voetbalzone

Van Wijk verbaasd over redenen voor ontslag bij Roeselare

Bart Kruyt03 jul 2010, 19:31
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2010, 19:31
Advertentie

Dennis van Wijk, de donderdag ontslagen trainer van Roeselare, reageert verontwaardigd op het besluit van de clubleiding om hem te ontslaan. De club haalde drie redenen aan voor het ontslag van de Nederlander, die de oefenmeester zelf weerlegt in Het Laatste Nieuws. “Och, waar komen ze nu toch mee”, laat hij verbaasd weten.

De eerste reden voor het ontslaan van de oefenmeester was de vrees voor gebrek aan continuïteit, aangezien Van Wijk regelmatig in verband werd gebracht met andere clubs. “Vorig seizoen kon ik naar Germinal Beerschot, maar ik was wellicht de enige trainer in de hele wereld die zo'n voorstel naast zich heeft neergelegd. Ik wou de club en de spelers toen niet in de steek laten en ik ben dus gebleven”, reageert de trainer zelf.

Ook de tweede en derde reden voor het ontslag, Van Wijks dreigement op te stappen als er geen goede spelersgroep zou staan en de constatering dat de trainer de groep niet meer kon motiveren, wuift hij weg. “Verschillende jongens werden van het pure voetbal afgeleid omdat er zich te veel randverschijnselen voordeden. Maar daar wil ik verder niets meer over kwijt”, aldus de coach.

Van Wijk maakt zich geen zorgen over zijn toekomst, zo laat hij weten. “Hoe het nu verder moet? Ik heb al enkele aanbiedingen op zak en het klopt dat ik naar Brussels kon, maar daar ga ik niet op in. Ook zijn enkele buitenlandse clubs geïnteresseerd, maar daar heb ik zelf weinig zin in op dit moment. Misschien doe ik gewoon weer scouting voor enkele Engelse clubs tot zich een nieuwe mogelijkheid aandient.”

Bezig met laden …