Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oud-international vreest vroege uitschakeling als Oranje geen eerste wordt

Laatste update:

Het Nederlands elftal moet er alles aan doen om als groepswinnaar naar de achtste finale van het EK te gaan, zo luidt het oordeel van Sander Westerveld. De voormalig doelman van Oranje vreest een vroegtijdige uitschakeling op EURO 2024 als het elftal van bondscoach Ronald Koeman zich achter Frankrijk bij de laatste zestien landen schaart.

"Het is wel handiger om er nog alles aan te doen om eerste te worden", benadrukt Westerveld dinsdag in gesprek met ESPN. Bij een eerste plaats in groep D ontloopt het Nederlands elftal in de volgende ronde titelfavorieten Duitsland, Spanje en Portugal.

Westerveld, met zes interlands voor Oranje achter zijn naam, heeft goede hoop dat winst op Oostenrijk dinsdag voldoende is voor groepswinst. "Ik was niet heel erg overtuigd van Frankrijk, dus het moet kunnen voor Oranje. Maar Frankrijk moet tegen Polen en die liggen er al uit. Ik weet niet hoe gemotiveerd die nog zullen zijn."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De voormalig doelman van onder meer Vitesse, Liverpool en Real Sociedad weet echter dat Frankrijk over extreem veel kwaliteit beschikt. "Als Frankrijk wel een keer zijn best gaat doen, kan het ook zomaar 3-0 worden, zeker als ze Mbappé nog brengen", doelt hij op de aanvaller met de gebroken neus.

"Nederland kan nog wel een rondje verder komen, maar tegen Duitsland en Spanje worden ze echt gek getikt. Als ze er dan uitgaan, hoop ik dat ze strijdend ten onder gaan, zoals de Kroaten", aldus Westerveld.

Scenario's


Mocht Nederland uiteindelijk eerste worden in de poule, dan is de nummer twee van Groep F de tegenstander in de achtste finale. Op dit moment is dat Turkije, dat bij een nederlaag in de laatste groepswedstrijd in een onderling duel nog voorbij kan worden gestreefd door Tsjechië. Georgië maakt daarnaast nog een hele kleine kans om tweede te eindigen in Groep F.

Als Nederland tweede wordt, treft het de nummer twee van Groep E. Dat is op dit moment België, maar alle landen hebben in deze poule nog iets om voor te spelen. België, Oekraïne, Slowakije én Roemenië hebben namelijk na twee groepsduels allemaal drie punten.

Indien Oranje dinsdagavond verliest van Oostenrijk, eindigt het derde in Groep D met vier punten. In dat geval treft Nederland een groepswinnaar uit een andere poule: Spanje, winnaar Groep C (in potentie Engeland) of de winnaar van Groep E, waar nu dus nog niets is beslist.

Verbruggen


Westerveld vindt in ieder geval dat Bart Verbruggen zijn plek onder de lat bij Oranje heeft verdiend. "Ik was in Leipzig bij de wedstrijd tegen Frankrijk. Dus toen heb ik hem ook tijdens de warming-up gevolgd. Hij is voorlopig gewoon onze nummer 1."

"Ik zei van tevoren al dat ik hem ook als eerste keeper zou hebben gekozen. Hij is zó rustig, maakt hele belangrijke reddingen en is ook nog eens waanzinnig goed met zijn voeten", krijgt de Oranje-keeper lof toegezwaaid van een voorganger.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De gehele natie had zich toch al een beetje neergelegd dat de laatste 16, misschien kwartfinale het hoogst haalbare was.
Nu komt er nog één die al dat nieuws gemist heeft.

25 juni 2024 om 13:13

Ik heb Nederland in mijn pool de halve finale laten halen hoor. Ik vind dat de selectie enigszins onderschat wordt. Ze spelen geen top voetbal, maar zijn ook lastig te verslaan met deze verdediging. Dat kan voor toernooi voetbal al genoeg zijn.

25 juni 2024 om 13:19

Alleen de realistische mensen verwachten niet veel meer dan een kwartfinale, helaas zijn vele Nederlanders niet realistisch als het om het grote Oranje gaat.

25 juni 2024 om 13:21

Heeft niks met realistisch te maken, griekenland won ook het EK. Je moet altijd hopen en vertrouwen hebben in het land wat je support

25 juni 2024 om 13:51

Toch ben ik liever realistisch, dan wordt je namelijk zelden teleurgesteld. Leuk dat jij zoveel hoop en vertrouwen hebt. Scheelt ook dat het mij niet heel veel doet als Nederland geen kampioen wordt.

25 juni 2024 om 13:56

Als ik zo eens op sites als deze rondkijk bij nieuws rondom het Nederlands elftal zijn er meer Nederlanders overdreven pessimistisch dan overdreven optimistisch. Dat is wel heel erg duidelijk in ieder geval.

25 juni 2024 om 14:13

Ik las vooraf idd veel vaker het "3 potjes en naar huis" gemiemel, dan "we winnen het EK". Dat hele gevoel dat we goed zijn is echt al sinds begin van de eeuw dood. Ja in 2012 was het even terug 🫠

25 juni 2024 om 14:41

@redisthecolour Zoals je het nu brengt, klinkt het meer als een verdedigingsmechanisme, omdat je er onbewust meer om geeft dan eigenlijk 'goed' voor je is. Dit mechanisme heb je vervolgens de titel 'realistisch' gegeven, om het enigszins logisch te verklaren voor jezelf waarom je deze gedachtes en bijbehorende emoties ervaart. Dit ben je vervolgens online aan het uittesten (onbewust) om te kijken of je andere mensen op dezelfde gedachten kunt krijgen, zodat het voor jezelf allemaal wat draaglijker wordt. Heel menselijk wel.

Ik heb trouwens finale Nederland - Duitsland. Let's go boys!

25 juni 2024 om 14:51

Nou ik heb volwassen mensen zien huilen toen we geen wereldkampioen werden in 2010, ik kan dat echt niet. Het is en blijft een spelletje en mijn leven wordt niet anders als Oranje eventueel wel een prijs zou winnen. Verder wel leuk verhaal trouwens, ik zou het bijna gaan geloven.

25 juni 2024 om 15:05

Thanks, was te proberen

25 juni 2024 om 13:20

Wat is dat nou voor gedachte? Alles kan gebeuren. Vind het echt raar dat sommige fans zo denken. Met jou wil je geen voetbal kijken

25 juni 2024 om 13:37

Net als de mensen hopen dat Nederland er zsm uitligt omdat Koeman ze niet zint en ze zo hun gelijk kunnen halen.

Ook al worden we 2de dan krijg je spanje of duitsland pas in een evt halve finale. Haal die maar eerst is. Met alle pech die deze landen onderweg nog kunnen tegenkomen slaan dit soort teksten echt nergens op

En weg getikt worden door Duitsland...zoals we weg zouden worden gespeeld door Frankrijk.

25 juni 2024 om 12:42

Tegen Duitsland zijn we laatst nog weg getikt. Ik zie Nederland überhaupt niet de halve finale bereiken tegen Spanje of Duitsland. Je hebt idd eerst nog Portugal en dat is al een brug te ver.

25 juni 2024 om 12:54

Arsenal890, die partij waarin Duitsland de bal had, er nauwelijks doorheen kwam en uiteindelijk met een zeer discutabel doelpunt moest winnen? Ohja weggetikt..

25 juni 2024 om 13:04

Ho, ho. Ze hadden meer de bal!

25 juni 2024 om 13:05

Heb je de wedstrijd wel gezien?

25 juni 2024 om 13:31

Die hebben tegen de 1e serieuze tegenstander Zwitserland met 1-1 gelijk gespeeld. Duitsland wordt wel erg overschat door iedereen.

25 juni 2024 om 12:56

Duitsland of Spanje kan je pas treffen als je 3e wordt. Bij de 1e of 2e plek tref je ze pas in de eventuele finale.

25 juni 2024 om 13:05

Halve finale komen we ze eventueel tegen wanneer we tweede worden. Dan kom je bij Portugal, Duitsland en Spanje.

25 juni 2024 om 13:10

Frankrijk speelt helemaal niemand weg want dat is niet het voetbal dat ze spelen... Dus ook niemand zegt dat we weggespeeld worden door Frankrijk. Die vinden 1-0 al best.

Spanje moet je inderdaad wel het onderspit tegen delven denk ik. We hebben het over de diepte van de Franse selectie, maar dat back-up middenveld van Spanje, met Merino en Zubimendi vind ik ook echt geweldig. Duitsland ben ik, ondanks Musiala en Wirtz, nog niet helemaal van overtuigd, maar datzelfde valt te zeggen over het Nederlands elftal. Zou een spannende pot worden denk ik.

Sorry maar waar komt al dat positieve over Verbuggen toch vandaag dat hin het o zo geweldig doet? Tegen Polen kon hij maar doen bij dat tegendoelpunt en heeft voor de rest toch helemaal niets bijzonders gedaan? Een jonge roulatiekeeper bij Brighton die opeens het nieuwe wereldwonder onder de keepers is, hou toch eens op zeg. Iedereen is zijn waardeloze wedstrijden tegen Frankrijk in de kwalificatie al vergeten volgens mij.

25 juni 2024 om 12:34

Als je als keeper geen blunder maakt en de ballen pakt die je moet pakken doe je het al snel goed. Volgens mij doet ook niemand alsof VD Sar onder de lat staat. Maar de jongen is 21 en laat zich gewoon positief zien met zijn bijna 10e clean sheet voor oranje.

25 juni 2024 om 12:34

Ik weet niet wat hij jou of je familie heeft aangedaan, maar hij keept tot op heden een uitstekend toernooi.

25 juni 2024 om 13:26

@karbonkeltjes, nouja persoonlijk heeft hij mij niets aangedaan hoor maar ik begrijp alle lof niet zo eerlijk gezegd. een keeper die niet van zijn lijn komt en bij elke hoge bal en/of voorzet op de lijn blijft staan geeft ook lekker veel vertrouwen. En in mijn ogen heeft hij echt helemaal niets bijzonders gedaan om zo veel lof te ontvangen.

25 juni 2024 om 13:34

@WesZol, maar wat is de reden dat jij zo negatief bent over hem dan? Hij keept een uitstekend toernooi en is ook nog eens voetballend sterk. Verbruggen is momenteel echt een van de laatste spelers van Oranje waar we over moeten gaan zeiken.

25 juni 2024 om 14:00

In zijn eerste 9 interlands tevens al 6 keer de nul gehouden. Doet het echt prima sinds hij onder de lat staat inderdaad.

25 juni 2024 om 14:09

Tja, hij heeft dit toernooi qua schoten op doel 2,6 expected goals te verwerken gehad en er is er eentje in gegaan. Volgens alle voetbalstatistieken heeft hij gewoon twee prima potten gespeeld op het EK. En dat is gewoon knap voor zo'n jonge doelman.

Als Feyenoord fan had ik graag Bijlow gezien, maar het is gewoon lastig te ontkennen dat Verbruggen het prima doet. En in elke wedstrijd heb ik ook wel een klasse redding van hem gezien, dus dat hij niets bijzonders doet is ook flauwekul.

25 juni 2024 om 12:39

Verbruggen brengt in tegenstelling tot zijn concurtrenten ontzettend veel rust wanneer hij aan de bal is. Verder heeft hij intussen al een paar goede reddingen verricht op de lijn!
Ik ben daarnaast persoonlijk van mening dat de goal van Polen een goal is die zich zelf uitspeelt en zeker geen fout van Verbruggen is.

21 Jaar jong, laat hem maar staan..

25 juni 2024 om 12:50

WesZol. Voor iemand die niks heeft met het Nederlands elftal en het zelfs niet leuk vindt ben je er aardig mee bezig? Ik zou zeggen, maak je lekker druk over je clubje of een land die je wel leuk vindt en sla de artikelen over het Nederlands elftal lekker over. Snap niet dat je ergens überhaupt naar kijkt en ermee bezig bent als je het niet leuk vindt, maar zal wel aan mij liggen

25 juni 2024 om 13:24

@ducktaildo, Ben ik er aardig mee bezig? Omdat ik op 1 artikel ervan reageer? Hoezo gelijk zo denigerend over clubje of land, waar ben ik zo denigerend? Dus omdat ik Oranje niets vind mag ik geen EK kijken volgens jou logica? Het EK kijk ik omdat ik het toernooi zelf wel leuk vind.

Goede redenaties heb je.

25 juni 2024 om 14:00

Weszol. Ik zag je gisteren nogal denigrerend reageren over de fans en het Nederlands elftal, dus dat zijn al 2 artikelen😉. Overigens was 'clubje' niet denigrerend bedoeld. Ben niet beter gewend dat dat gewoon wordt gebruikt. Maar wil het best wel club noemen als je dat een beter gevoel geeft. Ik snap gewoon niet dat je energie stopt in iets wat je niet leuk vindt. Tuurlijk je mag kijken wat je wil, maar snap niet dat je daarbuitenom dan nog je gal gaat spuien. Blijkbaar vind je iets niet leuk (is je goed recht), maar waarom dan nog erover gaan reageren? Dat kan dat toch alleen maar met een negatieve lading? Alsof je ergens gaat eten waarvan je weet dat je het eten niet lekker vindt, om daarna alsnog een review te gaan schrijven. Of heb je toch iets meer met oranje dan dat je wil laten blijken?

25 juni 2024 om 14:34

@ducktaildo, de reactie van gister was een reactie op een lid die vroeg waarom ik niets met Oranje had. De echte reactie ging over Trauner. Volgens sta ik vrij om te reageren op wat ik wil. Ook al vind ik Oranje helemaal niets stata ik toch vrij om erop te reageren, of is dat verboden? Goed is goed en slecht is slecht. Wanneer het goed is zal ik dat ook zeker uitspreken.

25 juni 2024 om 13:45

Jammer he dat Verbruggen het beter doet dan jouw favoriet Bijlow. Jij pakt alleen maar de concurrenten van Feyenoord spelers aan.

25 juni 2024 om 14:35

@Psv-er! Jammer voor jou dat mijn persoonlijke keuze voor Flekken zou zijn geweest. Alleen maar de concurrenten van Feyenoord spelers? Zoals wie dan, nu ben ik wel benieuwd.

25 juni 2024 om 14:15

Hij keept gewoon goed. Vooral de eindfase tegen Polen paar prima reddingen en tegen Frankrijk ook.

25 juni 2024 om 16:17

Haha een rotatiespelertje. Heeft zich gewoon in de basis gespeeld als 21-jarig jochie in de moeilijkste competitie ter wereld.

ik denk dat dit Oranje heel lastig te verslaan is. Verdedigend staat het prima en ja, je krijgt altijd kansen tegen... Maar waarom zouden ze kansloos zijn tegen Duitsland? Vanavond maar eens zien te wninen en dan hopelijk met goeie uitslag waardoor je 1e in de poule wordt. Zo niet, dan niet. Hierna is het toch erop of eronder, elke wedstrijd is er 1 op zich, de bal is rond bla bla...
ik heb er voor straks wel vertrouwen in !

Dit Oranje wordt tegen geen enkel team weggetikt. Tegen Duitsland schat ik de kansen gewoon 50/50 in. Tegen Spanje is dat wel een ander verhaal imo, die vond ik echt sterk tot nu toe!

Met een beetje geluk winnen we van Frankrijk dat met drie verdedigende middenvelders er alles aan doet om een punt veilig te stellen. Dit Oranje is geen titelfavoriet maar verdedigend staan we alleraardigst en dan kun je ver komen.

25 juni 2024 om 12:51

verdedigend alleraardigst? tegen Polen en Frankrijk geeft de defensie gewoon grote kansen weg. Dat vind ik schrijnend eerlijk gezegd gezien de kwaliteit die er staat.

25 juni 2024 om 12:56

Elke ploeg heeft op dit EK kansen en doelpunten weggegeven. We geven tegen Frankrijk amper iets weg. Tegen Polen een corner en wat afstandschoten.

Ik maak me weinig zorgen. Tegen een ploeg als Frankrijk geef je altijd kansen weg. Dat voorkom je bijna niet.

25 juni 2024 om 13:40

Denk dat jij die cadeautjes die Griezmann niet uitgepakt heeft bent vergeten. van Dijk is nog wel het gevaarlijkst. Die droomt veel te vaak. Tegen Polen wat afstandsschoten? Dan hebben we denk ik een andere wedstrijd voor ons hoor. Ik deel dan de mening van arsenal890.

Je kan verdedigend trouwens aardig staan, maar als je aanval niks verzilverd of doet (depay kuch kuch), ga je weinig doen. Of je moet gokken dat Weghorst het telkens flikt.

Maar los daarvan: ik hoop met je mee hoor. Zal er weinig op tegen hebben als NL op die manier heel ver komt of zelfs Europees kampioen wordt.

25 juni 2024 om 14:26

Die ben ik zeker niet vergeten, maar ik geloof erin dat je tegen zulke teams altijd kansen weggeeft. Frankrijk is misschien wel het beste team van de wereld. Ik geloof er dus niet in dat je het kunt voorkomen.

We zullen zuinig moeten zijn en de aantal kansen die je krijgt moeten verzilveren. Het had niet terecht geweest maar we hadden met een andere scheidsrechter ook zomaar kunnen winnen van Frankrijk. Je moet wat geluk hebben, maar dan kunnen we zeker ver komen. Aanvallend zijn we alleen matig. We missen de absolute klasse.

25 juni 2024 om 14:54

Je hebt het steeds over Frankrijk en je argumentatie daaromtrent begrijp ik volkomen. Is inderdaad een enorm sterke voetbalnatie. Maar waarom kom je niet inhoudelijk terug op het feit dat je tegen Polen ook zoveel weggeeft?

Op het middenveld vind ik ons ook matig vergeleken met Spanje, Duitsland en Portugal. Rodri, Fabian Ruiz, Pedri, Kroos, Gundogan, Vitinha en Bruno Fernandes zijn voetballend en qua handelingssnelheid allemaal een klasse beter. Verbaasd met trouwens dat Joao Neves geen basisspeler is. Dat is echt een klasbak.

25 juni 2024 om 13:07

Bijzondere constatering. Tegen Polen veel kansen tegen en Frankrijk nota bene 2 intikkers gemist waarvan 1 voor open goal. Als je dan al vind dat de verdediging ‘alleraardigst’ staat…

25 juni 2024 om 14:11

Eens! Snap de negativiteit niet zo. We zijn precies zo goed als we wisten dat we waren: goede verdediging, Frenkie wordt gemist maar Schouten en Reijnders zijn redelijk, en de aanval is matig (veel balverlies en niet effectief). Die goal tegen Frankrijk had zomaar kunnen tellen.

Denk niet dat dit Oranje snel gek getikt zal worden. Voor het toernooi lijkt me de eerste plek inderdaad de 'beste' kans om zo lang mogelijk in het toernooi te blijven, maar dit gaat eigenlijk nooit op.
Leuke theorie, maar op de laaste Ek's zijn we er in de KO fase uitgevlogen tegen Rusland en Tsjechie. Beide keren dachten we dat we ze konden pakken. Een toernooi blijft iets aparts. Zeker in de KO fase.

Vrienden, schrijft u maar mee: Nederland wordt Europees kampioen!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren