter de deur, zelfs als Vitesse failliet gaat. Anders zou hij allang meewerken.

19 juni 2024 om 01:25

Klopt helemaal niks van wat jij zegt! Parry krijgt zijn geld via die Rus als Vitesse failliet gaat dus nee Parry hoeft niet te fluiten naar zijn centen. Ten tweede zal stadion Gelredome niet failliet gaan omdat ze kunnen blijven bestaan door evenementen en dergelijk en ten derde als vitesse failliet gaat zijn ze zeker niet binnen 5 jaar terug in de kkd! Minimaal 8 tot 10 als alles mee zit want ze moeten in de 5e klasse beginnen.

Ik hoop zo dat het Vitesse lukt, je gunt het geen supporter om zijn club te verliezen. En of Vitesse een faillissement ooit nog te boven komt is de vraag. Misschien is het tegen beter weten in, maar als het nog enigszins kan zou de Knvb vooral extra tijd moeten regelen. Maar ik vrees dat het moment nabij is dat er of iets geregeld moet zijn of dat het klaar is, het is al ver in blessuretijd.

Wat voor andere kanten rond vitesse zouden nog tegen kunnen werken? Het is toch dit of stoppen? 😮

18 juni 2024 om 21:13

Het is iets wat ik ook niet snap. Welke 'andere kanten'? Als het weer BDO en ING zouden zijn....

Die Parry zit straks zonder één dollar als dit mis gaat en dat gun ik hem van harte, klote Amerikaan.

18 juni 2024 om 21:11

Waarom? Die Amerikaan kan er ook niks aan doen he.

18 juni 2024 om 22:59

Omdat het een parasiet is, geen weldoener. Je hebt niet een paar profclubs omdat je als kind al hun hun shirtjes sliep.

19 juni 2024 om 07:25

Nee, is er iemand die dit dacht dan? Dit is gewoon zakelijk. Hij steekt er geld in, draagt risico. Dan wil je er ook wat voor terug. En als iemand besluit dat jij niet gewenst bent en het feest niet doorgaat, snap ik dat je ieder dubbeltje terug probeer te krijgen.

Lijkt mij een normale handelsgeest.

Als je echt nog hoopt op iemand die vitesse als bodemloze put wil vullen uit sentimentele overwegingen dan kan je nu het licht uit doen en het hek op slot.
Dan is het klaar want dat gaat niet gebeuren.

19 juni 2024 om 00:30

Het erge van alles is dat het hem geen schijntje pijn doet als je leest wat hij zonder moeite afwijst.

Krijgen ze nu weer uitstelsel? Het is al 00.00 geweest en het is niet geregeld. Een keer is het klaar toch?

Is er al bekend hoeveel spelers er vertrekken (vrijwillig of met gepaste drang) ?
Stel dat ze het overleven...hoeveel spelers heb je dan nog om van enige betekenis te kunnen zijn in de KKD ?

Parry lijkt mij toch weinig te verwijten. Hij heeft dat geld in Vitesse gestoken omdat hij de nieuwe eigenaar zou worden. Nu de KNVB dat heeft tegengehouden wil hij al zijn geld terug hebben. Dat vind ik persoonlijk niet zo raar.

Snap niet dat velen nog vinden dat Vitesse bestaansrecht heeft!
Al vanaf Aalbers bouwen ze luchtkastelen en hebben ze een schuld opgebouwd van zo’n kwart miljard Euro.
Al vaker dreigde Vitesse failliet te gaan en zijn ze door het oog van de naald gekropen, met hulp van de gemeente en kwijtschelding van flinke schulden.
Nu nog steeds een flinke schuld en daar komt elk jaar meer schuld bij. Roepen dat ze een 4 miljoen aan spelersmateriaal willen omdat ze snel terug naar de eredivisie willen geeft ook aan dat ze niks geleerd hebben!
Het voortbestaan van Vitesse zou prioriteit moeten hebben maar Vitesse kiest ervoor om nog steeds teveel te willen voor het geld dat zij hebben.
Schuldeisers kunnen wederom fluiten naar hun geld en zelf zielig doen omdat ze niet reëel kunnen en willen zijn!
Gewoon die stekker eruit en op amateurniveau verder.
Op Monnikhuizen was Vitesse nog een aardig clubje maar vanaf die luchtfietser Aalbers is het verworden tot een bedelende club die over lijken gaat om maar van betekenis te kunnen zijn.
Vitesse zelf stelt niks voor!
Iedere club kan met grof geld van anderen ver komen.
En als je indenkt dat ze inn25 jaar 250 miljoen teveel uitgegeven hebben en enkel een beker zo binnengesleept hebben is dat eerder gênant dan een knappe prestatie!
Van mij mag die stekker er vandaag nog uit!
Scheelt veel ellende voor komende investeerders!!

Opdoeken die zooi daar. Er zijn licenties van andere ckubs ingetrokken voor minder.
Nu al 2x uitstel gekregen en nog altijd geen plan of sluitende begroting ingeleverd.
Het is wel goed geweest nou, weg ermee. Dat krijg je ervan na jarenlang structureel wanbeleid.

En dan als grootste schuldeiser wel doneren om de club te redden. Dan is de houding van nu niet te verklaren. Neemt niet weg dat het vorige bestuur aansprakelijk gesteld moet worden voor wanbeleid mocht het mis gaan. Want ze hebben die 14 miljoen gretig in ontvangst genomen en gespendeerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren