voetbalzone

Slowakije en bondscoach Weiss vier jaar langer door na eervol WK

Erik van Dam13 jul 2010, 14:03
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2010, 14:03
Advertentie

Vladimír Weiss heeft zijn contract met de Slowaakse bond laten verlengen tot 2014. De 45-jarige bondscoach staat sinds twee jaar aan het roer bij het nationale team en leidde de ploeg naar groepswinst in de kwalificatiereeks. In Zuid-Afrika gingen de Oost-Europeanen in de achtste finale ten onder tegen Oranje, maar beide partijen zien voldoende perspectief.

/

Slowakije opende het WK vorige maand met een 1-1 remise tegen Nieuw-Zeeland, gevolgd door een 2-0 nederlaag tegen Paraguay. In de laatste groepswedstrijd boekte de ploeg van Weiss echter een formidabele 3-2 zege tegen Italië; daarmee werd de volgende ronde bereikt. In het duel met Nederland dolven Weiss en de zijnen nipt het onderspit (1-2).

De combinatie van ervaren spelers en jong talent kwam echter fris over, meent de bond. Ook Weiss ziet nog muziek in zijn selectie. “Het Slowaaks team is vrij jong, maar inmiddels toch ook ervaren. Ik ben er van overtuigd dat we samen veel kunnen bereiken”, verklaart hij zijn bijtekenen. Voor de kwalificatiereeks richting Euro 2012 is Slowakije ingedeeld bij Rusland, Ierland, Macedonië, Armenië en Andorra.

Bezig met laden …