Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roemenië vreest Oranje niet in achtste finale EK: ‘Hebben niet de kwaliteiten om ons bang te maken’

Laatste update:

Ovidiu Stinga heeft geen hoge pet op van het huidige Nederlands elftal. De voormalig speler van PSV, die tussen 1996 en 2001 drie keer kampioen werd met de Eindhovenaren, sluit een stunt van 'zijn' Roemenië dan ook niet uit in de achtste finale van EURO 2024.

Stinga legt aan de Roemeense sportkrant Gazeta Sporturilor uit waarom Oranje dinsdag niet de uitgesproken favoriet is. "De huidige generatie van onze tegenstander heeft niet de kwaliteiten om ons bang te maken. Nederland heeft geen echte nummer 10, zoals vroeger. Ze hebben geen leider."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Memphis Depay is geen speler die Roemenië slapeloze nachten bezorgt. "Je kan hem niet vergelijken met Van Basten, Gullit, Bergkamp, Van Persie en andere grote namen", zo luidt het duidelijke oordeel over de aanvaller van het Nederlands elftal.

Stinga is overigens niet alleen maar kritisch op de formatie van bondscoach Ronald Koeman. "De vleugelverdedigers komen vaak op en Cody Gakpo scoort makkelijk. Hij maakt echt het verschil bij Nederland. En aan de bal zijn ze sterk."

Gazeta Sporturilor wil tot slot van Stinga weten hoe hij de clash van dinsdag tussen Nederland en Roemenië ziet aflopen. "Ik neig wel naar Nederland. Maar ik hoop natuurlijk met heel mijn hart op een Roemeense verrassing", aldus de voormalig middenvelder van PSV.

Poulefase


Roemenië eindigde enigszins verrassend bovenaan in groep E. De aanstaande opponent van Oranje won overtuigend van Oekraïne en pakte een punt tegen Slowakije. Tussendoor werd met 2-0 verloren van België.

Het Nederlands elftal opende het EK met een 1-2 zege op Polen. Wat volgde was een verdienstelijk 0-0 gelijkspel tegen Frankrijk. Oranje sloot de poulefase af met een 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk. Door de derde plaats leek een achtstefinaleduel met Engeland aanstaande, maar dankzij de 2-0 zege van Georgië op Portugal werd het toch Roemenië.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Wie wint dinsdag?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk dat we een spannende wedstrijd gaan zien tussen 2 gelijkwaardige teams, ik zeg gelijk en winst roemenie met penalties

29 juni 2024 om 19:45
0

Roemenië mag natuurlijk qua kwaliteit dromen van deze Oranjespelers. Alleen de coach maakt er een zwak geheel van

29 juni 2024 om 19:47
0

Toch vrij cruciaal, zie je bij verschillende landen.

29 juni 2024 om 20:16
0

Individuele kwaliteit inderdaad in het voordeel van NL, een beter collectief geheel geef ik aan Roemenie. Daarom gelijkwaardig. Benieuwd of NL meer energie gaat brengen ipv sjokken

29 juni 2024 om 20:46
0

Welke kwaliteit loopt er bij ons op het middenveld dan? Twee spelers die te klein zijn voor het tafellaken en een waterdrager. Vervangen nu is onmigelijk want dan niet op elkaar ingespeeld. Ons middenveld is bizar zwak. Een balvaste spits zou helpen, maar ja, die coach van ons... We komen er niet doorheen tegen Romenie en looen tegen een counter op.

29 juni 2024 om 20:48
0

De oranjebril is bij jou niet afgegaan de afgelopen week? Of is de oranjekletskoek weer in de aanbieding? Totaal geen onderbouwing.. wij leggen de lat te hoog, die oranjeleeuwen doen hun best en sjokken niet maar het loopt gewoon niet ,

De verklaring is dat er geen echte leiders zijn op dit moment, die een wedstriid lezen en weten op welk moment er iets moet gebeuren of juist even niks moet gebeuren. Ze zijn bang fouten te maken en hebben geen vertrouwen omdat de lat weer zo hoog is gelegd van het allern slagen door het te winnen ?gebasseerd op wat ?

29 juni 2024 om 22:34
0

Zegt ook veel over de spelers als ze zo lamlendig spelen met een matige trainer.

29 juni 2024 om 21:00
0

Denk dat NL de winst meeneemt. Roemenië is zeker niet een slecht elftal maar met dit materiaal ga je oranje niet verslaan. Oranje had echt een offday tegen Oostenrijk, die revanche komt nog, ik heb er alle vertrouwen in dat oranje deze wedstrijd over de streep gaan trekken.

Moet ik me helaas bij aansluiten..

29 juni 2024 om 20:50
0

Je bent niet alleen

Zou Valentin Driescu nu zeggen dat het typisch Roemeens is om je tegenstander te onderschatten en dit werkt als rode lap?De grote ster van Roemenie is een redelijke serie B speler. We rollen ze echt fluitend op.

29 juni 2024 om 19:51
0

Je begon leuk in je reactie maar het verdere deel is lariekoek! Ik hoop dat Nederland wint uiteraard! Maar het word heel spannend

29 juni 2024 om 19:54
0

Ik spreek je dinsdag om 20.00u 😃

29 juni 2024 om 20:19
0

I truly hope this will not gonna bite you in the ass but(t) I’ve got a hard head in it….🫥

29 juni 2024 om 21:12
0

Jij hebt anders wel een goed onderbouwde verklaring in de vorm van hoop,, we moeten hopen dat nederland van romania kindaja wint .. het grote nederland

29 juni 2024 om 21:16
0

Migi
Pas nou op met wat je zegt. Fluitend oprollen nog wel..
Je gaat je moeten verantwoorden.

Oranje gaat het echt moeilijk krijgen en groot kans,als ze het niveau die ze de afgelopen tijd etaleren doorzetten, dat Roemenië doorgaat.

29 juni 2024 om 21:49
0

Lekker moeilijk onderbouwen. De beste speler van Roemenie is nog slechter dan Kenneth Taylor. Er zijn echt 0 redenen dat Roemenie van ons zou winnen. Ze hebben in een zwakkere poule net zoveel punten gehaald als wij. Dus zelfs dit toernooi doen ze het niet beter.

30 juni 2024 om 00:37
0

Ik ben het volledig met Migi eens. Als Nederland verliest dan ligt hem dat volledig aan Nederland zelf. Roemenië speelt tot nu toe op hun absolute top en dat is vreselijk slecht,dus er is geen enkele reden te bedenken waarom Roemenië van Nederland zou winnen. Er zijn wel redenen te bedenken waarom Nederland van Roemenië kan verliezen

29 juni 2024 om 20:38
0

Ik zou willen dat ik je optimisme kon delen, maar ik zie het nog niet. Helaas

29 juni 2024 om 21:52
0

Zo optimistisch ben ik niet hoor. De eerste goede tegenstander kegelt ons eruit, maar Roemenie kan er geen hol van.

Wordt 3-1 voor Nederland. Kat in het bakkie

Underdog positie is ook wel is prima haha.

Roemenie lukt nog wel net aan voor Oranje. Daarna vrees ik dat Oostenrijk voor een tweede keer Nederland zal slachten. Oostenrijk - Zwitserland in de halve finale verwacht ik. Zou ook verdiend zijn op basis van vertoonde spel.

29 juni 2024 om 19:56
0

Nederland zakte zwaar door de ondergrens tegen Oostenrijk en nog kregen ze veruit de beste kansen. Met andere woorden, als Nederland enigszins het normale niveau haalt gaat Oostenrijk ze zeker geen 2e keer “slachten”.

29 juni 2024 om 19:59
0

Inderdaad, de nederlaag wordt steeds verder aangedikt. Je maakt een kolderieke eigen goal en mist 5 open kansen en verliest 3-2. Ja Oostenrijk jaagt leuk af, maar zelfs terwijl wij onze slechtste interland in tijden speelden wonnen ze maar nipt.

29 juni 2024 om 19:58
0

Wanneer heb jij Oostenrijk Oranje zien slachten. Wat een overdreven gedoe man. Ja de eerste 20 minuten was sterk van die ploeg, maar verder leken ze goed door het dramatisch apathische spel van Nederland. Zoals we Oranje vreselijk kunnen downgraden, zijn we ook goed in staat om tegenstanders groter te maken dan ze zijn. Oranje in normale doen heeft meer kans.

29 juni 2024 om 20:09
0

En zelfs in die eerste 20 minuten creëerde Oostenrijk geen één kans. het is dat Malen ze helpt en de bal in zijn eigen goal trapt.

ik denk dat we echt over Roemenie heen gaan walsen. ik zeg 4-0

Nederland getergd. Geen excuses. 4-0 Nederland. 2x Depay. 1x Woutje. 1x Frimpongetje

29 juni 2024 om 21:44
0

Nou zo makkelijk gaat dat niet, Nederland gaat het lastig krijgen en met een nipte overwinning toch nog door.

Hoe dan ook het geeft wel aan hoe er in het buitenland tegenwoordig over Nederland wordt gedacht. We hebben bij lange na niet meer de grootmacht status die we onszelf na twee oefeninterlands graag toedichten.

Desalniettemin moet Roemenië geen probleem zijn.

29 juni 2024 om 20:05
0

Mwaah, de Engelsen waren maar wat blij om ons te ontlopen. Nu ik verder heb gelezen dan de titel zegt deze meneer trouwens ook dat ie denkt dat wij gaan winnen 😅

29 juni 2024 om 20:17
0

Alleen omdat hij denkt dat wij gaan winnen betekent niet dat hij een hoge pet op heeft van ons, daar gaat het mij om.

Engelse pers volg ik weinig dus daar vertrouw ik je dan maar op, maar in de Spaanse en vooral Duitse pers praten ze al jaren over Nederland als een gevallen voetbalnatie. Als nu zelfs landen als Roemenië gaan zeggen dat we vergane glorie zijn kun je toch wel de conclusie trekken dat onze status tegenwoordig niet meer is wat het was, iets dat ik hier meer dan eens tegengesproken heb zien worden.

Denk niet dat een Zwitserland heel zenuwachtig wordt van ons. Zet je Roemenië en Oostenrijk/Turkije beiden met 3-0 opzij creëer je momentum, maar overall schrijft de meeste buitenlandse pers al jaren over vergane glorie als het over Nederland gaat.

29 juni 2024 om 21:59
0

Het grote Nederland zijn we allang niet meer, maar dat we ons massaal zorgen maken om een cafe elftal als Roemenie vind ik lachwekkend. We hebben gewoon een subtop selectie in Europa. Wel een matige coach overigens.

29 juni 2024 om 22:57
0

Ja, haha. Natuurlijk wil Engeland ons ontlopen. Slowakije is nou niet bepaald een grootmacht, dus dat is wellicht een betere optie. Ondanks de status die Engeland steeds wordt toegedicht, zijn ze er misschien wel slechter aan toe dan wij. Dus dat zou ik niet als graadmeter nemen. 😄

29 juni 2024 om 23:10
0

Joh waan van de dag. Diezelfde analisten die nu roepen dat we onze borst nat mogen maken tegen Roemenië zullen na een 3-0 overwinning ook in koor roepen dat we toch echt kans maken om het EK te winnen.

Je komt met een middenveld van Schouten, Reijnders en Xavi. Degelijke spelers voor een subtop, Xavi moet nog gaan groeien. Het is niet goed genoeg om er maar vanuit te gaan dat je die strijd gaat winnen. We hebben een aanval die met alles moeite hebben en een verdediging die ondanks al die “sterren” nog geen eenheid is en leiderschap mist. Dan hebben we ook nog een coach die tactisch gezien niet sterk is en zijn plan baseert op de verkeerde spelers.

29 juni 2024 om 20:08
0

Roemenië heeft Razvan Marin, Marius Marin en Stanciu als middenveld. Zij zijn allen niet eens goed genoeg voor de subtop. Dat is echt nog flink wat niveau’s slechter dan wat wij kunnen opstellen.

29 juni 2024 om 20:22
0

Tsjechie 2021 was ook een onderschatte bwnanenschil. Als je niet eens meerent met je tegenstander en dat een off day noemt tegen oostenrijk...dan is er onderliggende problematiek dat niet benoemt en onderkent wordt. Tijd voor de opstelling van tegen canada....

29 juni 2024 om 20:23
0

Dat zal allemaal best maar niemand wordt bang van wat wij opstellen, van alle “toplanden” heb je het minste middenveld. Die Roemenen hebben er wel een eenheid van gemaakt en zullen er alles aan doen om het op strijd af te laten komen. En als dat gebeurt heb ik geen vertrouwen in die van ons want ze hebben nog niet laten zien daar onderuit te kunnen voetballen. We kunnen ook niet zeggen dat het nou lekker staat.

29 juni 2024 om 21:14
0

Ik denk dat we ons echt vééls te veel druk maken. Nederland is niet geweldig, maar ook niet zo slecht als men het nu maakt.

Die wedstrijd tegen Oostenrijk was slecht, maar je was qua kansen, balbezit, aantal aanvallen alsnog de betere. Dat terwijl werkelijk waar iedereen een offday had. Waarom nemen we die offday ineens als het algemene niveau van Nederland? Het is toch duidelijk dat dit een van de slechtste interlands in de afgelopen jaren was. Nederland wint “gewoon” van Roemenië hoor, en ook tegen Oostenrijk zie ik ons als favoriet. Het stond tactisch verschrikkelijk slecht, denk je dat Nederland nog eens zo gaat blunderen? Tuurlijk niet. Nederland had in dramatische vorm alsnog meer kansen gecreëerd dan Oostenrijk, laat staan als ze hun normale vorm halen. Dan is het gewoon heel goed mogelijk dat je die wedstrijd wint.

Je middenveld komt tekort tegen de absolute top ja, maar niet tegen Roemenië en Oostenrijk. Verder vind ik Xavi Simons alles behalve middelmaat. Dat is gewoon de beste speler van RB Leipzig.

Niet een tegenstander zal wakker liggen van dit Nederland, zeker na wat ze hebben laten zien. We kunnen het de tegenstanders moeilijk maken maar dat is het dan ook.
Roemenie is net als Nederland een grijze muis, ook niet een tegenstander om wakker van te liggen.

Nou, nou, grote woorden.

Uiteraard heeft dit Oranje (nog) niet de kwaliteiten die het bijv in 2008 of 2010 had. Maar het heeft echt wel wapens in huis waarmee het Roemenië opzij kan zetten.

En hoe vernederend de uitslag van afgelopen dinsdag ook was, het heeft Oranje wel wakker geschud.

Ik onderschat Roemenië niet en ik denk ook niet in een 'de weg naar de halve finale is een eitje' modus, zoals velen in 2021 dat wel deden. Maar Oranje heeft simpelweg meer kwaliteit om Roemenië naar huis te sturen.

A ploeg tegen B ploeg zou je zeggen maar zolang de bal nog niet rolt is er niets van te zeggen. Volgens de ranking moet het geen probleem zijn voor Nederland. Maar ja van te voren zei Koeman geen probleem Oostenrijk. Het resultaat hebben we gezien. We zullen toch echt aan bak moeten.

Die Stinga heeft er kijk op. 4-1 voor Nederland.

Tenzij Roemenië ineens een enorme on-day heeft, rolt Oranje ze natuurlijk gewoon degelijk op met 0-1 of 0-2.

Aai, de Roemenen hebben onze wedstrijden gezien.
Nu gaan we ten onder.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren