Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Basten na Roemenië - Nederland: ‘De man leert snel, heel snel! Dat is prettig’

Laatste update:

Marco van Basten heeft genoten van het optreden van Cody Gakpo tegen Roemenië (0-3 winst). De analist van de NOS zag de linksbuiten van het Nederlands elftal samen met Donyell Malen de absolute uitblinkersrol opeisen.

"De beste op het veld? Malen, die twee keer scoort als invaller, en Gakpo was natuurlijk beslissend. Die twee zou ik als eerst noemen", aldus Van Basten. Gakpo maakte de prachtige eerste treffer en bereidde de tweede goal voor met een assist vanaf de achterlijn.

Van Basten was na de wedstrijd tegen Frankrijk (0-0) kritisch op Gakpo, die een moment voorbij liet gaan om een hakballetje te geven op Jeremie Frimpong. Laatstgenoemde zou daardoor vogelvrij komen te staan.

"Maar de man leert snel", zegt Van Basten na de wedstrijd tegen Roemenië. "De man leert echt snel. Het was dit moment tegen Frankrijk waarvan ik zei: hij moet hem nu hakken. Dat deed hij dus niet."

"Maar nu vandaag is hij bij de les", zegt Van Basten, die Gakpo op het juiste moment een hakje zag geven op Joey Veerman. "Hoppa, en deze moet hij maken met binnenkant voet. Maar de man leert snel, dat is heel prettig om te zien."

Situatie 1: Gakpo verzuimt tegen Frankrijk om Frimpong met een hakje vrij te zetten. Situatie 2: Gakpo geeft tegen Roemenië het perfecte hakje op Veerman.

Bart Vriends, die eveneens aanwezig is in het praatprogramma NOS Studio Fußbal, is onder de indruk van Gakpo. "Bij Gakpo is elke bal die hij krijgt aan de linkerkant van het veld gevaarlijk, omdat hij met zijn rechterbeen naar binnen kan passeren", zegt Vriends, die van Sparta Rotterdam is overgestapt naar Adelaide United.

Op rechts heeft Nederland niet zo'n speler als Gakpo, ziet Vriends. "Dat we dat aan de andere kant niet hebben blijft wel jammer. Dat zou ons nog een extra wapen geven. Er zijn wel vijf of zes spelers die daar kúnnen spelen, maar eigenlijk liever niet."

Van Basten: "Je hebt dan eigenlijk een linkspoot nodig hè?" Vriends: "Ja, maar die hebben we op dit moment gewoon niet."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Los van de goalscorers viel mij Reijnders deze wedstrijd ook veel op. Hij speelde ook een heerlijke pot

2 juli 2024 om 22:17
0

Eens. Eerste pot van hem dat hij goed was. Ik vond het eigenlijk tijd voor een ons voor Gravenberch. Maar hij mag blijven staan! Voor beide middenvelders achter Simons ook wel lekker dat Simons zo goed aanspeelbaar was tussen de linies. Meer van dat hebben we nodig, en ook tegen grotere tegenstanders.

2 juli 2024 om 22:43
0

Gravenberch op basis van wat?

3 juli 2024 om 06:11
0

Op basis van er moet iets veranderen tov de vorige wedstrijden.

Dan kan je kiezen voor Wijnaldum of Gravenberch op het middenveld.

2 juli 2024 om 22:23
0

Ake was gigantisch!!!

Heeft Arjen eigenlijk kinderen? En hoe oud zijn ze?

2 juli 2024 om 22:10
0

2 zonen die spelen in de jeugdopleiding van FC Groningen. Geen idee of het linksbuitens zijn, maar wie weet... ;-)

3 juli 2024 om 06:49
0

Bedoel je niet rechtsbuiten?

2 juli 2024 om 22:13
0

De zoons van Arjen Robben, Kai en Luka, spelen vanaf seizoen 2024 in de jeugdopleiding van FC Groningen. Ze komen allebei over van Be Quick 1887. Kai (10) gaat in de onder 12 spelen en Luka (14) in onder 16. Arjen Robben speelde zelf vanaf zijn twaalfde in de jeugd van FC Groningen. 🧡🔥

2 juli 2024 om 22:14
0

14 kan nog wel samen spelen met Gakpo in Oranje 😛

2 juli 2024 om 22:52
0

Hebben we alleen een spits nodig met een goede kaats en we winnen alle toernooien.

2 juli 2024 om 22:57
0

Die hebben we op zich al mee, lijkt mij een puik plan om hem ook eens mee te laten doen.

2 juli 2024 om 23:23
0

@Zeballos die heb je al en die heet Joshua van voren. Maar goed, ene Ronald maakt er geen gebruik van waardoor de massa dit niet te zien krijgt.

3 juli 2024 om 08:58
0

Omdat ene Joshua nog niet zo goed is in het uitvoeren van verdedigende taken waarschijnlijk. Je speelt een eindronde, je kunt nu niet gaan experimenteren. Hij heeft ook geen oefenwedstrijden meer gespeeld voor het EK dus Koeman heeft hem niet goed kunnen inpassen in het team en de speelstijl. Vrij logisch dat Koeman terugvalt op vastigheden als Bergwijn en Malen en alleen naar Zirkzee zal grijpen in geval van nood.

3 juli 2024 om 09:49
0

Dat argument kan ik begrijpen. Maar als jij Memphis zo ziet spelen, zelfs in een ploeg die lekker draait, denk je dan echt dat we erop achteruit kunnen gaan? Defensief voert hij ook niet al te veel uit. Ik vind het moeilijk te verdedigen, die eeuwige immuniteit van Depay.

3 juli 2024 om 12:22
0

@suc6magnet

Dit dus. Dat lijken mensen maar niet te begrijpen.

Koeman gaat echt niet ineens een debutant voor de leeuwen gooien die amper of geen minuten gemaakt heeft in oefenwedstrijden. Tenzij het echt een uniek talent is houdt Koeman vast aan de kern die ook op elkaar ingespeeld is.

Van Basten, de man die er gister nog geen vertrouwen in had, draait het nu zo dat ze "snel leren." Ik knap een btje af op deze voetballende grootheid, ga thuis je vrouw vervelen met je chagrijn.

3 juli 2024 om 13:58
0

Ik geniet wel van zijn analyse.
Precies wat hij vorige week vertelde wat te doen, gebeurde met de wedstrijd en het liep best aardig.
Zegt waar het op staat, en "geen vertrouwen er in had" wel even in de context plaatsen dan klinkt het iets anders.
Liet Oranje spelen als jaren niet gezien.

Zozo Van Basten. Dat zag hij gewoon zonder enige voorbereiding, knap hoor!

Van Basten heeft altijd gelijk zelfs al heeft hij niet gelijk. Hadden we een spits gehad met half zijn klasse dan was de titel al bijna binnen

2 juli 2024 om 22:25
0

Klopt. Het maakt niet uit wat hij zegt, ik accepteer het altijd, hoe dan ook!

Frimpong kan rechts toch of Malen. Verder kan je met Xavi daar spelen.

3 juli 2024 om 11:57
0

En Bergwijn speelde er gisteren ook prima.

Het is natuurlijk grootheidswaanzin om te denken dat als jij zegt dat ie een hakje moet geven en hij doet het de volgende keer dit door jou komt. Want voetbal is 90% intuïtie en ervaring bij het maken van keuzes. De kans dat iemand denkt aan een opmerking van van Basten als ie in een situatie komt lijkt mij verwaarloosbaar.

3 juli 2024 om 09:23
0

Dat zegt Van Basten toch ook helemaal niet? Van Baster zegt dat hij nu wél dat hakje geeft op het juiste moment; maar niet dat dat komt omdat hij dat op tv gezegd heeft.

Ik vond Schouten juist de beste speler. Zeker de eerste helft. Was echt een regisseur.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren