voetbalzone

Update: Labyad: 'Dat is iets wat ik nooit meer zal vergeten'

Erik van Dam21 feb 2012, 07:58
Laatst bijgewerkt: 21 feb 2012, 07:58
Advertentie

Marokkaans bondscoach Eric Gerets heeft PSV'er Zakaria Labyad uitgenodigd voor een oefeninterland. Labyad, geboren in Utrecht maar in het bezit van zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit, werd nog niet eerder bij de nationale selectie van de Leeuwen van de Atlas geroepen.

/

Over negen dagen oefent Marokko in Marakkech tegen Burkina Faso. Het land wil een goede prestatie neerzetten, om de desastreus verlopen strijd om de Afrika Cup te vergeten. In een groep met Gabon, Tunesië en Niger eindigde Marokko teleurstellend als derde en kwalificeerde het zich niet voor de knock-outfase van het toernooi.

Labyad is een van de 23 namen die Gerets heeft opgeroepen. Hij is niet de enige speler uit de Eredivisie, want ook Feyenoord-middenvelder Karim El Ahmadi ontving een invitatie. Oussama Assaidi en Mounir El Hamdaoui ontbreken in het keurkorps van Gerets.

Update 21 februari 08:58 uur - Labyad: 'Dat is iets wat ik nooit meer zal vergeten'
Zakaria Labyad heeft verheugd gereageerd op de eerste uitnodiging voor het Marokkaanse nationale team. De PSV'er kreeg maandag te horen dat hij bij de groep is geroepen voor de oefeninterland tegen Burkina Faso, acht dagen van nu. "Ik vind het geweldig dat meneer Gerets mij voor de eerste keer heeft opgeroepen. Dat is iets wat ik nooit meer zal vergeten", zegt Labyad blij tegen Voetbal International. Hij maakte al eerder deel uit van de Olympische selectie van Pim Verbeek.

Bezig met laden …