voetbalzone

Rampscenario dreigt voor zeven man Bayern richting 'thuisfinale'

Erik van Dam23 apr 2012, 12:16
Laatst bijgewerkt: 23 apr 2012, 12:16
Advertentie

Bayern München gaat woensdagavond proberen de finale van de Champions League te bereiken. Na de 2-1 zege op Real Madrid van vorige week reizen de Duitsers nu af naar Spanje, waar de voorsprong in Bernabéu verdedigd moet worden. Voor zeven spelers betekent een gele kaart echter dat zij de zo verlangde finale moeten missen.

/

David Alaba, Holger Badstuber, Jerome Boateng, Luiz Gustavo, Toni Kroos, Philipp Lahm en Thomas Müller staan allemaal op scherp. Pakken zij een gele kaart, dan moeten zij de eindstrijd tegen Chelsea of Barcelona aan zich voorbij laten gaan vanwege een schorsing, zo bericht Focus maandag. Bayern-icoon Franz Beckenbauer grijpt die situatie aan om kritiek te uiten op de Europese voetbalbond (UEFA).

“Men moet eigenlijk de EK- en WK-regels implementeren in de Europese clubtoernooien”, stelt Der Kaiser. “De finale zouden spelers niet hoeven missen. Bayern-trainer Jupp Heynckes noemt het op scherp staan van zeven spelers ook hoogst ongelukkig. “Maar de jongens zijn intelligent. Ze weten wanneer ze moeten ingrijpen en wanneer ze moeten wegblijven. Als ze opmerkzaam en geconcentreerd zijn, kunnen ze een schorsing voorkomen.”

Bezig met laden …