Nick OlijImago

Sparta-doelman Nick Olij reageert op vraag over eventuele transfer naar Feyenoord

Siep Engelen23 aug 2024, 22:53
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2024, 22:53
Advertentie

Nick Olij staat ervoor open om deze zomer een stap hogerop te maken, zo laat hij weten tegenover RTV Rijnmond. De doelman maakt al anderhalve seizoen indruk onder de lat bij Sparta en staat in de belangstelling van onder meer Feyenoord, waar hij de vertrekkende Justin Bijlow zou moeten vervangen.

Komend weekend speelt Sparta tegen stadgenoot Feyenoord, maar daar komen bij Olij geen andere gevoelens bij kijken dan normaal. “Op dit moment speel ik voor het logo dat ik op mijn borst heb, daar doe ik mijn uiterste best voor. Nogmaals, ik speel nu hier."

“Dit is waar ik onder contract sta. Dus dat is eigenlijk ook een vraag die geen vraag hoeft te zijn”, aldus de goalie, die bij Sparta nog een contract heeft tot de zomer van 2026. De doelman zegt zelf niet bezig te zijn met alle geruchten.

Olij zou namelijk in de belangstelling staan van Feyenoord, waar Bijlow naar alle waarschijnlijkheid gaat vertrekken naar Southampton. Ook PSV moet mogelijk op zoek naar een vervanger, mocht Walter Benítez daadwerkelijk de club willen verlaten. Ook Joël Drommel wil weg bij de regerend landskampioen.

“Ik heb al anderhalf jaar meermaals aangegeven dat ik graag een stap wil maken. Ik heb dit nu al meerdere malen meegemaakt op deze manier. Door de jaren heen word je daar wel rustiger in”, verklaart de Sparta-doelman.

Deze winter stond Olij al in de belangstelling van FC Kopenhagen, maar toen sloeg de doelman de aanbieding af. Naar eigen zeggen liet hij aanbiedingen van meerdere clubs in de winter nog naast zich liggen, maar nu staat Olij wel open voor een stap hogerop.

Olij speelde tot dusver enkel nog in Nederland. De doelman wist niet door te breken bij AZ, dat hem tussendoor nog stalde bij TOP Oss. Bij NAC Breda groeide Olij uit tot een van de beste keepers van de Keuken Kampioen Divisie, waarna hij de overstap maakte naar Sparta. Zijn huidige marktwaarde wordt door Transfermarkt getaxeerd op 4 miljoen euro.

Bezig met laden …