Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pascal Jansen onthult bij welke club hij op bezoek is geweest vóór zijn transfer naar Ferencváros

Laatste update:

Pascal Jansen heeft tekst en uitleg gegeven over zijn verrassende stap naar Ferencváros. De 51-jarige trainer vertelt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat hij op bezoek is geweest bij Olympiakos in Griekenland en dat er ook vanuit Engeland interesse was. “Dat is nu dus iets voor later. Ik ben blij verrast met wat ik hier heb aangetroffen”, aldus Jansen.

De trainer werd eind januari op straat gezet door AZ en was in de maanden daarna meermaals te vinden in de Johan Cruijff ArenA. Jansen voedde daarmee de geruchten over een eventuele overstap naar Ajax, maar de Amsterdammers vonden de geboren Londenaar geen optie.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Jansen werd wel in verband gebracht met Olympiakos en bevestigt nu dat hij in Griekenland is geweest. “Ik heb verschillende gesprekken met clubs gevoerd sinds mijn ontslag bij AZ. Ik heb ook heel mooie projecten langs zien komen. Zo ben ik in Griekenland geweest bij Olympiakos en uit Engeland was er belangstelling.” Het is ‘een droom’ voor de trainer om daar ooit te werken. “Dat is nu dus iets voor later.”

De trainer snapt dat mensen de keuze voor Ferencváros verrassend vinden. “Maar ik ben blij verrast met wat ik hier heb aangetroffen. Wat er hier is aan faciliteiten bijvoorbeeld, maar ook in de uitgebreide studie die er is gemaakt van mijn werkwijze en prestaties.” Jansen wijst ook naar de tweede voorronde van de Champions League, waarvoor Ferencváros zich heeft geplaatst.

“Dat vind ik een aantrekkelijk vooruitzicht. We gaan er alles aan doen om die te halen, ook al is de weg met twee voorrondes en een play-off een lange”, aldus de oefenmeester. Jansen wordt vervolgens gevraagd naar het racisme wat in het verleden voorkwam in de Hongaarse voetballerij. De coach heeft daarover gesproken met de clubleiding.

“Omdat ik daar benieuwd naar was. De president heeft me meegenomen in het verhaal over de kernwaarden van de club en waar ze voor staan. Op dat vlak hebben ze de laatste jaren flinke stappen gemaakt.” Jansen vertelt dat hij zelf ook onderzoek heeft gedaan. “Bij Ferencváros denkt iedereen in Nederland al snel aan die wedstrijd tegen Ajax in 1994 in de Champions League, toen er apengeluiden werden gemaakt in het stadion. Voor dat soort uitwassen is absoluut geen plaats meer in het stadion, verzekerde de president me.”

Jansen heeft een contract tot medio 2026 getekend bij Ferencváros. De trainer maakte naam bij PSV, waar hij hoofd jeugdopleiding was en ook Jong PSV onder zijn hoede had. In 2018 trok hij naar AZ, waar hij assistent-trainer werd onder John van den Brom en later Arne Slot.

Na het vertrek van laatstgenoemde naar Feyenoord kreeg Jansen de kans als hoofdtrainer van AZ. Jansen leidde de Alkmaarders onder meer naar de halve finale van de Conference League, waarin de latere winnaar West Ham United net een maatje te groot bleek. Halverwege dit seizoen besloot de clubleiding te scheiden met Jansen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb ooit tijdens stedentrip in Boedapest een wedstrijd van hen gezien. Het ontsteeg amper het niveau Telstar.

14 juni 2024 om 09:58

Niveau Telstar komt niet al 5 jaar lang door 3 voorrondes van de CL heen. Maar de Hongaarse competitie is verder niet bijster sterk nee.

14 juni 2024 om 11:00

Ik ben er ooit wel eens geweest en toen wonnen ze van Leverkusen. Dik sfeertje ook, zo heb ik dat bij Telstar nog nooit gezien.

14 juni 2024 om 17:17

Ik ken ferencvaros alleen vd cl wedstrijd die Ajax in ‘95/‘96 daar speelde (1-5). Het enige dat is blijven hangen is de hele wedstrijd oerwoudgeluiden en nazisymbolen voor wat betreft het publiek. Tel daarbij de huidige hongaarse regeringsploeg bij op dan kun je toch wel stellen dat janssen ballen heeft om daar als gekleurd persoon naar toe te gaan

En daar gaat het uiteindelijk om, dat hij blij/tevreden is waar hij komende jaren aan de slag kan/mag. Verder niet zo boeiend dat er hier op een anoniem forum hem ervoor afzeiken. Ik hoop dat hij het gewoon goed gaat doen en ook daar stappen kan maken als trainer. Op het moment veel te weinig goede Nederlandse trainers.

Wel een club die regelmatig Europees speelt en waar hij zichzelf kan ontwikkelen. Er zal niet steeds aandacht voor hem zijn vanuit Nederland. Wie weet gaat hij verrassen daar.

Enige nadeel voor Jansen, ze zijn de afgelopen zes jaar kampioen geworden. Dat schept verwachtingen.

Bemoedigend dat hij ondanks het laten lekken dat hij in beeld zou zijn bij Ajax en hij zelfs pontificaal zichzelf liet filmen in de Arena desondanks nooit in beeld was bij de club.
Nu gaat hij naar Hongarije en zal hij uit beeld komen. Het zal me benieuwen wat er verder van zijn carrière gaat worden. De Nederlandse topclubs zitten vol of zijn niet geïnteresseerd dus snap dat je naar het buitenland moet. Dan is een keertje kampioen worden ook wel leuk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren