voetbalzone

Update: Lierse SK ontkent betrokkenheid bij vermeende gokzaak

Bart Kruyt16 mrt 2010, 11:31
Laatst bijgewerkt: 16 mrt 2010, 11:31
Advertentie

Het internationale omkoopschandaal dat de gemoederen in de Europese voetbalwereld al een tijdje bezighoudt, zorgt nu ook in België voor twijfels. Volgens P-magazine zijn er enkele clubs betrokken bij het gokschandaal, waaronder Antwerp en Lierse. Laatstgenoemde club was enige jaren geleden nog de hoofdrolspeler bij de omkoopzaak van Zheyun Ye.

Ditmaal zou het gaan om een grootschalige omkopingsbusiness van een Kroatische maffiagroep onder leiding van Ante Sapina en Marijo Cvrtak, zo meldt Het Laatste Nieuws. Het parket heeft bevestigd dat er een onderzoek loopt naar omkoping bij Lierse en Antwerp. Vooralsnog worden er geen gehaaste conclusies getrokken.

Volgens het dossier bestelde de gokmaffia niet alleen spectaculaire nederlagen, maar werden er ook op het eerste zicht doodgewone uitslagen gekocht. P-magazine haalt drie wedstrijden aan waarin bedrog is gepleegd: Lierse-Beveren (3-2) van 10 april 2009 bijvoorbeeld, waarin de Serviër Petar Bojovic van Lierse een hoofdrol speelde, is er daar één van. Het gokschandaal dat in Bochum onderzocht wordt bevat zeventien wedstrijden uit de Belgische tweede klasse.

Update 12:32 uur - Lierse SK ontkent betrokkenheid bij vermeende gokzaak
Lierse SK-topman Samy Maged is heel kwaad dat de club door P-Magazine genoemd wordt in een omkoopschandaal. De club wil dan ook stappen ondernemen. "Het gaat om één speler die betrokken zou zijn, maar toch wordt Lierse als club door het slijk gehaald", citeert Het Nieuwsblad Maged. Bojovic is voorlopig op non-actief gezet, maar zijn loon blijft behouden zolang de speler niet officieel schuldig is bevonden.

Bezig met laden …