Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pascal Jansen heeft nieuwe trainersklus te pakken en tekent tot medio 2026

Laatste update:

Pascal Jansen heeft een nieuwe uitdaging gevonden. De oefenmeester, die in januari werd ontslagen bij AZ, heeft een tweejarig contract ondertekend bij het Hongaarse Ferencváros.

De aanstelling van de geboren Engelsman bij de Hongaarse topclub komt niet uit de lucht vallen. Het Hongaarse NemzetiSport meldde eerder deze week dat de clubleiding van Ferencváros gesprekken had gevoerd met Jansen, die er nu dus definitief aan de slag gaat.

Ferencváros is de regerend landskampioen van Hongarije en komt daarom komend seizoen uit in de tweede voorronde van de Champions League.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Jansen maakte naam bij PSV, waar hij hoofd jeugdopleiding was en ook Jong PSV onder zijn hoede had. In 2018 trok hij naar AZ, waar hij assistent-trainer werd onder John van den Brom en later Arne Slot. Na het vertrek van laatstgenoemde naar Feyenoord kreeg Jansen de kans als hoofdtrainer van AZ.

Jansen leidde AZ onder meer naar de halve finale van de Conference League, waarin de latere winnaar West Ham United net een maatje te groot bleek. Halverwege dit seizoen besloot de clubleiding te scheiden met Jansen, die dat zelf niet zag aankomen.

"Ik moet je eerlijk zeggen dat het mij ook verraste", erkende Jansen vorige maand in Goedemorgen Eredivisie. "Je weet in ons vak dat het zoiets kan gebeuren. Ik begreep van Guus Hiddink dat dit soort krasjes erbij horen. Maar voor mij is dit maar een klein krasje."

Jansen werd onlangs nog in verband gebracht met Lech Poznan, maar een Pools avontuur werd het niet voor Jansen. Bij Ferencváros komt de Londenaar terecht bij de recordkampioen van Hongarije (34 landstitels).

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een enorme stap terug in je carrière is dit zeg ongelooflijk.

13 juni 2024 om 16:11

Persoonlijk denk ik dat Ferencvaros een grotere club is dan AZ. Ik weet alleen niet zeker of en in welk Europees toernooi ze actief zullen zijn.

13 juni 2024 om 16:36

Zo groot zijn ze... verder komen ze uit in de 2e voorronde van de Champions League omdat ze kampioen van Hongarije zijn geworden. Benieuwd hoe hij het daar gaat doen.

13 juni 2024 om 16:14

Afhankelijk van hoe je dat ziet. Mogelijkheid tot CL, mooie stad, grootste club van het land. Op de competitie na is het denk ik in bijna alles een stap vooruit dan Az.

@joddit - Ferencvaros is kampioen geworden. De kampioen van Hongarije heeft voorronde Champions League. Wel zouden zij al instromen in ik dacht de 2e ronde. Oftewel, hij moet dan 3 rondes overleven om in de CL te komen en bij eventueel verlies ook nog EL voorrondes spelen. Het spelen van Europees voetbal is dus inderdaad nog niet zeker.

Edit: In de laatste 5 jaar hebben zij wel Champions League gespeeld.

13 juni 2024 om 16:20

De Hongaarse competitie stelt niks voor. Alles minder dan ongeslagen kampioen worden is eigenlijk niet goed. Zie een John van den Brom scenario, naar Lech Poznan en dan naar een KKD ploeg, want niemand wil je eigenlijk echt meer hebben.

13 juni 2024 om 16:23

Ik zeg toch ook dat de competitie geen stap vooruit is? Maar daarom is Boedapest een geweldige stad, is het een grote club, heeft het mogelijkheden om tot de Champions League te geraken en is het de grootste club van het land. Lech Poznan is dan ook niet de grootste club van Polen dus vanwaar de vergelijking?

13 juni 2024 om 16:30

ik vind de poolse competitie wel echt een verkeerde vergelijking, daar is het stuivertje wisselen met wie kampioen wordt.

13 juni 2024 om 16:39

Het lijkt mij gewoon een onbegrijpelijke stap als je nog enige ambitie hebt om nog een goede club in een top 5 competitie te coachen. Vanaf hier kom je toch eerder terecht bij een Rode ster Belgrado of Ludogoretz als vervolgstap dan bij Torino, Freiburg of Betis bijv.

13 juni 2024 om 16:50

Pascal Jansen is jong zat dus hoezo "als je nog enig ambitie hebt". Over 2 jaar is hij nog steeds begin 50. En de "vervolgstap" die jij noemt (rode ster etc.) is van hetzelfde kaliber als Ferencvaros. Als hij hierna bij een club als Torino of Freiburg komt is dat toch alsnog een hartstikke mooie stap. Er leiden meerdere wegen naar Rome. Wie zegt dat een gigantische stap omhoog beter is voor zijn carriëre? Ferencvaros is gewoon een stap omhoog (op de competitie na) dan AZ in mijn optiek.

13 juni 2024 om 16:53

Kom je wel door de voorrondes kan je, je daarmee onderscheiden en kom je wel weer in beeld.

13 juni 2024 om 18:18

@Ceejah. In wat is dat Ferencvaros zo een grote club dan? Ik ben er zelf vorig jaar nog geweest. Zo indrukwekkend is het allemaal niet. Zat geen kip op de tribune en zie nu dat ze gemiddeld ongeveer 10K toeschouwers hebben elk seizoen. Selectiewaarde is 50 miljoen terwijl die van AZ altijd wel 100 miljoen+ is. Verder hebben ze nauwelijks geld om aan spelers uit te geven. En tot overmaat van ramp sta je elke uitwedstrijd op een verkapt amateurveld.

13 juni 2024 om 19:03

Heel de Hongaarse competitie is qua toeschouwers een ramp. Ben zelf zowel bij Ferencvaros als UjPest geweest en bij UjPest zat al helemaal niemand op de tribune. Maar goed, ze kwamen de afgelopen 5 seizoenen allemaal door de voorrondes van de CL heen. Voor Hongaarse begrippen is het een grote club en zelfs de grootste van het land.Daarbij denk ik dat de selectiewaarde van AZ puur hoger is door het feit dat ze in de Eredivisie spelen. Meer aantrekkingskracht, hogere concurrentie en dat soort zaken.

14 juni 2024 om 01:44

Waarom dan? Als hij in de CL/EL tactisch kan verassen valt hij Europees direct op. In de competitie hebben ze wedstrijden zat om een tactiek in te slijpen tegen tegenstanders waar amper puntenverlies gehaald zal worden. Ook is de selectie niet heel dramatisch en heeft Ferencvaros relatief nog wat te besteden.

Het is geen wereld ploeg nee, maar wel een serieuze club in een geweldige stad met modern stadion die Europees speelt. Vind het een erg leuke move!

13 juni 2024 om 16:41

Op zeker kampioen worden, Champions League spelen, wonen in een prachtige stad, dik salaris...pascal had het een stuk slechter kunnen treffen!

13 juni 2024 om 18:39

Dan had hij net zo goed naar Malta kunnen gaan. Kan je ook elk jaar kampioen worden en voorronde CL spelen, alleen combineer je dat dan ook nog eens met heerlijk weer.

14 juni 2024 om 08:16

Welke ploeg in Malta heeft hem een gelijkwaardige aanbieding gedaan dan?

Nou had wel een leukere club verwacht voor Pascal

13 juni 2024 om 16:11

Janssen deed het ook niet goed bij AZ. Het spel was dramatisch. Ik hoop dat hij met deze club veel vooruitgang kan maken

13 juni 2024 om 16:48

Dat spel was goed voor een club als az . Maar az verkoop een paar spelers en hij krijg er niks voor terug.

13 juni 2024 om 16:58

Dit is zo'n onzin argument. Er is geen club in de eredivisie die meer dan een jaar of twee zijn sterkhouders weet te behouden. Pascal heeft eerst lekker van Slot zijn fundament kunnen profiteren en het daarna zelf laten afweten. Hoogste transferuitgaven gedaan tijdens zijn trainerschap sinds de jaren dat de DSB de kas spekte. Jansen heeft het minimaal haalbare gepresteerd met AZ en dat is prima maar de lof die hij overal kreeg is overdreven. Met de vierde begroting achtereenvolgens 5e en 4e worden is geen wereldprestatie hoor. Daarnaast zeker geen goed spel 'voor een club als AZ'. Een club die juist bekend staat om verzorgd en attractief positiespel. Jansen is een coach van resultaatvoetbal en dat heeft hem in de toppers geholpen maar ook belachelijke resultaten tegen clubs als Excelsior en RKC opgeleverd. Laat staan zijn laatste periode waarin hij twee keer moest verlengen tegen amateurs en voor lul werd gezet door Mostar en Legia.

13 juni 2024 om 17:01

Als je je sterkhouders verkoop zal een club ook weer goeie spelers terug halen maar az hield het geld op de bank en Jansen moest maar zorgen dat hij zonder versterkingen bovenin mee zal draaien maar zo werk het niet . Jansen heb het gewoon goed gedaan als je vierde of vijfde kan worden met az

13 juni 2024 om 17:06

Zoals ik al zei is er sinds een suikeroom niet zoveel uitgegeven door de club maar dat doet er blijkbaar niet toe. En nogmaals, achtereenvolgens 4e en 5e worden met de 4e begroting en ook nog eens de zwakste top in jaren is niet goed genoeg.

Aparte keuze had toch makkelijk iets beters kunnen krijgen

13 juni 2024 om 16:10

Welke club had er volgens jou interesse dan?

13 juni 2024 om 16:38

Volgens de geruchten Spartak Moskou en Lech Poznan. Vind ik ook clubs van niks nu Russische clubs niet mee mogen doen aan Europese competities. Anders was Spartak best een leuke optie geweest.

Had hem nog graag gezien in de eredivisie..

Opmerkelijke stap, ben benieuwd naar de motivatie achter deze stap.

13 juni 2024 om 16:24

Waarschijnlijk is de motivatie een goed salaris. Qua spelersmateriaal en uitdaging in de competitie is dit van waardeloos niveau.

Vier jaar geleden had hij nu bij Feyenoord voor de groep gestaan, 100%. 😂

13 juni 2024 om 18:01

Snel antwoord zonder toelichting: nee.

13 juni 2024 om 18:22

Ach kom, dit was een typische Feyenoord aanstelling geweest. Nederlandse trainer, bekend met de competitie, bekend met de pers en spelers, lekker makkelijk.

Die was binnen een week na Slot’s afscheid aangesteld.

Mooie stap en tegelijkertijd een buitenlandse ervaring.
Hoop dat hij niet in dezelfde val trapt als dat hij bij Az deed, namelijk voortborduren op 1 plan als het niet werkt.

die worden elk jaar kampioen, hebben een vreemdelingen legioen waar wel wat aardige spelers tussen zitten.
huidige trainer (dejan stankovic) gaat naar spartak moskou

Veel succes Pascal Jansen! Ik hoop dat dit je juist stap is voor je ontwikkeling als trainer.

De stad is zo mooi alleen al, het land ook, alleen de regering niet, hij kan denk daar goed wat leren in buitenland. Is zeker geen stap terug daar, hij kan nu wie weet daar champion's spelen, dan maak je veel mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren