voetbalzone

Tvildiani maakt voor handvol supporters omhaal buiten de zestien

Erik van Dam15 aug 2011, 15:17
Laatst bijgewerkt: 15 aug 2011, 15:17
Advertentie

Zelden zal een doelpunt uit de Litouwse competitie zo ver de wereld over gaan, als de goal die Gocha Tvildiani zaterdag maakte namens FK Siauliai. De 27-jarige aanvaller scoorde die dag op wel heel fraaie wijze. De keeper van tegenstander FK Kaunas kwam veel te ver zijn doel uit en wilde dat iets te mooi oplossen. Tvildiani strafte het vervolgens op bijzonder knappe wijze af, met een omhaal van buiten de zestien meter.

Siauliai was de laatste weken niet bepaald in vorm en ook Tvildiani, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij de club, beleeft bepaald niet het meest productieve jaar in zijn loopbaan. De aanvaller maakte pas één goal in de voorgaande elf wedstrijden. Dit weekend maakte hij het echter goed, toen hij door bleef sprinten op een lange pass van achteruit die de keeper van FK Tauras gewoon hard had moeten wegtrappen.

In plaats daarvan probeerde doelman Ignas Plukas het met een zacht wippertje over Tvildiani heen, maar de bal kreeg totaal geen vaart mee. Tvildiani zag zijn kans schoon, ging naar de grond en maakte met een omhaal van buiten de zestien meter het openingsdoelpunt. De weinige fans die op het duel afkwamen, gingen volledig uit hun dak en gelukkig voor de buitenwereld was er ook een camera die het doelpunt registreerde.

Bekijk hier de treffer:

Bezig met laden …