voetbalzone

Santiago Giménez heeft geleerd van het verleden en wanhoopt niet

Rian Rosendaal09 jul 2023, 08:53
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2023, 08:53
Advertentie

Mexico staat in de halve finale van de Gold Cup In de nacht van zaterdag op zondag werd met 2-0 afgerekend met Costa Rica, waardoor een plaats bij de laatste vier van het toernooi een feit is. Aan de kant van de Mexicanen waren er basisplaatsen voor de Ajacieden Jorge Sánchez en Edson Álvarez, terwijl Feyenoord-spits Santiago Giménez het moest doen met een invalbeurt in de slotfase. In de halve eindstrijd wacht een confrontatie met Guatemala of Jamaica.

De Mexicaanse supporters In het AT&T Stadium in het Amerikaanse Texas moesten tot de 52ste minuut wachten op de openingstreffer. Orbelín Pineda ging achter de bal staan en wist de toegekende strafschop te benutten: 1-0. Mexico maakte aan alle spanning een einde toen de ingevallen Érick Sánchez drie minuten voor het laatste fluitsignaal de 2-0 aantekende. Giménez was toen al ingevallen, evenals de aan Feyenoord-gelinkte Barcelona-verdediger Julián Araujo.

Giménez kreeg in de vorige wedstrijd op de Gold Cup, de 0-1 nederlaag tegen Qatar, nog wel een basisplaats van bondscoach Jaime Lozano. De topschutter van Feyenoord liet zich toen van zijn slechtste kant zien: hij ‘kreeg 'slechts’ geel nadat hij een tik uitdeelde tijdens een handgemeen met een Qatarese verdediger. Zijn directe tegenstander ging met veel theater naar de grond, maar dat deed Giménez een fractie later ook toen hij een licht duwtje kreeg van een andere verdediger. Giménez was tegen Costa Rica prompt weer reservespeler.

Hoop op betere tijden
Giménez houdt ondanks zijn reserverol hoop op betere tijden, zo liet hij na afloop optekenen in de Mexicaanse media. "Wanhoop ken ik niet, die tijden zijn geweest", benadrukte de Feyenoorder, die tijdens de Gold Cup tot dusver eenmaal scoorde. "Ik heb geleerd om niet wanhopig te zijn, maar om geduld te bewaren. Ik vertrouw op God en geloof er heilig in dat het moment komt dat ik weer doelpunten zal maken. Ik doe mijn uiterste best. Het is moeilijk om steeds in te vallen, zeker ook omdat het tempo hoog ligt. Maar ik blijf het uiterste van mijzelf geven", aldus de spits, met twee goals in dertien interlands achter zijn naam.

Kwartfinales
Panama maakte indruk door eenvoudig en met 4-0 af te rekenen met Qatar. Ismael Díaz was de grote held met een hattrick in de tweede helft. Het wachten is nu op de winnaar van de kraker tussen gastland Verenigde Staten en Canada, die elkaar in de nacht van zondag op maandag treffen in Cincinnati, Ohio. De finale van de Gold Cup volgt over een week in het SoFi Stadium nabij Los Angeles.

Bezig met laden …