voetbalzone

Van Gessel gaat op avontuur in Japan: 'Deze kans móest ik grijpen'

Peter Nusselder19 jan 2011, 12:08
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2011, 12:08
Advertentie

Voor Sander van Gessel begint een nieuw avontuur in zijn voetbalcarrière. De verdediger annex middenvelder gaat vanaf maart voetballen in Japan voor JEF United, waar hij wordt herenigd met zijn voormalig trainer Dwight Lodeweges. Het duo werkte eerder samen in Canada.

Van Gessel speelde in Nederlander voor FC Groningen, SC Heerenveen, NAC Breda en Sparta Rotterdam, waarna hij bij het Canadese FC Edmonton al onder Lodeweges trainde. De voetballer vertelde Voetbal International dat de overgang zo goed als rond is. “Ik stap hier net in Japan uit het vliegtuig. Als de medische keuring goed verloopt teken ik een contract voor een seizoen.”

Na een periode in Canada volgt nu dus een avontuur in Japan. “Het is inderdaad best heftig, maar deze kans móest ik grijpen. Voor ons gezin is het opnieuw een mooie ervaring. De Japanse keuken is me in Nederland in ieder geval altijd goed bevallen”, lacht Van Gessel. JEF United komt uit in de J. League Division 2, het tweede niveau in Japan. De competitie start begin maart.

Bezig met laden …