20230612 Peter Bosz(C)Getty Images

PSV kan verdediger niet overtuigen en grijpt volledig mis: zware zoektocht gaat verder

Mart van Mourik22 aug 2024, 18:04
Laatst bijgewerkt: 22 aug 2024, 18:04
Advertentie

PSV gaat zich niet versterken met Mika Faye, zo meldt Fabrizio Romano en bevestigt Jeroen Kapteijns donderdag. De Eindhovenaren waren concreet in de markt voor de twintigjarige verdediger van FC Barcelona, maar hij heeft ervoor gekozen naar Stade Rennes te vertrekken.

Faye had al een persoonlijk akkoord bereikt met de Ligue 1-club en nu zijn de betrokken partijen het ook met Barcelona eens over de contractvoorwaarden.

Rennes betaalt een vaste som van twaalf miljoen euro en er is een doorverkoopclausule van 25 procent opgenomen in het contract. Verder eiste Barcelona een terugkoopoptie, al zal die boven de 35 miljoen euro liggen.

De medische tests staan al gepland. Vrijdag reist Faye af naar Rennes om zijn handtekening te zetten onder de papieren. De verdediger ziet dus af van een stap naar onder meer Lille OSC én PSV.

De Eindhovenaren hadden een bod van elf miljoen euro vast en twee miljoen euro aan bonussen ingediend. Bovendien was PSV bereid een terugkoopclausule op te nemen in het akkoord. Mogelijk heeft Faye vanwege de persoonlijke voorwaarden toch voor Rennes gekozen.

Faye werd in de zomer van 2023 voor 1,5 miljoen euro door Barça opgepikt bij het Kroatische NK Kustosija. De jonge verdediger maakte vervolgens een seizoen lang deel uit van Barcelona B.

PSV zal dus elders op zoek moeten naar defensieve versterkingen. Op dit moment voert Earnest Stewart nog gesprekken over Adamo Nagalo (FC Nordsjaelland) en Ko Itakura (Borussia Mönchengladbach). Sepp van den Berg bleek ook al onhaalbaar: hij vertrekt naar Brentford.

Bezig met laden …