Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valentijn Driessen wil opvallende controleur zien bij Nederland tegen Roemenië

Laatste update:

Daley Blind moet als middenvelder starten in het Nederlands elftal, zo zegt Valentijn Driessen in de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf. Volgens de chef voetbal van de ochtendkrant is de routinier een goede optie die niet onder de druk zal bezwijken.

Driessen zag Veerman tijdens de groepsfase van het EK tweemaal door het ijs zakken. Het verloren duel met Oostenrijk (2-3) was daarbij een dieptepunt. De journalist gaf vervolgens aan het heel somber in te zien voor de Volendammer. “Normaal gesproken zit Koeman er tot medio 2026, dan hebben we het WK in de Verenigde Staten, Canada en Mexico.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Daar zal Joey Veerman niet bij zijn. Het Oranjeshirt weegt voor Veerman veel te zwaar, zelfs na een geweldig seizoen bij PSV”, foeterde Driessen. De journalist denkt een dag later na over een oplossing voor bondscoach Ronald Koeman.

“We hebben een heel licht, jong en onervaren middenveld”, aldus Driessen. Wanneer presentator Pim Sedee de naam van Blind laat vallen, reageert zijn vaak kritische collega optimistisch. “Veerman is bezweken onder de druk, maar iemand die niet zal bezwijken onder de druk is Daley Blind.” De 34-jarige Blind speelde al 107 interlands.

Driessen ziet het wel zitten: de ‘balvaste’ Blind op het middenveld. “Hij zoekt altijd de oplossing naar voren en weet de ruimte heel goed te vinden. Wat dat betreft kun je zeggen dat Blind een goede vervanger zou zijn.”

De journalist vraagt zich af of Blind überhaupt in de plannen van Koeman voorkomt. “Het is heel typerend dat we drie groepswedstrijden hebben gespeeld en er zijn volgens mij acht spelers die nog geen minuten hebben gemaakt. Hij is dus niet echt van het wisselen, ook niet als het wat minder gaat.”

Driessen hoopt toch dat Koeman het aandurft. “Ik zou hem heel graag op het middenveld willen zien, maar trainers zijn er op de een of andere manier niet helemaal wild van om hem op die positie te zetten. Ik zou geen reden kunnen bedenken waarom je hem daar niet kunt posteren.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben het niet vaak met Valentijn eens, maar vind dit wel een goede optie. Veerman zie ik er niet snel meer inkomen en dan is het de vraag met wie je op 10 en op rechtsbuiten wil spelen. Een koppeltje Schouten-Blind met daarvoor Reijnders/Simons is niet zo gek. Blind is niet de snelste, maar heeft veel voetbalintelligentie, heeft een goede pass en is goed in het anticiperen. Haalt misschien ook wat druk weg bij Schouten.

27 juni 2024 om 14:45
0

Wat heb je aan voetbalintelligentie wanneer je niet meer de benen hebt om het te belopen. Je wordt op de omschakeling nog meer geslacht dan dat tegen Oostenrijk het geval was. Echt hoe mensen hier serieus op komen, lachwekkend.

27 juni 2024 om 14:48
0

Als je het spel moet gaan maken kan het opzich wel, maar tegen een ploeg die zo speelt als Oostenrijk ga je finaal overlopen worden natuurlijk.

27 juni 2024 om 14:52
0

Schouten heeft de benen wel, maar weigert gewoon om te lopen = 2 goals van Oostenrijk.

En van zijn mooie passes hebben we er ook weinig gezien tegen Oostenrijk

27 juni 2024 om 14:54
0

Consy

Iedereen zat ook te schreeuwen om namen als Geertruida. Veerman zou beter zijn dan de Jong. Brobbey moet er ook ineens in. Hoe vind je dat dat allemaal gaat?

Tegen Oostenrijk was overigens onze verdediging die ons in de steek liet. Je doet nu alsof Blind nu al debet is aan het toekomstige verlies tegen eventueel Oostenrijk of Roemenie.

27 juni 2024 om 14:57
0

Dan zou je toch wat beter moeten kijken want die waren er zeker wel. Paar momenten waarbij hij wat hele mooie passes gaf dwars door de linies heen. Verdedigend was het ondermaats, maar het hele elftal kwam eigenlijk overal een stap te laat.. beetje flauw om er dan 1 uit te lichten. Zoals Schouten zelf al zei: dan kom je overal 1 stap te laat en ziet het er ontzettend lullig uit.

Maar dat zijn dingen die je wellicht alleen snapt als je zelf hebt gevoetbald.

27 juni 2024 om 15:04
0

@nederland79,

Van Dijk hoort daar gewoon de buitenspelval te activeren.dat is de eerste fout. Tweede fout is Schouten die zijn man liet lopen terwijl die verder een sterke poulefase speelt.

Je kan niet zo stellig beweren dat hij 'weigert'.

27 juni 2024 om 15:21
0

Nee hoor meneer Daniel, het hele elftal liet elkaar in de steek. Wanneer je als middenvelder totaal niet meer meeloopt met je man dan wordt het voor de verdediging onmogelijk om alles op te vangen. Als jij serieus denkt dat Blind het nog kan belopen tegenover Stanciu, Marin en Hagi aan die kant dan heb je een behoorlijke plaat voor je gezicht. En dan zijn dat nog niet eens spelers zoals Sabitzer of Laimer die je helemaal in de problemen gaan brengen als je niet levert in de omschakeling. Het voetbal van een Daley Blind is passé, er wordt tegenwoordig meer gevraagd.

27 juni 2024 om 15:24
0

@meneer Daniel,

Ik heb me groen en geel geërgerd aan de simpele comments in de diverse groepsapps dat Geertruida zo slecht was. Opmerkingen als: "weet Geertruida wel dat hij RB is en geen Cv". En ook jij noemt nu de naam.

Oostenrijk speelde 4-3-3 waarbij de buitenspelers heel dicht bij de spits stonden. Sabitzer liet zich terugzakken en de aanvallende middenvelder en backs kwamen erover heen. Als een Van Dijk niet doorschuift en onze buitenspelers te laat reageren, dan worden Schouten, Geertruida, De Vrij en Ake overlopen. Een Blind is hier de oplossing niet voor.

Echter moet ik wel toegeven dat De Jong enorm gemist wordt in dit Oranje en Veerman idd niet de schoenveters van De Jong mag strikken. We weten allemaal dat De Jong tig keer beter is dan Veerman, maar de beste voetballers wilt niet betekenen dat het ook het beste elftal is. Tot op heden functioneert alleen De Roon naast De Jong. Ik dacht idd dat Veerman, Schouten en Koopmeinders (nu Xavi) het ideale middenveld zou zijn. Meer omdat Veerman direct speelt, terwijl De Jong een speler is die met de bal loopt. Een hele foute conclusie.

27 juni 2024 om 15:24
0

Als Blind LWB staat, is hij altijd al als allerlaatste terug in de laatste linie. Ik zie hem op 6 niet vlotter terug verdedigen dan Schouten.

27 juni 2024 om 15:31
0

Daarom kan Geertruida zijn eigen duels toch nog wel winnen? en dat verklaart toch niet dat hij de ballen niet goed inspeelt? Wat een onzin zeg. Die Geertruida werd hier door alle Feyenoorders zo'n beetje als de here zelf neergezet, dan mogen we hopelijk ook kritiek hebben als blijkt dat hij het op geen enkel vlak beter doet dan Dumfries.

27 juni 2024 om 15:40
0

Blind kan het tuurlijk wel belopen. Als verdedigende middenvelder hoef je een box 2 box speler te zijn. Blind heeft geen snelheid, maar dat hoef je op 6 niet perse te hebben want je hebt gewoon 4 spelers achter je. Blind gaat als 6 nooit zo ver naar voren spelen als Reijnders of Veerman. Daarnaast brengt hij met zijn coaching ook heel veel. Consy houdt ervan om spelers af te schrijven op basis van niks. Veerman en schouten doen het leuk bij PSV, die moeten spelen. Brobbey doet het goed bij Ajax, die moet niet spelen omdat het niveau van de eredivisie niks is. Zo zijn er nog een heleboek tegenstrijdigheden die ik hier allemaal lees.

27 juni 2024 om 15:43
0

Waarom denk je dat het niet met coaching te maken heeft, Blind is altijd een speler geweest die het kan neerzetten. Reijnders stond naast Depay druk te zetten. Waarom roept niemand hem terug.

27 juni 2024 om 15:55
0

De gelijkmaker kwam wel door een prachtige pass van Geertruida op Xavi na balverovering. Ook nam hij in de 2e helft duidelijk het voortouw. Iets wat je van de aanvoerder zou verwachten en niet van een wisselspeler.

De eerste helft zie je idd Geertruida zwemmen, alsmede De Vrij en Ake. Dan ga je kijken / analyseren hoe dat kan. Als er een bagger speelt, is het makkelijk. Kan niet zijn dat ze alle 3 bagger zijn. Schouten laat 2 keer zijn man lopen waarbij Geertruida al naar Schouten roept dat zijn man wegloopt. Maar Schouten denkt aan buitenspel. Fout van Schouten of van Van Dijk?

1-0 Oostenrijk is ook Van Dijk die niet doorschuift waardoor Geertruida naar rechts moet uitwijken en De Vrij 2 man heeft. Malen probeert nog te herstellen.
Maar de fout ligt mijn inzien bij Van Dijk.

Kritiek mag je hebben, maar wel gefundeerde. De roep om Geertruida is dat Geertruida beter kan opbouwen en verdedigend sterker is. Ook het koppeltje met Frimpong werkte goed. Dumfries / Frimpong werkte niet. En in de oefenwedstrijd alsmede tegen Polen worden 4 van de 5 mogelijkheden door Dumfries om zeep geholpen door zijn beperkte techniek. Daarom wil je daar een ander zien. Over inzet, werklust en mentaliteit alleen maar lof. Maar Dumfries heeft amper gespeeld bij Inter om een reden en dat neem je mee in je beweegredenen.

27 juni 2024 om 16:16
0

Ik zie liever Geertruida op 6
Rijnders op 8
Simons op 10

Frimpong rechtsbuiten
Weghorst spits
Vd Ven linksback

Ik vind: als je toch voor een trage speler als Schouten gaat dan had je net zo goed Daley Blind kunnen opstellen.

27 juni 2024 om 16:55
0

@f4redondo

Het probleem met Geertruida vond ik juist bij de opbouw. Ik vind dat hij bij balbezit te ver naar binnen stond, waardoor hij zichzelf niet aanspeelbaar maakte. Mede daarom kwamen we ook totaal niet aan opbouwen toe, want daar kwamen we telkens een man te kort.

Ik begrijp niet waarom dat niet gecorrigeerd wordt, danwel door Koeman, of een van Dijk. Geertruida had niet z'n beste wedstrijd, maar hij werd ook totaal niet geholpen door z'n teamgenoten en/of coach. Dan is de perceptie misschien dat Geertruida niet goed speelt, maar het is meer dan alleen Geertruida die niet goed speelt. Hij wordt daarin aan z'n lot over gelaten en daar verwacht ik juist dat een van Dijk dan optreedt. Maar ook die had niet z'n beste avond zullen we maar zeggen en had waarschijnlijk genoeg aan zichzelf.

27 juni 2024 om 16:59
0

Snap je punt, maar het niet kunnen belopen is wel wat overdreven. Volgens mij heeft Daley Blind een aardig seizoen gedraaid met Girona en ook CL voetbal behaald. Nog niet eens zo’n slecht idee vergeleken met Veerman.

27 juni 2024 om 17:10
0

@ Cosny Als nr 6 hoef je niet veel te lopen hij staat dan geen back. Maar hij is goed aan de bal rug dekking geven bijna altijd aan speelbaar raakt niet in paniek en kan andere spelers aan sturen.

27 juni 2024 om 17:16
0

Je zet ook geen links back als controleur dus nr 6 hij speelt voor de verdediging. Blind is niet snel met lopen maar zijn reactie is wel snel hij weet al waar iemand vrij loopt voor hij de bal krijgt, weet ook waar de bal naar toe gaat, hij staat meestal vrij en je kunt hem aan spelen zonder in paniek te raken. De Vrij heeft dat allemaal niet, o, ja en Blind durft wel in te stappen en een leider te zijn.

27 juni 2024 om 17:23
0

Die benen hebben wel 34 wedstrijden in la liga gespeeld. Hij stond zeker opgesteld omdat hij het niet meer kon bijbenen.

27 juni 2024 om 17:44
0

Niet als je compact speelt Van Dijk op zijn donder geeft als hij dat niet doet. Tegen Oostenrijk waren de linies die niet op elkaar afgestemd waren. De voorhoede bleef hangen en de achterhoede liep naar achteren en dan wordt er gezeurd op het middenveld. Er was geen leider geen organisatie het verschrikkelijk om naar te kijken hoe kinderlijk Nederland voetbalden.

27 juni 2024 om 18:03
0

@Nora1911, exact dit. Geertruida stond vaak veel te ver naar binnen. Daardoor werd t veld heel klein. Maar tweede helft was wel beter dan eerste.
Maar waarom lopen mensen te zeuren over Blind omdat ie niet kan rennen? Blind op 6 is echt prima. Hoef je niet veel te lopen, maar nog veel belangrijker: we hebben iemand die harde strakke passes naar voren kan geven. Schouten doet vaak korte passes, ook vaak zacht en Reijnders brengt vaak de bal. We hebben voetbal nodig en Blind kan voetballen en dat heeft ie meer dan genoeg bewezen. Ons middenveld is slecht, laten we daar dan wat aan doen! En geen Gini! Want daar ben ik bang voor.

27 juni 2024 om 19:21
0

Geertruida stond naar binnen omdat Oostenrijk met 3 spitsen binnen een paar meter van elkaar stonden. Sabitzer liet zich dan uitzakken, middenvekder er over heen en de 2 backs die de ruimte indoken. Maar dat had ik al in mijn eerste post uitgelegd.

28 juni 2024 om 16:28
0

Mensen met voetbalintelligentie hoeven niet zo veel te lopen. Italië werd eens Wereldkampioen met een 30+ elftal

27 juni 2024 om 15:40
0

Ik zou eerder voor Ake kiezen, dat was oorspronkelijk een verdedigende middenvelder. Daarmee heb je niet alleen de ervaring die Driessen graag op het middenveld zou zien, maar ook fysiek een stuk meer.
Met vd Ven er achter breng je ook nog eens een stuk snelheid op links/in de achterhoede in het team, en nog meer lengte in de achterhoede.

Als je de bal hebt is Blind prima, en ik denk ook dat hij de handelingssnelheid heeft om onder druk uit te kunnen spelen. Alleen met zijn loop - sprint snelheid heb je niets aan hem op het middenveld wanneer de tegenstander de bal heeft, dan wordt je al snel overlopen.

27 juni 2024 om 15:41
0

Als je 4-3-3 wilt blijven spelen is het zeker geen slechte optie. Persoonlijk zou ik meer defensieve zekerheid inbouwen en misschien wel overstappen naar een 5-3-2 / 3-5-2 systeem met als opstelling:
Verbruggen
Dumfries/frimpong - De Vrij - Van Dijk - Aké - Maatsen
Schouten - Reijnders - Simons
Gakpo - Depay

27 juni 2024 om 16:06
0

Je hebt het over voetbalintelligentie... een van de meest intilligente spelers op het EK(modric) heeft ook niet meer de benen om het te belopen net als Blind. En dan heb je dus niks aan hen/hun.

27 juni 2024 om 17:33
0

Jup dat kon Pirlo ook niet, maar die stond wel nr 1 op het lijstje van de trainer

Een van de weinige 18 miljoen Nederlandse bondscoaches die het slechter dan Koeman zou doen

27 juni 2024 om 15:22
0

Hoezo? Tegen Roemenië zou ik het niet doen, maar mochten we weer tegen Oostenrijk komen is het gewoon een goede optie. Ja hij is traag, maar als je zo onder druk gezet wordt is handelingsnelheid aan de bal het belangrijkste. En hij is juist daar extreem sterk in. Betere optie dan veerman om onder de eerste druk uit te spelen.

27 juni 2024 om 15:28
0

Dit is helemaal bizar, tegen een fysiek enorm sterke tegenstander is Blind juist wel een goede optie? En op basis waarvan is de handelingssnelheid van Blind op het middenveld voldoende? Dat is het nooit geweest, dat was het bij Ajax al niet, laat staan op een EK. Hij heeft het hele seizoen achterin gespeeld waar hij vaak alle tijd kreeg een optie te vinden en dan zou hij nu goed genoeg zijn om met zijn beperkte fysiek als middenvelder het verschil te maken, heel bijzonder.

27 juni 2024 om 15:46
0

Die fysiek is inderdaad veel minder van belang als je op eigen helft wordt vastgezet dan wanneer je een counter team tegenover je krijgt. En je kan veel over hem zeggen (en over het meeste zal ik het absoluut eens zijn), maar je kunt niet ontkennen dat hij een van de beste opbouwende passers van Europa is en vaak een linie over kan slaan met zijn passing.

Over een heel seizoen had hij een passingnauwkeurigheid van 94% op eigen helft en heeft hij geen enkele keer een fout gemaakt dat tot een tegendoelpunt leidde (zelfs 0x een fout dat tot een schot leidde). Dat was juist wat oranje nodig had in dit geval.

Vind ik ook de beste optie. Met Daley Blind op het middenveld heb je toch net dat beetje extra gebrek aan snelheid, waardoor Roemenie er net wat makkelijker doorheen kan lopen. Valentijn als opvolger van Koeman en we zitten gebakken mensen.

27 juni 2024 om 14:45
0

Om die reden zou ik ook altijd Wijnaldum in de basis zetten. Die is nauwelijks aanspeelbaar waardoor je zelf ook niet tot verzorgd voetbal komt.

27 juni 2024 om 14:52
0

Dat is natuurlijk wel het gedroomde duo ja, Blind en Wijnaldum op het middenveld. Dan ontregel je je eigen spel maar als bonus maak je het de tegenstander ook veel makkelijker. Win win is dat.

27 juni 2024 om 15:51
0

Is Ryan Babel geen optie meer op links? Die Gakpo scoort iets te gemakkelijk.

27 juni 2024 om 17:27
0

Zou het opvallen als we met Wijnaldum als 12e man gaan spelen?
Ik denk niet dat iemand dat doorheeft, gewoon een keer stiekem het veld mee op laten lopen bij een ingooi of zo.

Is niet heel opvallend.
Natuurlijk heeft Blind in Nederland een naam waar iedereen spanning bij krijgt.
Maar als controleur kan hij zeer goed uit de voeten.

Je moet dan alleen wel zorgen dat de verdediging er kort opzit of een hele snelle midmid naast hem zet

27 juni 2024 om 15:37
0

Ok dus hij kan er goed uit de voeten, maar iedereen om hem heen moet extra zijn best doen?

27 juni 2024 om 15:59
0

Was destijds in Qatar ook bizar idd, toen had Aké vaak twee man tegen omdat Blind niet de snelheid had om op tijd terug te zijn.

27 juni 2024 om 17:54
0

Zebalos daarom zet je hem niet lb maar controleur vergelijkbaar als Schone.

Hele goede suggestie.
Verbruggen
Frimpong de Ligt vd Ven Ake
Blind schouten rijnders
Malen Brobbey gakpo
Op naar de finale

27 juni 2024 om 14:46
0

Gaat met die opstelling sowieso niet gebeuren.
Zou toch zo gaan spelen. Twijfel tussen Dumfries en Geertruida, maar Dumfries en Frimpong gaat niet werken na het zien van de wedstrijd tegen Frankrijk. Als alternatief met Dumfries en Malen op rechts.

Verbruggen
Geertruida
De Ligt
Van Dijk
Aké
Schouten
Xavi
Reijnders
Frimpong
Memphis
Gakpo
27 juni 2024 om 14:52
0

Leon, mijn ideale opstelling hieronder al in de reacties neergezet is de Ligt vervangen voor de Vrij. Ziet er goed uit!

27 juni 2024 om 14:58
0

De Vrij voor De Ligt en Zirkzee voor Memphis en je hebt de beste opstelling

Wanneer we met deze selectie 100 verschillende mensen een opstelling laten maken krijg je ook 80 verschillende. Sommige onverklaarbaar, sommige met een goed idee erachter. Wat we tot nu toe hebben is nog verre van perfect. Met de media erbij die wat uitspraken en opties de lucht in slingeren lijkt het allemaal een grote puzzel. Maar het moet toch zo zijn dat de basis goed is. 433 met Ake, VVD, de Vrij, Geertruida. Middenveld Schouten, Reijnders, Simons en voorin Gakpo, Depay, Frimpong. Depay en Simons als creatieve en vrije spelers. Schouten en Reijnders als zekerheidjes. Achterin staat het goed, Frimpong alleen in de omschakeling gebruiken.

27 juni 2024 om 15:08
0

Koeman moet veel aanvallender gaan denken. Juist omdat onze verdedigende linie (in principe) sterk is, hoef je daar niet extra nadruk op te leggen. We kunnen best met ruimte in de rug kan spelen. Je moet in balbezit de achterste linie tegen de middellijn gaan drukken en een CV hebben die kan inschuiven (waarbij bijvoorbeeld Schouten kan blijven hangen). Als de verdediging hoog staat, staan de linies ook dichter op elkaar. In de omschakeling moet je dan meteen druk zetten.

Maar goed, dit staat haaks op de “visie” van Koeman. Dus we kunnen blijven schuiven met poppetjes, maar het maakt hooguit een marginaal verschil.

27 juni 2024 om 15:39
0

Geertruida en frimoong eruit. Dumfries en malen erin. De rest ben ik het mee eensBijzonder hoe vaak er nog steeds Geertruida opgesteld wordt. Die was toch ook enorm slecht zeg

27 juni 2024 om 16:53
0

@ouwehoeri
Valt me ook op inderdaad. En dan met name door mensen met een bepaalde club voorkeur. Ik heb ook het idee dat die geen oranje shirt dragen maar iets rood met wit.

27 juni 2024 om 15:57
0

Dit lijkt me een logische opstelling. Dumfries mag ook, maar Geertruida is ook prima. Depay het vertrouwen blijven geven, alleen dan spelen we wel zonder aanspeelpunt dus dat is een probleem (Depay maakte die goal niet voor niets toen Weghorst naast hem stond). Er zijn inderdaad veel mogelijkheden, waaronder ook 532 waar ik geen fan van ben, maar waar ik door de verdedigende zwakte meer naar begin te neigen.

Tja snap niet waarom we hier nog over moeten praten. Blind kan het fysiek niet meer bijbenen. De reden waarom hij bij Girona ook alleen centraal achterin speelt en niet als linksback of als middenvelder. Tegen Fortuna Sittard in 2022, de laatste keer dat Blind daar heeft gespeeld, zag die er al heel slecht uit. Hij kan het voetballend nog prima aan maar als je moet verdedigen is hij de eerste die verzuipt als die zones moet gaan verdedigen.

27 juni 2024 om 19:38
0

Dan zetten we hem LCV. Heeft een beter seizoen gedraaid dan Virgil en die verdedigd de zone ook extreem slecht.

27 juni 2024 om 19:47
0

Van Dijk heeft ook gewoon een goed seizoen gedraaid voor Liverpool hoor. En we weten best dat Van Dijk er niet uit wordt gehaald onder Koeman. Maar ja ben het er wel mee eens dat die kerel niet een overtuigend toernooi speelt.

Hoor Gullit dit ook vaak opperen, maar ik vind Daley echt niet goed als controleur. Hij is natuurlijk totaal niet dynamisch, waardoor hij zelden aanspeelbaar is. Hij kan niet wegdraaien. Ook positioneert hij zich als een centrale verdediger. Ook is het op het middenveld voor hem te druk om die ultieme pass te geven. Hij staat er als een zoutpilaar. Mensen noemen vaak Pirlo (gekkigheid) omdat die ook niet snel was, maar die was wel altijd in beweging en hypertechnisch. Daley staat op het middenveld totaal niet in zijn kracht, wat je ziet is half verstoppertje spelen, half de bal terug kaatsen. Slecht idee.

Je zult iets moeten proberen, de balans op het middenveld is gewoon niet goed. Het lastige is wel dat wat je ook gaat proberen, pas in de wedstrijd zal blijken of het iets gaat uithalen.

Ik heb Roemenië te weinig zien spelen dit toernooi om daar iets over te zeggen. Maar die zullen ook gezien hebben dat ons middenveld onder hoge pressie moeite heeft.

Dat je Blind aandraagt als LCV snap ik wel, maar niet op het middenveld jongens, doe ff normaal. Hij speelt bij Girona centraal achterin, als je hem in brengt, dan gewoon daar.

27 juni 2024 om 16:41
0

Wat maakt dat uit Depay speelt ook niet als 9 bij Atletico. Koeman gebruikt meerder spelers die niet op hun eigen positie spelen bij hun club.

27 juni 2024 om 16:43
0

Depay speelt wel degelijk als nummer 9 bij Atletico hoor, hij is daar de reserve voor Morata, of voor Griezmann in de wedstrijden waar die als enige spits speelt.

27 juni 2024 om 16:43
0

De laatste periode dat hij regelmatig als middenvelder gespeeld heeft was denk ik bij Ajax in 2014? Dat kan dan toch echt niet meer.

Als je met alle geweld een centrumverdediger als middenvelder wil neerzetten dan kan je beter De Vrij of Geertruida een linie naar voren zetten, en Ake-Van Dijk als duo neerzetten, met Maatsen als linksback.

Onzinnig. Ik vind Blind een geweldige voetballer maar die kan het niet belopen op de 6 positie. We hebben behoefte aan een type Quinten Timber zoals ik Sneijder ook hoorde zeggen. Vanuit de verdediging kan er genoeg doorgeschoven worden naar het middenveld.

Nu komt natuurlijk de geloofwaardigheid van riooljournalist Valentijn Driessen in het geding en iedere journalist die meent zijn mening te mogen ventileren in plaats van feitelijk relaas te doen van wat er gebeurt (de eigenlijke taak van een journalist: verslaggeving, niet opinie).

Hoe vaak heeft Driessen al gezegd dat het 'over' zou zijn voor Blind?? Niet alleen binnen Oranje (27 maart jl.), maar in 2022 al bij Ajax? En nu zou plots een 'ervaren en balvaste' optie zijn voor Oranje...

Jazeker. Overlopen worden en tegen een fel Roemenie nog even opa Blind erop zetten met loopvermogen.

Blind is een LCB, that's it. En bij hele hoge nood zou hij nog LB kunnen, maar daar zou hij bij mij optie 4 zijn.

Anders stel volgende keer een middenveld voor van Veerman - Blind met Gini ervoor, Driessen...

Van Gaal had zoiets allang uit de hoge hoed getoverd. Misschien niet per se Blind op het middenveld, maar denk dat er genoeg verdedigend ingestelde spelers zijn die, die rol ook in kunnen vullen. Net zoals hij destijds Kuyt tot linksback heeft omgetoverd Koeman is in alles veel te beperkt en zal tactisch nooit creatief genoeg zijn en het aandurven om buiten de box te denken.

Iemand vervangen zonder loopvermogen om het middenveld in controle te houden voor iemand met nog minder loopvermoven en snelheid

Normaal ben ik het zelden eens met Driessen maar in dit geval kan ik mij wel in zijn keuze vinden. Blind heeft ervaring en overzicht en hij kan verdedigen en opbouwen. Maar dan wel op een middenveld met vier man zodat het ook voor hem nog te belopen blijft. Ik zou dus 4-4-2 spelen met Gakpo en Depay voorin. Op het middenveld bijvoorbeeld van links naar rechts Blind, Simons, Schouten, Reijnders en achter Aké, Van Dijk, De Vrij, Dumfries. Verbruggen op doel. Er zijn ook tal van andere variaties mogelijk met Blind op het middenveld.

27 juni 2024 om 15:47
0

4-4-2 met Reijnders en Blind op de zijkant? Lol. Ik dacht alles gezien te hebben.

27 juni 2024 om 18:09
0

Blind kan prima als linker middenvelder uit de voeten en Reijnders moest ik toch ergens kwijt. Ach, misschien dan Simons-Bind-Schouten-Reijnders of Blind-Reijnders-Schouten-Simons met in het laatste geval Schouten in de punt naar achteren en Reijnders naar voren. Het blijft puzzelen als je je beste middenvelders er niet bij hebt door blessures. Als U de optimale opstelling kent vernemen de heer Koeman en ik hem graag.

Veerman nu tot op de grond afkraken heeft geen zin. Nu plotseling Blind erin? Even, warmte in NL zorgt voor wartaal. Dan lekker de Vrij op 6 zoals vorig seizoen bij Inter. Legio mogelijkheden. Of gewoon Veerman zich laten revancheren.
Enige land op EK die niveau nu haalt is Spanje.

Helemaal gelijk. Er is een totaal gebrek en voetbal en creativiteit in de ploeg. Van achteruit wordt er helemaal niets gebracht. Blind is voetballend gewoon de beste optie. En dan laat hij zijn mannetje maar eens een keer lopen. So be it.

en dit is nou zo jammer dat koeman nooit heeft gedurfd te experimenteren, ook voor het ek. nu heb je maar 1 plan en als iets wil wijzigen blijft dat een gok hoe dat gaat uitpakken. en dat in de knock-out fase...

ik zou zelf ake wel eens als verdedigd mid willen hebben gezien. speelt eigenlijk altijd solide, is relatief snel, sterk aan de bal en weet zich goed te positioneren.

Ik dacht heel even dat hij met Geertruida op het middenveld als optie kwam. Heeft hij volgens mij bij Feyenoord ook wel eens gedaan. Maar het is Valentijn dus het moet nog gekker. We zetten Blind als trage slak op het middenveld. Met de schijnverdediger van Dijk achter hem wordt dat waarschijnlijk een heel groot succes.

Driessen is alles behalve serieus te nemen. Heeft blind de afgelopen jaren al 86x afgeschreven en zou nu de perfecte optie zijn. Die man heeft ze niet allemaal op een rijtje.

Jammer dat Frenkie afwezig is, perfecte speler voor die positie. Wie dan wel... Zou zo'n Maatsen daar kunnen spelen?

Als je met van Dijk blijft spelen zou ik het wel aandurven om met blind op lcv te spelen in een 5 3 2 variant. Er komt dan toch behoorlijk meer opbouw vanuit achteruit, want van Dijk speelt behoorlijk verstoppertje in de opbouw.

Jongens, Daley Blind kan niet meer Lopen. JE kunt hem niet als DMC neerzetten.

Gewoon veerman opstellen. Middenveld werd overlopen door niet doordekken of niet teruglopen met je man. En ja Veerman speelde bagger

27 juni 2024 om 16:06
0

Sjef van Run, Veerman is natuurlijk (terecht) afgeschreven. Die kan de komende periode vanaf de bank toekijken. Dan zit hij dus bij de selectie en daar mag ie heel blij mee zijn.

Prima voetballer voor de Eredivisie. Wordt het een niveautje/tempo hoger, dan kan hij er weinig van. Niks mis mee, kun je prima carrière mee hebben!

Het is best schrijnend dat we aan een gelouterde linksback als Daley Blind denken voor een plek als defensieve middenvelder. Is er dan echt niemand die die rol kan vervullen? Ja, je mist Frenkie, maar ook een Schouten kan die rol toch prima invullen? Schouten mag echter wel wat brutaler worden want dat lamstralengedoe ben ik ook wel zat (lees voorzet 1-2).

Belangrijkste is 'gewoon' dat je met alle veel passie en strijd op de mat legt. Daar begint het mee. De rest volgt wel. Want een bal van A naar B spelen kunnen ze allemaal. Als je net zoveel inzet toont als Weghorst in 35 minuten tegen Polen, Frankrijk en Oostenrijk deed, versla je Roemenië met gemak. Maar het begint met pas-sie en inzet! Kom aan!

27 juni 2024 om 15:47
0

Je mist natuurlijk niet alleen de Jong. Je mist 4 van de normaal eerste 5 of 6 middenvelders (de Jong, De Roon, Wieffer, en Koopmeiners), in een linie die toch al niet de sterkste is van het elftal. Normaal had er van de 5 echte middenvelders in de selectie alleen Reijnders mee gegeaan, en misschien Schouten in plaats van Wieffer op basis van het afgelopen seizoen.

Meneer valentijn moet is een keertje zijn mond houden. Die denkt dat die overal verstand van heeft

Beetje kinderachtige reacties omtrent Blind. Alsof hij niet al het hele seizoen bij een ploeg speelt die voetballen op een manier waar Nederland vooral van mag dromen, ook met ruimte in de rug.

Ik beweer ook niet dat hij altijd in de basis moet in elke wedstrijd, maar als je zo onder druk staat moet je niet snel rennen, maar snel handelen, laat hij daar nou net heel sterk in zijn. Veerman maar ook (in mindere mate) Schouten hadden het daar maar lastig mee.

De opbouw achterin door V Dijk en De Vrij was nou ook niet echt “versnellend” Dat is nou echt killing als je zo onder druk gezet wordt. Als je daar onderuit speelt krijg je ruimte op andere plekken en wordt alles ineens juist makkelijker.

27 juni 2024 om 16:09
0

Juist, jij hebt er kijk op. Blind is nooit snel geweest dus om 10 jaar lang daar op te blijven hameren is nutteloos. Zet hem in zijn kracht en het is een heel nuttige voetballer. Speelt het hele seizoen al op een goed niveau (waar menig Eredivisie voetballer van mag dromen).

Daarvoor ben je een Team, daar kan de ene in zijn kracht komen en zo de zwakte van een ander aanvullen. Kracht van Blind is zijn passing, zwakte snelheid. Genoeg spelers om hem heen die hem in zijn zwakte zouden moeten kunnen ondersteunen.

27 juni 2024 om 16:28
0

Hij heeft daar gespeeld ja, weet je ook waar? Als CV, niet als linksback waar hij voor het NL elftal mee is genomen noch als middenvelder.

Excuus blijkbaar is 1 keer versturen drukken voldoende 😅

We zijn met zijn allen ook wel heel goed in het elkaar napraten hoor. Altijd weer dat gelul over het gebrek aan snelheid bij Blind. Wat een onzin. Hij is net derde geworden met Girona in La Liga, zo ongeveer de sterkste competitie ter wereld. Die club had bijna de minste tegentreffers dit seizoen en Blind is er het hele seizoen basisspeler geweest. Maar volgens de experts hier kan hij eigenlijk niet in Oranje. Ik heb net een Oranje zonder hem gezien en er was niet één verdediger die een voldoende scoorde. Dus wat zou er mis zijn met Blind vlak voor die verdediging ? Ik ben wel klaar met Veerman en Simons. En ook met Depay, Geertruida en Wijnaldum trouwens.

Wat mij betreft doet Koeman het als volgt:
Verbruggen - Frimpong De Ligt van Dijk Ake - Schouten Blind Reijnders - Malen Weghorst Gakpo.

27 juni 2024 om 16:12
0

Blind en Weghorst? Terwijl we tegen een team spelen dat we voetballend kunnen overklassen. Heel bijzonder om te lezen dit.

27 juni 2024 om 18:20
0

@Theo uphus Ik zou Weghorst vervangen voor Brobbey en Weghorst weer laten invallen. Simpel Weghorst komt er dan lekker fris in en de verdedigers hebben dan al de nodige minuten in de benen dan wordt het makkelijker voetballen voor Weghorst. Werkt op de zelfde manier bij Akpom als hij als basis speler komt gaat het te snel maar als hij er in komt wanneer de spelers vermoeid zijn is hij ook degene die eerder bij de bal is.

Excuus blijkbaar is 1 keer versturen drukken voldoende 😅

Haha, ik kan me soms wel vinden in zijn cynisme, maar hiermee is zelfs mijn vertrouwen tegen Roemenië weer getemperd. Al zouden we zelfs met Blind moeten kunnen winnen, maar dit is wel heel armoedig.

Overigens niets ten nadele van Blind. Geweldige pass. Goed overzicht. Maar geen loopvermogen of snelheid. Je moet je hele middenveld en verdediging aanpassen om 1 passer. Ronduit bizar. Blind is bruikbaar als RCV met 3 centrale verdedigers. Voor de rest een goede voor de kleedkamer, maar niet voor elders in het veld.

Op die plek heeft Blind al meer dan 2 jaar niet gestaan, maar Valentijn Driessen wil hem daar neerzetten. Dat lijkt me een goed idee zeg!

@foptherooster ik begrijp dat je geen fan van Daley Blind bent, maar je hoort wat mij betreft wel tot de categorie die zwaar overdrijft. Geen loopvermogen ? Dan neem ik aan dat je daar cijfers over hebt ? Of toch niet ? Ander ding: Mede door zijn inzicht heeft hij soms geen snelheid nodig. Ook dat is een kwaliteit. En daar hebben ze in Girona het gehele afgelopen seizoen goed gebruik van gemaakt. En het inzetten van Weghorst vind ik ook helemaal geen armoede. We hebben nu drie wedstrijden met Depay voorin gespeeld en hij heeft drie wedstrijden gefaald. Dat kun je van Weghorst voor zover hij mocht meedoen niet zeggen. En wat een onzin om hem ineens te bestempelen als pinchhitter, zoals nu ineens modern is geworden. Hij kan gewoon anderhalf uur meedoen, zoals hij al vele jaren bij al zijn clubs heeft laten zien. Ik ben wel klaar met die Depay die kennelijk vindt dat hij steeds uit de frontlinie weg moet lopen. Zet daar maar gewoon een echte goalgetter neer. Eentje die overal achteraan gaat,vuil werk opknapt en zowel door de lucht als over de grond aanspeelbaar is.

Blind wordt door elke dynamische middenvelder overlopen. Ik vraag me ook af hoe snel hij nog kan handellen in de kleine ruimte. Domme keuze. Je moet af van 4-3-3 en naar 5-3-2 omschakelen met Reijnders en Schouten als controleurs. Desnoods Gravenberch proberen.

Zuurpruim die Driessen. En als het straks goed gaat hebben alle analisten het idee dat dat door hen komt.
Waardeloos. Gewoon eens als 1 man achter het elftal staan, ook als het eens niet goed gaat

Slim idee natuurlijk. Positioneel en qua coaching laat Blind t niet uit de hand lopen. Van de en erbij en niemand loopt de verdediging eruit. Heb je meteen ook lange pass en steekballen richting aanval, Frimpong erbij en middenveld zit prima in elkaar. Zou wel kiezen tussen Depay en Simons, zelfde types allebei in de bal en weinig diepgang. Beter een echte spits ervoor
Heel logisch allemaal eigenlijj

Wauw, Valentijn komt zowaar met een aardige suggestie. Ik sluit me daarbij aan. Daley weet heeft zat eindtoernooi-ervaring en is inderdaad niet zo snel zenuwachtig. Hij heeft die goede passing naar voren en positioneert vaak heel goed. Lees je mee bondscoach?

Ben het voor het eerst een keertje eens met Valentijn!

Zet De ligt daar neer. Anders had de Roon gespeeld en die is voetballend en verdedigend minder. Matthijs heeft daar bij Bayern wedstrijden gespeeld en je hebt meteen weer een verdedigende en aanvallende kopper. Niet ideaal maar beste wat we nu kunnen doen.

Zou het vreemd zijn als Gravenberch erin komt? Naast Rijnders?

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren