voetbalzone

Treviso en Venezia degraderen naar amateurs

13 jul 2009, 16:15
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2009, 16:15
Advertentie
De economische crisis zit enkele Italiaanse clubs niet in de koude kleren. Giancarlo Abete, voorzitter van de Italiaanse voetbalbond, meldt maandagmiddag dat vier clubs uit de Serie C hun financiële zaakjes niet op orde hebben. Zij worden hierdoor niet ingeschreven voor het komende voetbaljaar.

Het gaat om Treviso en Venezia, die in de afgelopen tien jaar nog wel eens in de Serie A speelden, en Pisa en Avellino. Mogelijk blijft het hier niet bij: volgens Abete zitten er nog enkele clubs uit de Serie C in de gevarenzone. Mochten zij de zaakjes niet op orde krijgen, dan degraderen de nog onbekende clubs samen met Treviso, Venezia, Pisa en Avellino naar de amateurs.

“Het staat vast dat deze ploegen volgend jaar niet aan de competitie mee zullen doen”, vertelde Abete op de Italiaanse radio. “We hebben deze beslissing genomen in het belang van ons voetbal. Voor deze ploegen is het nu zaak om investeerders te vinden die de clubs uit de problemen kunnen helpen.” In het Italiaanse voetbal is dit allesbehalve een unicum: al voor de economische crisis zaten diverse clubs in de put. Napoli en Fiorentina zijn goede voorbeelden van clubs die bankroet gingen, maar nu weer zijn teruggekrabbeld.
Bezig met laden …