voetbalzone

'Steeds vond Ajax het erg interessant, maar daarna hoorde ik niets meer'

Daniel Cabot Kerkdijk28 mei 2011, 07:30
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2011, 07:30
Advertentie

Tscheu La Ling heeft als clubeigenaar grootse plannen met AS Trencin. Op drie hectare grond zal in navolging van Ajax de Slowaakse versie van ’De Toekomst’ komen. "Kortgeleden heb ik hier 33 hectare grond gekocht om drie projecten uit te kunnen voeren", vertelt de oud-Ajacied aan De Telegraaf. "Pal naast 'De Toekomst' worden straks op een oppervlakte van tien hectare acht kunstgrasvelden aangelegd, waar de jeugd uit de hele regio permanent kan trainen. De laatste twintig hectare is bestemd voor een nieuw, modern stadion."

"Ik heb de afgelopen jaren gesprekken met Martin van Geel, Danny Blind en Rik van den Boog gevoerd over een vorm van samenwerking", geeft La Ling aan. "Steeds vonden ze het enorm interessant, maar daarna hoorde ik niets meer. Daarom ben ik blij dat Ajax-sponsor Aegon nu heeft aangegeven onze versie van De Toekomst te willen sponsoren. Aegon heeft niet alleen gezegd dat ze het interessant vinden, ze hebben ook actie ondernomen. Dat voelt dus wél goed."

La Ling scout naar jonge, talentvolle spelers en leidt vooral ’speciale’ Slowaakse jeugdvoetballers op. "In de leeftijdsgroep tussen vijftien en twintig jaar heeft Trencin nu dertig Slowaakse internationals en in ons kampioenselftal spelen vijf spelers, die jonger dan negentien jaar zijn. Hoewel we onze spits Fanendo Adi en de aan ADO uitgeleende Frantisek Kubik voor vijf miljoen euro hebben verkocht, zijn we toch met ruim twintig punten voorsprong kampioen geworden."

Bezig met laden …