voetbalzone

Officieel: Koki Saito gaat na twee uitstekende seizoenen bij Sparta aan de slag in Engeland

Wessel Antes13 aug 2024, 16:43
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2024, 16:49
Advertentie

Koki Saito vervolgt zijn carrière op huurbasis bij Queens Park Rangers, zo bevestigt de Engelse club. Het nieuws hing al enkele dagen in de lucht, daar ESPN er onlangs al melding van maakte. Lommel SK, dat deel uitmaakt van de City Football Group, stalt de 23-jarige Japanner na twee seizoenen bij Sparta dus in het Championship.

"Ik heb er heel veel zin in om voor een grote club als QPR te spelen", aldus Saito op de website van zijn nieuwe club. "Ik wil mijn bijdrage aan het team leveren door middel van goede resultaten, goals en assists. Als ik denk aan waar ik naartoe wil en wat ik wil bereiken, is het een geweldige stap om voor QPR te spelen."

De City Football Group nam Saito, die de afgelopen weken actief was op de Olympische Spelen, in januari 2021 voor 2,2 miljoen euro over van Yokohama FC. Op papier is de rechtsbenige linksbuiten speler van Lommel, maar daar is weinig van te merken. Saito speelde pas 32 officiële wedstrijden namens de Belgische club, waarin hij goed was voor 6 doelpunten en 3 assists.

In de afgelopen twee seizoenen stalde de City Football Group Saito in Rotterdam-West. Namens Sparta kwam hij tot 54 officiële duels. Saito wist daarin tien keer te scoren en leverde hetzelfde aantal assists af.

Volgens Transfermarkt is de marktwaarde van Saito gestegen naar 4 miljoen euro. De City Football Group hoopt dit prijskaartje een nieuwe boost te geven door hem vlieguren te laten maken bij QPR in het Championship.

In het afgelopen seizoen eindigde QPR op de achttiende plaats in die competitie. Bij the Hoops kan Saito de linkerflank vormen met een andere voormalig Eredivisionist. Kenneth Paal speelt al twee jaar voor de club uit Londen.

De opvolger van Saito bij Sparta lijkt overigens al bekend. De van PSV overgekomen Mohamed Nassoh liet tijdens de voorbereiding een uitstekende indruk achter bij de Kasteelheren. De 21-jarige Eindhovenaar speelde bij zijn jeugdliefde voornamelijk als aanvallende middenvelder, maar laat bij Sparta een behoorlijk goede indruk achter als buitenspeler.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …