voetbalzone

Suárez: 'Ik moet blozen door de vergelijkingen met Messi'

Bart Kruyt13 nov 2011, 23:00
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2011, 23:00
Advertentie

2011 is een geweldig jaar voor Luis Suárez. De aanvaller maakte in januari de overstap van Ajax naar Liverpool, waar hij is uitgegroeid tot publiekslieveling, en ook in het shirt van de Uruguayaanse ploeg gaat het hem voor de wind. In de zomer won Suárez al als beste speler van het toernooi de Copa América en vrijdag maakte hij vier doelpunten in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili.

/

In zijn vaderland is men lyrisch over Suárez, die in de Uruguayaanse media al wordt vergeleken met Lionel Messi. “Daar ga ik van blozen”, zei de aanvaller in El Pais, “maar tegelijkertijd zorgt het voor een glimlach. Ik ben er trots op, maar de vergelijkingen worden vooral gemaakt omdat de supporters erg gelukkig zijn met mijn doelpunten en de overwinning.”

“Op het moment gaat alles geweldig”, vervolgde Suárez. “Maar we moeten kijken naar het werk van de hele ploeg en niet alleen naar mijn doelpunten.” Dinsdag speelt Uruguay een vriendschappelijke wedstrijd tegen Italië en het is nog de vraag of Suárez in dit duel zal starten: hij heeft wat last van zijn rug. In de competitie speelt Liverpool in het weekend tegen Chelsea.”


Bezig met laden …