voetbalzone

Vaessen slaat lucratief bod af en maakt een transfer binnen de Eredivisie

Mart van Mourik22 jun 2024, 17:17
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:15
Advertentie

Etienne Vaessen staat op het punt om zijn transfer naar FC Groningen af te ronden, zo melden diverse media, waaronder het Algemeen Dagbad en De Telegraaf. De doelman vertrekt transfervrij bij RKC Waalwijk en slaat ook een lucratieve aanbieding uit het buitenland af.

AZ, Feyenoord en PSV informeerden de afgelopen maanden naar Vaessen, die concrete aanbiedingen kreeg van NAC Breda en Willem II. Voetbal International weet verder dat er in Groningen een contract voor drie seizoenen klaarligt, met de optie tot nog een jaar.

Vaessen neemt na negen jaar afscheid van RKC Waalwijk. In totaal stond de Bredanaar liefst 210 keer onder de lat bij de Brabantse laagvlieger. Daarin wist Vaessen zijn doel 44 keer schoon te houden.

Hoewel de transfer al enige tijd in de lucht hing, kreeg Vaessen donderdagnacht plotseling toch de kans om zijn carrière een bijzondere wending te geven. Op zijn vakantieadres werd hij namelijk gebeld door Persepolis FC, weet VI.

“Volgens welingelichte bronnen heeft Persepolis FC zich namelijk in de strijd om Vaessen gemengd. De Iraanse topclub zou een lucratief contract klaar hebben liggen voor Vaessen”, schreef journalist Joost Blaauwhof.

Uiteindelijk kiest Vaessen dus toch niet voor het buitenlandse avontuur en lijkt hij in de komende dagen zijn handtekening te gaan zetten onder een contract dat hem tot medio 2027 aan FC Groningen verbindt.

RKC heeft snel doorgepakt en heeft al een vervanger voor Vaessen gevonden. Yanick van Osch maakte de overstap van SC Cambuur naar Waalwijk. De doelman stond eerder onder de lat bij Jong PSV en Fortuna Sittard.

Bezig met laden …