Jason van DuivenImago

Officieel: PSV neemt afscheid van Jason van Duiven

Mart Oude Nijeweeme12 aug 2024, 11:45
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2024, 17:39
Advertentie

Jason van Duiven heeft zijn overstap naar de City Football Group afgerond, zo bevestigt zijn inmiddels voormalig werkgever PSV. De negentienjarige aanvaller wordt komend seizoen gestald bij het Belgische Lommel SK.

In het meest gunstige scenario houdt PSV, inclusief bonussen, zo'n drie miljoen euro over aan de transfer. De Eindhovenaren hadden door de aanwezigheid van Luuk de Jong en Ricardo Pepi geen ruimte voor Van Duiven.

Op de clubwebsite reageert het talent op zijn afscheid in het Philips Stadion. "Ik heb me bij deze warme en hechte club ontwikkeld tot de persoon en voetballer die ik nu ben en daar ben ik iedereen heel dankbaar voor", laat Van Duiven optekenen. "Ik wil alle trainers, stafleden en supporters bedanken voor het vertrouwen. Ik ga al mijn ervaringen meenemen naar deze nieuwe uitdaging. PSV blijft voor altijd in mijn hart."

De in Almelo geboren aanvaller werd in Manchester medisch gekeurd, waarna er een vijfjarig contract klaarlag. De aanvaller wordt gestald bij Lommel SK, dat tot de City Football Group behoort.

Van Duiven speelde het afgelopen half jaar op huurbasis voor Almere City. In 326 minuten, verdeeld over 14 optredens, kwam de spits niet tot scoren. Namens Jong PSV was hij eerder goed voor 21 doelpunten en 4 assists in 48 competitiewedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

De spits stond altijd te boek als een van de grootste aanvallende talenten in de jeugdopleiding van PSV, maar voegt zich nu dus bij de City Football Group voegen. Bij Lommel moet Van Duiven vlieguren maken op het hoogste niveau van België.

De City Football Group bestaat naast Lommel verder uit onder meer Manchester City (Engeland), New York City (Verenigde Staten), Melbourne City (Australië), Yokohama F. Marinos (Japan) en Girona (Spanje).

Bezig met laden …