voetbalzone

Ruim 87.000 supporters bezoeken opening Zuid-Afrikaans seizoen

Bart Kruyt07 aug 2010, 15:30
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2010, 15:30
Advertentie

Het WK in Zuid-Afrika heeft het voetbal in het Afrikaanse land schijnbaar een stuk populairder gemaakt. Zaterdag werd het nieuwe seizoen geopend met de wedstrijden om de Charity Cup en in totaal kwamen er ruim 87.000 supporters op de duels in Johannesburg af: een record. 80.000 kaarten waren verkocht, 7000 weggegeven door de PSL.

/

De organisator van de competitie geeft aan dat zij nooit had kunnen verwachten dat er zoveel supporters op het openingstoernooi zouden afkomen. “We zijn blij dat het voetbal ook na het WK nog zo leeft”, zei algemeen directeur Kjetil Siem. De Charity Cup kent twee halve finales en een uiteindelijke finale: een dagkaartje kost tussen de vijf en acht euro.

De wedstrijden worden gespeeld in Soccer City, waar Nederland nog geen maand geleden de WK-finale verloor van Spanje. In totaal kunnen er 94.000 supporters in het stadion en het record voor meeste toeschouwers in het voetbalbolwerk zal volgende maand al gebroken worden, wanneer de nationale rugbyploeg tegen Nieuw-Zeeland speelt. Voor deze wedstrijd zijn nu al 88.791 tickets verkocht.

Bezig met laden …