voetbalzone

Scheidsrechter Joey Kooij fluit geen wedstrijden meer van Feyenoord

Jeroen van Poppel25 jul 2023, 13:18
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 04:20
Advertentie

Joey Kooij mag geen wedstrijden van Feyenoord fluiten zolang Calvin Stengs daar onder contract staat, zo bevestigt de KNVB tegenover De Telegraaf. Vanwege de familiaire band, Stengs en Kooij zijn zwagers, vindt de voetbalbond het onwenselijk dat de arbiter wedstrijden van Stengs fluit.

Feyenoord gaat Stengs voor zes miljoen euro overnemen van OGC Nice. De hangende rechtsbuiten is dinsdagmiddag succesvol door de medische keuring gekomen, waardoor niets een overgang meer in de weg lijkt te kunnen staan. Zodra Stengs tekent bij Feyenoord, betekent dat dat Kooij geen wedstrijden van de Rotterdammers meer mag leiden.

Stengs en Kooij zijn beiden schoonzoon van Frank de Boer: Stengs is samen met Beau de Boer, terwijl Kooij een relatie heeft met Romy de Boer. De KNVB hanteert voor scheidsrechters de regel dat er geen sprake mag zijn van familiebanden met betrokkenen. Kooij is werkzaam voor Elfi, de rugsponsor van AZ, maar dat vormt voor de KNVB geen belemmering.

Kooij is al vaker geconfronteerd met een situatie waarbij hij een bepaalde club niet mag fluiten. Toen Frank de Boer trainer van Ajax was, werd de arbiter niet ingedeeld voor wedstrijden van de Amsterdammers. Kooij is sinds 2015 actief op het hoogste niveau. De scheidsrechter leidde tot nu toe 53 wedstrijden in de Eredivisie en trok daarin 14 keer rood en 176 maal geel.

Bezig met laden …