Robben drie keer trefzeker bij galavoorstelling Bayern

Matthijs van Laar01 mrt 2014, 19:21
Laatst bijgewerkt: 01 mrt 2014, 19:21

De internationals van Schalke 04 zullen dolgelukkig zijn met de aankomende interlandperiode. Na de oorwassing van afgelopen woensdag tegen Real Madrid (1-6) werd het elftal van Jens Keller zaterdagavond zorgvuldig gedemonteerd door een andere Europese grootmacht. Bayern München, zonder sterren als Philipp Lahm en Franck Ribéry, leefde zich in de eigen Allianz Arena uit op Klaas-Jan Huntelaar en de zijnen. Mede dankzij drie treffers van Arjen Robben werd het 5-1 en daarmee mochten de gasten niet eens klagen.

Schalke zal zich ten doel hebben gesteld om de frustraties van de kansloze matpartij tegen Real van zich af te spelen, maar kwam er totaal niet aan te pas in de eerste helft. Bayern walste vanaf de aftrap over de arme bezoekers heen en stond binnen een half uur spelen al op een 4-0 voorsprong. David Alaba opende in de derde minuut de score door een vrije trap via de rug van Roman Neustädter binnen te trappen en twaalf minuten later was het de beurt aan Robben om zich te onderscheiden.

Onze landgenoot werd gelanceerd door Mario Mandzukic, nam uitstekend aan en besloot in zijn gang naar het doel om de bal met een gevoelig wippertje over Ralf Fährmann heen te lepelen: 2-0. Daarmee ging de storm echter nog niet liggen. Weer negen minuten later knikte Mandzukic prachtig raak na een fraaie voorzet van Alaba en vervolgens was het andermaal de beurt aan Robben. De aanvalsopzet was gelijk aan die bij de 2-0, maar dit keer schoof de buitenspeler de bal onder Fährmann door. Bayern had daarna de score verder kunnen uitbouwen, maar liet dat na.

Door de slachtpartij in de eerste 45 minuten had de tweede helft niet veel meer om het lijf. Schalke deed een verwoede poging tot eerherstel, terwijl Bayern het met de enorme marge in het achterhoofd wel geloofde. De concentratie verslapte dan ook bij de thuisploeg, waardoor de bezoekers uit Gelsenkirchen inderdaad de kans kregen om verder gezichtsverlies te voorkomen. Klaas-Jan Huntelaar schoot hard naast na een uitstekende actie van Julian Draxler, maar uiteindelijk viel de 4-1 alsnog. Een hoekschop werd knullig in eigen doel gewerkt door Rafinha.

Bayern verhoogde daarna weer het tempo en dwong Schalke daarmee weer vol in de achteruit. Kyriakos Papadopoulus werd dat even te veel: de Griek vergreep zich in zijn eigen zestien aan Mandzukic en werd daarvoor bestraft met een rode kaart én een strafschop. Robben knalde die bal vervolgens feilloos binnen. Bijna sloot de thuisploeg de galavoorstelling nog af met een wereldgoal van Toni Kroos. De middenvelder nam een hoekschop van Thiago in een keer op de pantoffel, maar schoot via Neustädter rakelings over. De 5-1 stand bleef zo ongewijzigd.