voetbalzone

Spaans international laat Europa achter zich en kiest voor lucratief avontuur

Wessel Antes13 jul 2023, 22:27
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2023, 22:27
Advertentie

Rodrigo Moreno speelt de komende drie seizoenen voor Al-Rayyan in Qatar, zo laat de vermogende club weten via de officiële kanalen. De 28-voudig international van Spanje was vanwege de degradatie met Leeds United voor slechts 3,5 miljoen euro op te pikken in Engeland. Rodrigo (32) maakte tijdens de Final Four van de Nations League in Nederland nog deel uit van de Spaanse selectie, maar trekt de deur in Europa met zijn transfer naar het Midden-Oosten achter zich dicht.

Vanwege zijn forse salaris was het al langer duidelijk dat Rodrigo en Leeds uit elkaar zouden gaan. Er waren geruchten over geïnteresseerde clubs uit de Premier League, maar de linksbenige spits kiest nu dus definitief voor een lucratief avontuur in Qatar. Daarmee verliest Leeds een belangrijke kracht, die ondanks de degradatie vorig seizoen 13 keer wist te scoren. Rodrigo droeg ook regelmatig de band op Elland Road. Bij Al-Rayyan gaat hij spelen met zijn favoriete rugnummer 19.

Dat Rodrigo bij Leeds tekende, werd in de zomer van 2020 nogal een stunt genoemd. De Spanjaard kwam destijds voor een recordtransfer van 30 miljoen euro over van Valencia, waar hij jarenlang indruk maakte als pijlsnelle spits. Rodrigo was in Leeds zeer geliefd bij de fans, maar neemt na 97 officiële wedstrijden, 28 doelpunten en 5 assists afscheid van the Peacocks.

Bij Al-Rayyan gaat Rodrigo samenspelen met Marokkaans international Sofiane Boufal, die tijdens het afgelopen WK in Qatar nog indruk wist te maken. Vorige week namen de Qatari’s ook middenvelder Thiago Mendes (31) over van Olympique Lyon. Voor de Braziliaan werd een transfersom van 4 miljoen euro overgemaakt naar Frankrijk. Mogelijk gaat Al-Rayyan deze zomer nog meer bekende namen halen, daar de Qatar Stars League wil concurreren met de Saudi Pro League.

Bezig met laden …