voetbalzone

Update: Diogo krijgt megaschorsing na klap in gezicht grensrechter

Erik van Dam25 aug 2011, 00:30
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2011, 00:30
Advertentie

Diogo Malaquias da Silva kan waarschijnlijk een forse schorsing tegemoet zien. De 22-jarige middenvelder van Montevideo Wanderers uit Uruguay ging in de wedstrijd tegen Danubio zijn boekje ver te buiten. De Braziliaan was het niet eens met een rode kaart die hij kreeg en uitte zijn frustraties, door de grensrechter van dienst een tik in het gezicht te geven.

Met nog maar weinig tijd op de klok stond Montevideo 1-0 achter tegen Danubio. De tegenstander besloot tijd te rekken bij de hoekschopvlag, maar daarvan was Diogo allerminst gediend. Hij deelde een schop uit en dat ontging de grensrechter niet. De arbiter kwam naar zijn assistent toe om te vragen wat hij had gezien en die vertelde naar eer en geweten dat Diogo zijn opponent schopte.

De scheidsrechter deelde Diogo rood uit en de middenvelder richtte zijn agressie op de 'klikkende' assistent. Na hem een seconde te hebben aangekeken, sloeg Diogo de man met zijn linkerhand in het gezicht. Die reageerde geschrokken; de commentatoren op hun beurt veroordeelden het gedrag van de Braziliaan. Diogo werd door teamgenoten van het veld verwijderd; na afloop bood hij zijn excuses aan. Een schorsing kan echter niet uitblijven voor de heetgebakerde speler.

Update 25 augustus 00:30 uur - Diogo krijgt megaschorsing na klap in gezicht grensrechter
De Braziliaanse linkshalf Diogo is voor veertien duels geschorst, waarvan vier voorwaardelijk. Dat heeft de Uruguayaanse voetbalbond (AUF) woensdagavond bekendgemaakt. De linkspoot, die eerder speelde bij onder meer Corinthians Paranaense en Andraus Brasil heeft, nadat hij een grensrechter vol in het gezicht sloeg, in diverse media zijn excuses aangeboden, maar de tuchtcommissie van de AUF kende geen genade.

Bekijk hier de klap die Diogo uitdeelde:

Bezig met laden …