Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal tegen Oostenrijk: Koeman hint op sterkst mogelijke elftal

Laatste update:

Ronald Koeman lijkt dinsdag niets te wijzigen in de opstelling van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk. Zo verklaarde de bondscoach op de afsluitende persconferentie dat Memphis Depay, die nog geen overtuigend EK achter de rug heeft, gewoon zal spelen in de laatste groepswedstrijd. De wedstrijd in Berlijn begint dinsdag om 18:00 uur en is te zien op NPO 1.

Koeman kreeg op de persconferentie de vraag hoe hij omgaat met de wisselspelers. Daarbij hintte hij al dat er geen wijzigingen zullen plaatsvinden. "Ook spelers die op de bank zitten krijgen aandacht. Ik vind dat je als hoofdcoach daar ook energie in moet stoppen. Je wil dat ze alsnog maximaal trainen voor als je een beroep op ze doet."

Bart Verbruggen is na zijn glansrollen tegen zowel Polen (1-2) als Frankrijk (0-0) de onomstreden doelman van het Nederlands elftal. Achterin heeft Koeman in principe ook geen reden om wijzigingen door te voeren. Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké zijn de aangewezen verdedigers.

Jerdy Schouten pakte tegen Frankrijk een gele kaart, waardoor hij bij een volgende gele kaart de achtste finale moet missen. De PSV’er lijkt desondanks gewoon te spelen, ook omdat hij in balbezit een uitstekende indruk maakt in het elftal van Koeman. Tijjani Reijnders en nummer 10 Xavi Simons mogen zich eveneens opmaken voor een basisplaats. Joey Veerman, die waarschijnlijk genoegen moet nemen met een reserverol, staat ook op scherp.

Memphis krijgt dus andermaal het vertrouwen van Koeman, ondanks dat de spits tegen Frankrijk een uiterst matige prestatie op de mat legde. Zo kreeg hij van Voetbalzone een 3 voor zijn optreden en was hij veruit de meest besproken speler op de persconferentie.

"Depay speelt morgen", verklapte Koeman, die het fysiek verantwoord vindt om de blessuregevoelige Memphis, die niet lang geleden nog in de lappenmand zat, te laten starten. "Hij kan gewoon 90 minuten spelen en is daar fysiek klaar voor. Dat hij twee keer gewisseld is, zegt daar niets over. We hadden tegen Polen en Frankrijk op het einde net wat anders nodig."

“In de wedstrijd tegen Polen vond ik dat we het net iets anders moesten doen met het inbrengen van Wout Weghorst en dat gold ook voor Frankrijk. Maar hij is niet voor niets een speler die bijna topscorer aller tijden van het Nederlands elftal is.”

Joshua Zirkzee ontbrak zondag op de training wegens ziekte. Het gaat echter de goede kant op met de spits van Bologna. “Het gaat inmiddels beter met hem. Gisteren (zondag, red.) was het niet goed, hij had lichte koorts en heeft ook niet getraind. Net zoals vanochtend overigens. Hij is nu in het hotel, we kijken morgen (dinsdag, red.) of hij erbij kan zijn.”

Koeman heeft een duidelijk doel gesteld voor de wedstrijd tegen Oostenrijk: winnen. "We proberen gewoon eerste te worden in de groep. Dat is wat we willen. Het wordt een zware wedstrijd, omdat Oostenrijk zeker niet te onderschatten is. We zullen heel goed en geconcentreerd in ons balbezit moeten zijn."

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Simons, Reijnders; Frimpong, Memphis, Gakpo.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Nederland - Oostenrijk:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die Dumfries heeft ook oneindig veel krediet…

24 juni 2024 om 20:57

Ik zou Frimpong ook samen met Geertruida opstellen, maar ik vind het bij Dumfries nog niet zo erg. Bij Wijnaldum en Memphis is dat krediet veel frustrerender.

25 juni 2024 om 09:40

Ik mag hopen dat iedereen toch begrijpt dat het een toernooi is, dat Memphis eigenlijk een van onze beste spelers voorin is en vooral minuten moet maken om in topvorm te komen. Hoe meer wedstrijden er gespeeld worden hoe meer onze boys in vorm raken. En wie dan? Zirkzee is ziek, aub sowieso geen Brobbey en Wout is onze pinchhitter. Memphis in de punt en hopen dat ie zo snel mogelijk in vorm komt is nu eenmaal onze hoop in bange dagen.

25 juni 2024 om 09:46

BoBBa Depay heeft zijn beste wedstrijden gespeeld met Brobbey, Frimpong en Geertruida. Brobbey houdt verdedigers bezig ze hangen graag aan hem. Frimpong houdt het lekker breed dit geeft Depay meer ruimte om te spelen. Het is ook de wedstrijd waarin hij scoorde.

25 juni 2024 om 12:12

We wachten al meer dan 10 jaar op een goede Depay in grote toernooien. Dus kunnen er nog prima 10 jaar onkunde bij!

25 juni 2024 om 15:17

@Bobba
Dat is juist het hele probleem, hij staat overal maar zelden in de punt. Volgens mij zag ik hem tegen Frankrijk zelfs een bal ophalen bij Alle (en die vervolgens verprutsen uiteraard).

24 juni 2024 om 20:58

Geertruida zou zoveel meer rust aan het spel toevoegen. Maar goed, t is niet alsof Denzel een koekenbakker is

25 juni 2024 om 12:21

ik zie geertruida eigenlijk het liefste ipv de vrij, die de vrij laat heel de ploeg 2 stappen slechter voetballen, die kan echt alleen verdedigen en zelfs dat is momenteel niet wat het geweest is.

25 juni 2024 om 15:07

Er zijn dus echt serieus mensen die de Vrij op de bank willen zien? Met Ake onze beste centrale verdediger. Als je van Dijk had gezegd dan had ik het nog wel begrepen, maar de Vrij begrijp ik echt totaal niet.

25 juni 2024 om 15:18

Ach man, heb je de laatste wedstrijd niet gekeken? De Vrij was wel een paar niveautjes minder dan Van Dijk. Buitenspelval miste hij compleet, 3x kopduel verloren. Normaliter een stabiele verdediger, echt wel een goede. Maar het is zeker geen Van Dijk.

24 juni 2024 om 21:01

In het vorige topic zei je nog over Memphis "nog nooit wat gepresteerd op een eindtoernooi, die moet eruit" (voor debutant Zirkzee nota bene). Nu volgens jouw logica moet Dumfries -die 3 goals en 3 assists in 9 eindronde interlands had- toch altijd de voorkeur krijgen boven Geertruida dan? Frimpong zie ik momenteel gewoon als rechtsbuiten. Dat is wel enigszins selectieve verontwaardiging als je het mij vraagt.

24 juni 2024 om 21:03

Frimpong en dumfries gaat niet samen. Geert en Frimpong passen beter bij elkaar. Dumfries loopt Frimpong alleen maar in de weg. Dat lijkt mij een duidelijke onderbouwing?

24 juni 2024 om 21:06

Dan heeft het dus niet zozeer met het krediet van Dumfries te maken maar met een koppeltje wat beter complementair is. En dat kan ik opzich wel volgen hoor, ze vullen elkaar inderdaad beter aan. Maar toch vind ik dat het ook wel een beetje overdreven wordt hoor. Ik heb in de slotfase tegen Polen en in het eerste uur tegen Frankrijk (toen Dumfries en Frimpong samen op de rechterflank stonden) niet uitdrukkelijk gezien dat ze elkaar continu in de weg liepen. Jij wel?

24 juni 2024 om 21:07

Ja ik wel. Waarom heeft het niet met krediet te maken? Koeman wilt Dumfries niet passeren omdat hij veel krediet heeft.

24 juni 2024 om 21:11

Dat heb je niet gezien omdat Dumfries niet mee op kwam. ik heb Dumfries zelden aanvallend zo onzichtbaar gezien. Dat betekent niet dat hij slecht speelde hoor, maar hij had duidelijk de opdracht meegekregen om minder naar voren te lopen.

24 juni 2024 om 21:15

Klopt Pedri16, Dumfries speelde meer behoudend, we speelden immers tegen een van de beste landen van de wereld. Ze kunnen dus prima samen spelen en uit dezelfde zone blijven klaarblijkelijk. En ik zou niet weten waarom Frimpong niet naar binnen kan knijpen als Dumfries er wel op rechts overheen komt. Bij Leverkusen stond hij ook regelmatig als veredelde rechtsbuiten met Stanisic nog als rechtsback achter hem. Sommige mensen doen net alsof Dumfries en Frimpong twee robots zijn die ongecontroleerd op elkaar botsen als je ze samen opstelt ofzo haha.

24 juni 2024 om 21:17

Als je dat niet hebt gezien moet je beter kijken, de wedstrijd nog eens terugkijken of naar de opticien. Het was heel duidelijk dat Frimpong rechts ver naar buiten bleef om Dumfries niet te hinderen, dit terwijl hij veel liever meer vanaf de rechtshalf positie komt. Dumfries wilt te snel (zelf) naar voren waardoor ze elkaar tegenkomen en dus in de weg lopen. Als er een verdediger staat die achter blijft staan dan komt er op een gegeven moment ruimte en daar wil je Frimpong in lanceren. Dat gaat lastig als je als verdediger in de man komt gelopen. Overigens was Dumfries deze wedstrijd erg behoudend, maar daar ligt nou net zijn kracht niet. Dus kun je beter Geertruida opstellen. Die vanuit de organisatie speelt en niet meteen mee opkomt.

24 juni 2024 om 21:25

Lekker toontje hou je erop na, Patrick. Excuus dat niet iedereen evenveel verstand van het spelletje heeft als jij pik. Tegen Frankrijk had Dumfries inderdaad een meer behoudende rol (instructies van de staf omdat je de boel dicht wil houden ook lijkt me) en moest Frimpong het breed houden als een echte rechtsbuiten inderdaad. Ik ga er echter vanuit dat de invulling van de rol voor hen beiden wel iets anders zal zijn tegen Oostenrijk dan tegen Frankrijk. Overigens zeg ik in mijn eerste post al dat ik best kan volgen dat Geertruida en Frimpong als beter complementair duo wordt gezien, maar ik snap ook goed dat Koeman Dumfries graag op het veld ziet als je zien dat hij 3 goals en 3 assists noteert op de laatste 2 eindtoernooien. Dan kun je dus stellen dat het duo Dumfries en Frimpong (hoewel misschien iets minder fijn op elkaar afgestemd) ook best te billijken is. Dat, of ik heb er gewoon de ballen verstand van.. 😉

24 juni 2024 om 21:29

Hou alsjeblieft op met Geertruida. Dat is een gezocht koppeltje die toevallig redelijk werkte tegen een gemankeerd Canadees elftal.

Net zoals Dumfries prima werkt met Frimpong. Gewoon laten staan zo.

24 juni 2024 om 21:42

Ik zou Geertruida best een logische optie vinden. Die is voetballend ook beter dan dat Dumfries is. Tegen Oostenrijk is Dumfries best uit te leggen maar als je tegen Frankrijk hem de instructie geeft terug te zakken kun je beter Geertruida opzetten. Die heeft niet per se de drang om op te stomen en die kan dan opbouwend en inschuivend iets toevoegen. Dat heeft Dumfries toch minder.

24 juni 2024 om 21:59

Dumfries en Depay presteren beide niet dit toernooi. Het EK duurt geen maanden om te hopen dat Depay en Dumfries misschien ooit hun vorm weer vinden... Dumfries was bij Inter al matig dit seizoen en Depay is inconsistent, kwakkelde met blessures en voegt momenteel gewoon niks toe. Zet Xavi Simons eens op 10 met een spits die wel diepgaat en wie weet haalt hij zijn Leipzig vorm waarbij hij Sesko en Openda mag wegsturen.

24 juni 2024 om 22:38

Ja jij vond t prima tegen Frankrijk?
Verre van

25 juni 2024 om 10:27

Dumfries loopt iedereen in de weg, zelfs als er gescoord wordt! Hij is gewoon niet in vorm en resultaten uit verleden in Oranje tellen nu niet. We hebben meerdere capabele vervangers, iets wat voor Memphis niet geldt. Dus ja, Dumfries mag er wat mij betreft wel uit ten faveure van Geertruida!

25 juni 2024 om 10:54

Ik snap wat je bedoelt Sanderr. Alleen denk ik niet dat het altijd even goed werkt zo. Natuurlijk kan Frimpong naar binnen knijpen als Dumfries er wel is, maar is dat de bezetting die je wil? Als het om voorzetten geven gaat, is Dumfries daar echt beduidend minder in dan Frimpong. Waarom wil je dan Dumfries als buitenste man hebben? Daar zit namelijk vooral mijn irritatie punt bij Dumfries: zijn beperkte nut totdat hij in de 16 kan duiken. Pas daar komt hij echt tot meerwaarde. Als je spel dan 75% of meer van de tijd niet op die plek van het veld is, dan heb je echt weinig aan Dumfries. En dat zag je in mijn optiek tegen zowel Polen als Frankrijk.

Dus zo gek vind ik het niet dat mensen stellen dat een koppel Geertruida - Frimpong beter is. Jij zegt het zelf eigenlijk ook. Bij Leverkusen staat Stanisic achter Frimpong. Stanisic is geen Dumfries qua type. Dat bevestigt dus eigenlijk het punt.

25 juni 2024 om 10:58

dat zijn vooral feyenoord supporters die proberen geertruida de basis in te praten op basis van???feye88 en feye10fr en pieterpost(psv) zijn clubsupporters die nooit objectief kunnen reageren en altijd clubgevoel boven landsbelang zetten.

ze blijven het maar proberen maar geertruida en veerman horen gewoon niet in de basis.kwalitatief gewoon niet goed genoeg maar prima wissels

24 juni 2024 om 21:41

Arsenal

Dat geld nog meer voor Simons. Heeft nog niets laten zien in al zijn optredens in het nl elftal maar hij mag wel weer mee doen.

24 juni 2024 om 21:49

Is ook niet zo heel vreemd, toch? Hij is wedstrijden lang opgesteld op een positie waar hij bij zijn club nooit speelt. Tegen Frankrijk vond ik hem op zijn natuurlijke positie aardig, niet meer dan dat. Maar goed, we spelen ook niet welijks tegen Frankrijk natuurlijk.

24 juni 2024 om 22:00

Misschien dan eens een spits opstellen die wel loopacties maakt en geen tweede nummertje tien wil spelen.

24 juni 2024 om 22:07

Ik ben het ook eens dat Simons teveel krediet krijgt. Het is vaak gewoon slecht, niet eens matig. Dat hij dan een keer aardig speelt (ook al op z’n betere positie) vind ik nu niet echt bijzonder.

25 juni 2024 om 09:09

@tinus88

Volgens mij speelt hij bij Leipzig vooral vanaf links. Ook bij PSV vond ik hem daar op zijn sterkst. Dus of de 10 zijn natuurlijke positie is is nog maar de vraag. Daarbij vind ik "aardig" al te positief over zijn prestaties.

24 juni 2024 om 21:45

Koeman heeft toch gewoon gelijk, dat wij er allemaal een andere mening op los laten is ons probleem. Hij staat er prima voor in de poule en heeft duidelijk een basis elf in zijn hoofd, die geeft hij vertrouwen. Pakken ze Oostenrijk dan kunnen we zeiken wat we willen, maar is het een prima prestatie in de poule geweest.

24 juni 2024 om 22:40

Hoezo gelijk?
Je moet je beste 11 opstellen
En niet op basis van persoonlijke voorkeuren of oude banden..
Als je niet presteer dan hoor je op de bank

24 juni 2024 om 22:50

Je moet de beste ploeg opstellen. Dat maakt bij Oranje overigens niet uit, want de beste ploeg bestaat ook veelal uit de beste spelers. Mensen laten hun clubvoorkeur en afkeer jegens bepaalde spelers ook wel heel makkelijk spreken, vaak ongefundeerd of nauwelijks onderbouwd met iets inhoudelijks. Ik bedoel; wat zijn de beste 11 dan? Een zieke Zirkzee? Een Brobbey die eerst twee 100 procent kansen moet missen voor hij er een keer 1 raakt? Memphis is ook uit vorm nog wat beter dan die twee. Weghorst ga je sowieso niet in de basis gooien. Dan lever je veel te veel in.

24 juni 2024 om 23:42

Zou het elftal niet beter presteren met een echte spits? Ik denk van wel.

25 juni 2024 om 02:59

Als we die hebben misschien wel, maar die hebben we helaas niet

24 juni 2024 om 21:47

Zo gek is de keuze voor Dumfries toch ook niet.
Heeft misschien niet zijn beste jaar achter de rug, maar speelt al wel jaren gewoon in de top en doet het in Oranje meestal prima. Was op de afgelopen eindrondes een van de betere spelers.

Ik zou ook niet gek op kijken wanneer een coach kiest voor Frimpong, aanvallend misschien beter, maar minder power en verdedigend kwetsbaar of Geertruida, misschien verdedigend iets beter en in de opbouw zeker, maar fysiek minder dan Dumfries en heeft ook niet dezelfde drive.

Wie er ook speelt van die drie, in geen van de gevallen heb ik het idee dat de bondscoach iets zou doen wat helemaal niet logisch is. Net zoals ik het ook prima zou kunnen begrijpen wanneer Frimpong meer als rechts buiten/rechter middenvelder speelt met Dumfries of Geetruida daar achter.

24 juni 2024 om 22:38

Ik had graag Malen gezien in plaats Memphis. Of Memphis op de plaats van Simons. En Malen naar diepe spits.

25 juni 2024 om 15:22

Sowieso Malen een kans geven daar ben ik het mee eens. Alleen Memphis is wel een speler die uit het niets een wereld wedstrijd kan spelen. Overigens denk ik zelf dat Gakpo vandaag weer beslissend gaat zijn. Jammer dat zowel Jerdy als Joey op de handrem moeten spelen met hun gele kaart. Iedereen veel plezier!

24 juni 2024 om 22:42

Dumfries heeft dat ook wel zelf opgebouwd. Waar het schier oneindige krediet van Simons vandaan komt daarentegen.

24 juni 2024 om 22:44

Dumfries of Frimpong is om het even. Het is maar net hoe je wilt gaan spelen. Geertruida opstellen heeft totaal geen zin. Die stel je vooral op vanwege zijn verdedigende inbreng. Die ga je tegen Oostenrijk niet op de back posteren als je Dumfries en Frimpong hebt.

25 juni 2024 om 09:59

Dumfries speelde tegen Frankrijk gewoon prima toch? De hele verdedigende linie was uitstekend, niks aan veranderen lijkt me. Op het middenveld en voorin is het moeilijker puzzelen.

25 juni 2024 om 10:05

Dumfries was drama tegen Frankrijk.

25 juni 2024 om 10:59

Daar ben ik het niet mee eens Hangover96. Dumfries heeft aanvallend niets bijgedragen en verdedigend was hij niets bijzonders. Het probleem met Dumfries is dat hij een semi dood spelelement is tot aan de final third van de tegenstander. Dus het is afhankelijk van hoe vaak je in die final third kan komen, hoeveel je dan aan Dumfries hebt. En dan moet je ook weer niet te dominant zijn, want dan staat hij er al en dan heb je niets aan hem. Dumfries moet het hebben van runs achter de verdediging, waarin hij dan een bal kan voorgeven met zijn hoofd of voeten. Dat is zijn sterke punt, zij het als hij vaak in die positie komt. Als hij vanuit een opbouw mee moet werken en dan vanuit daar zelf een 'actie' moet maken om een bal voor te geven, dan is het niks met Dumfries.

En dat laatste was in mijn optiek zowel tegen Polen als tegen Frankrijk het geval.

25 juni 2024 om 14:01

Dumfries heeft dat krediet ook verdiend en zeker vs Oostenrijk zou ik hem laten staan.

Aangezien we toch zeker over zijn en aantreden met Depay en Wijnaldum, zou ik het niet erg vinden als we vreselijk hard op onze bek gaan. Misschien komt hij dan nog tot z’n verstand om zonder deze gasten in het vervolg te gaan spelen.

24 juni 2024 om 21:06

Waarom zou je dat in vredesnaam willen? Heb je niet veel liever dat jij aan jouw verstand komt waarom Koeman deze gasten mee heeft genomen? Net alsof je in een vliegtuig waarbij je hoopt dat de piloot met het vliegtuig neerstort, om maar jouw gelijk te krijgen. Wijnaldum is gewoon een wisselspeler.

24 juni 2024 om 22:53

Ik ben een realist en het is zeer simpel: het spel lijdt onder de aanwezigheid van Depay en Wijnaldum. Of ze nu wisselspelers zijn of niet, als ze meer dan 30 minuten spelen en nauwelijks de bal raken, heeft dat nog steeds een harde negatieve impact op de wedstrijd. En deze gasten gaat hij never nooit zonder slag of stoot vervangen. Het lijkt alsof ze een geheime driehoeksverhouding met elkaar hebben. Anders kan ik het niet verklaren. Aangezien er nu nog geen harde consequenties zijn bij een verlies, is het wellicht beter om morgen te verliezen dan kansloos uitgeschakeld te worden in de achtste finales met die gasten voorop. Het heeft geen zin om deze spelers eindeloos vertrouwen te geven dat ze nooit zullen terugbetalen, zowel niet in het beslissen van de wedstrijd als in hun slappe houding en werkethiek.En als Koeman dat niet ziet en blijft vasthouden aan Depay, moet hij misschien in bescherming genomen worden tegen zichzelf. Een keer flink op z’n bek gaan is wellicht de manier om zijn ogen te openen. Want als je alleen maar je kop in het zand steekt, zie je alleen maar duisternis.

24 juni 2024 om 21:15

Misschien is dat voldoende om van deze laffe coach af te komen. Kijk zo uit naar een frisse wind!

25 juni 2024 om 03:03

Welke laffe coach? We hebben toch afscheid genomen van die laffe coach na het wk?!

Iedereen lijkt Geertruida liever te hebben. Ik ook. Maar ik vind wel dat Nederland de linker kant van de Fransen ongedaan heeft gemaakt, wel jammer dat ze aanvallend de zelfde ruimtes in lopen, dat moet gewoon beter.

24 juni 2024 om 21:08

Er was niet bepaald een linkerkant bij Frankrijk. Ze speelde met een extra middenvelder in de vorm van Rabiot, die een beetje hangend op links speelde. Dat kun je niet heel serieus nemen lijkt mij

24 juni 2024 om 22:47

Dat is ook wel opportunistisch hoor. Wat moet je in dit soort wedstrijden met Geertruida als rechtsback? Je kunt niet een hele flank aanpassen in de hoop dat Frimpong weer zo'n wedstrijd speelt als tegen Polen. Het zou vast geen schade doen of iets dergelijks, maar we hebben het met alle respect nog altijd over Oostenrijk.

3 punten tegen Polen en 1 tegen Frankrijk. Waarom zou je als coach iets veranderen? Hij moet resultaat boeken. Het lijkt me alleen wel dat als je zo blijft spelen dat je de wedstrijd na Oostenrijk weer naar huis kan. Korte termijn blik

24 juni 2024 om 22:41

Omdat het matig was en gezapig en omdat er twee of drie als een natte krant speelden misschien?

25 juni 2024 om 03:06

Als je elke wedstrijd geen tegengoal krijgt en scoort dan word je kampioen

Ik ben geen Depay fan, maar NL speelde prima tegen zowel Polen als Frankrijk. Never change a winning team 😉 maar er mag wel sneller gewisseld worden in de wedstrijd. Als Depay niet levert in de rust wisselen.

Never change a stroperig team.

Ook al verlies je morgen en je gaat alsnog door op t nippertje en Depay speelt wéér ruk en is misschien wel de grootste oorzaak dat er verloren is dan blijft Koeman hem opstellen. Hij zit vastgeroest in zijn opvattingen en kan heel slecht tegen vernieuwingen. Altijd maar hopen dat Depay iets doet.
Komt meer over als Russisch roulette.

24 juni 2024 om 21:57

Maar alle overige opties zijn toch net zo goed, zo niet nog veel meer, Russisch roulette.
Gakpo en Malen spelen bij hun club (en sowieso het best) vanaf de vleugels. Weghorst is toch vooral de beste pinchhitter maar komt voetballend te kort. En Brobbey en Zirkzee hebben nog niets laten zien internationaal, waarbij die eerste sowieso veel kansen nodig heeft en die 2e wel goed mee kan voetballen maar nog zeker geen veel scorende spits is.
Van die hele groep heeft alleen Depay op top niveau (of iets wat daar tegen aan zit) over een langere periode wel eens iets laten zien als aanvaller.

Ik las dat Koeman met zijn sterkste elftal zou beginnen. Maar ik zie Dumfries, Depay en Simons in de opstelling staan. Nu kan ik Dumfries nog wel hebben, maar die andere twee voegen niks toe. Maar het is Koeman, hè? Dan weet je het wel. Zijn lievelingetjes hebben oneindig krediet, maar als een ander 1 mindere wedstrijd speelt, is het banken. En ik kan Koeman over Depay wel een klein feitje overleggen: die heeft al in 10 jaar op grote toernooien niks laten zien. Gewoon 10 jaar mee doorgaan, Ronald!!

24 juni 2024 om 22:48

Tja, het is toch de sterkste opstelling. Je zou hooguit kunnen betwisten dat Simons op de bank kan mits hij aan de buitenkant staat, vooral omdat Malen toch een wat betere buitenspeler is. Zirkzee en Brobbey zijn zelfs in vorm wel een paar niveaus minder dan Memphis met alle respect. Voor die jongens komt dit EK nog wat te vroeg.

25 juni 2024 om 12:10

Natuurlijk is dit niet de sterkste opstelling. Speel met een echte spits, en laat Depay banken, want die is in alles niet een spits. En op de vleugels heb je betere opties, die ook nog eens een betere vorm kunnen overleggen. Simons is een beetje zelfde verhaal als Depay: nooit goed in Oranje. Al kan Depay nog een paar redelijke oefenwedstrijden overleggen, maar is in grote wedstrijden al 10 jaar afwezig. Voor Simons geldt: in Oranje altijd de verkeerde schoenen aan;-)). En op rechtsback zie ik liever Geertruida dan Dumfries. Want die is verdedigend beter, en met Frimpong voorin op rechts heb je Dumfries niet nodig met zijn aanvallende driften.

25 juni 2024 om 03:11

Dat doet hij toch ook. We hebben op het moment nou eenmaal geen absolute toppers voorin. Die hebben we nu achterin

Laat Depay en Dumfries maar weer aankloten morgen. Doe Wijnaldum er ook maar bij. Als we niet met meer verschil winnen dan Frankrijk, kunnen we beter verliezen om aan de rechterkant te blijven
En na een verliespartij gaan Koeman's ogen misschien open

Voor het EK dacht ik al dat Depay als enige spits niet echt zou werken. Kwalitatief is hij daar net niet goed genoeg voor, vooral tegen topteams. Depay rendeert het beste met ruimte en een blinksemafleider naast hem, een extra spits die sterk is, snel en de verdediging bezig kan houden. Brobbey bijvoorbeeld.... Giroud was ook niet de beste spits van de wereld, maar perfect voor Frankrijk. Brobbey is het type spits dat ons elftal veel sterker zou maken met onze snelle spelers om hem heen. We missen precies een type Brobbey, waardoor het elftal beter gaat renderen.

Ik zou het zo doen.

Verbruggen
Geertruida
Van Dijk
Aké
Frimpong
Reijnders
Schouten
VdVen
Gakpo
Brobbey
Memphis

Ik vrees dat Koeman ze starheid vast te houden aan bepaalde spelers ons gaat opbreken

Ronald heb ik nimmer kunnen betrappen op een tactische meesterzet. Ik denk dat een brobbey echt wel tegen de CV’s van oostenrijk ze een lelijke avond kan bezorgen.

Ik zou toch Dumfries wisselen voor Geertruida. Vind Dumfries ook maar heel matig dit toernooi. En ik denk dat Simons, Depay en Gakpo in 1 elftal ook niet werkt. Zeker Depay en Simons hebben de neiging om elkaar voor de voeten te lopen. Spelen ook hetzelfde spelletje op min of meer dezelfde plek op het veld. Depay laat zich uit de spits zakken om een actie te maken en Simons komt met een actie vanaf het middenveld. Depay of Simons op 10. En Gakpo, Simons of Depay op 11. Op 9 dan maar Malen of Brobbey proberen. En als er snelheid voorin is, Veerman op 8 om ze weg te sturen. Als Simons op 10 staat heeft het ook niet veel nut dat Reijnders ook nog naar voren loopt.

Koeman heeft een gouden pens

Tegen Polen was Lewa er niet bij
Tegen Frankrijk was Mbappe er niet bij
Tegen Oostenrijk is Trauner er niet bij

Gewoon tot drie keer toe de absolute ster van de tegenstander er niet bij.

Turkije dus straks zonder Kokcu in de achtste finale.

Kijken of Memphis nu wel is een keer gaat presteren. Want het is al twee wedstrijden vrij dramatisch. Ook Xavi Simons moeten we meer van verwachten. Gelukkig voor hem wel weer gewoon op 10. Was die tegen Frankrijk toch beter dan tegen Polen. Voor de rest had ik eigenlijk ook wel is Geertruida willen zien nu Frimpong toch start. Dat is toch meer complementair dan Dumfries.

Tsja. Ik snap Koeman grotendeels wel.
Zirkzee ziekjes. Weghorst is gewoon pinchitter, geen basismateriaal. Brobbey is pas weer ''fit'' en dat is meer een type om met de rug naar het doel te spelen in mijn ogen.

Ik had alleen geen Dumfries verwacht. Vind hem erg tegenvallen dit EK tot nu toe. Zeker als je Frimpong opstelt, lijkt mij een Geertruida meer aanvullend op hem dan Dumfries. Vorige pot was Dumfries ook matigjes vond ik en aanvallend bracht hij, ik neem aan op aanraden van Koeman, echt amper tot niks vanwege de aanwezigheid van Frimpong.

Schouten speelt, dat is mooi. Enige wat ik hoop: dat hij geen gele kaart pakt. Als Schouten op het middenveld wegvalt, denk ik wel echt dat je een probleem gaat krijgen hoor. Wie kan die rol nu nog invullen binnen de selectie? Als controleur zo zeker aan de bal. Maakt echt een uitstekende indruk.
Veerman is defensief veel kwetsbaarder. Een Gravenberch vraag ik mij uberhaupt van af waarom hij mee is.

Dan zou je al met Veerman Reijnders moeten spelen en Tijani de opdracht geven om meer in de controle te spelen. Iemand anders zou ik niet echt zien. Dus geen geel pakken, Jerdy!!!

Verder vind ik het we opvallend hoe weinig speelminuten een Donyell Malen weer krijgt dit EK en hoe veel minuten Wijnaldum krijgt.

Eigenlijk kan het mij vrij weinig schelen of Dumfries, Depay en Simons spelen eigenlijk... Enige wat ik gewoon hoop is dat een speler als Wijnaldum oprecht gewoon geen minuut meer krijgt. Klinkt zeer hatelijk, maar die man is nu al twee keer ingevallen als een of andere gepensioneerde opa. Kom op zeg.

En ik zou graag Malen meer minuten zien krijgen. Altijd zeer direct naar het doel toe. Razendsnel. Zoekt de 1 op 1 op en geeft strakke voorzetten...

De rest is vaak om het even, waarbij ik eigenlijk vind dat er 4 uitblinkers zijn tot heden op dit EK bij ons: Jerdy Schouten, Nathan Aké, Bart Verbruggen en Cody Gakpo. De rest vind ik allemaal maar oké of zelfs minder. Een van Dijk en De Vrij zijn oké, maar nog niet op de top van hun kunnen wat mij betreft. Idem voor Reijnders.

25 juni 2024 om 11:07

Ik snap het wat betreft Wijnaldum ook niet Glennn... Het ergste is nog dat hij in de ogen van Koeman dus de 12e man is, de 1e invaller ten alle tijden. Dat snap ik echt niet. Ik zou toch zeker Gravenberch eerder laten invallen dan Wijnaldum. Als je een andere middenvelder nodig hebt, dan toch hij. Hij brengt namelijk dynamiek, techniek en ook wel wat power. Wijnaldum brengt niks.

Als je met Schouten, Reijnders, Simons speelt in de basis, dan heb je volgens mij 2 invallers op het middenveld: Veerman en Gravenberch. That's it. Wijnaldum zou nooit boven die 2 in de pikorde moeten staan..

Verder eens met jou verdere betoog. Zeker wat betreft Malen. Ik snapte tegen Frankrijk ook niets van Koeman zijn wissel, dat hij Geertruida bracht om Dumfries rechtsbuiten te zetten... Had dan Malen erin gezet voor Frimpong. Met die wissel van Koeman was de hele rechterflank nutteloos geworden..

25 juni 2024 om 12:43

Dumfries op rechtsbuiten is het allerlaatste wat ik wil zien zeg. De man moet er komen, niet al staan. Dat is zijn kracht. Er komen en dan voornamelijk met zijn fysiek en het liefst door de lucht een balletje terugkoppen de 16 in.

Dumfries heeft ook de voorzet van een F pupil, wat dat betreft is het jammerlijk dat hij een back is, want daar is een voorzet wel aardig handig bij. Terwijl hij qua fysiek weer meer als CV zou kunnen spelen, maar daar is hij defensief en positioneel veel te zwak in.

Ik vraag me af waarom Koeman überhaupt meer dan 20 spelers heeft meegenomen, als je spelers die ondermaats presteren en onvoldoendes scoren op een eindtoernooi laat staan om ritme en vertrouwen te kweken. Het is geen seizoen waarbij je tijd en ruimte krijgt en de voorgaande toernooien geven precies aan hoe en wanneer dat mis gaat.

Jammer. Ik denk dat Blind en Geertruida heel geschikt zouden zijn voor deze wedstrijd. Blind kan als CV namelijk enorm goed onder druk uit voetballen en linies overslaan met zijn passing, zowel in de lucht als over de grond. En Geertruida is heel comfortabel aan de bal en raakt niet snel in paniek.

In de aanval zou ik inderdaad Brobbey, Memphis en Gakpo opstellen. Brobbey omdat hij altijd diep staat en evt de bal kan vasthouden voor opkomende spelers. Memphis vrije rol.

Mijn 11 voor deze wedstrijd:
Verbruggen
Geertruida-De Ligt-Blind-Ake
Schouten-Simons-Reijnders
Memphis-Brobbey-Gakpo

25 juni 2024 om 11:20

Prima opstelling alleen nog een vervanger voor memphis. Als je 2x zó slecht speelt als memphis ga je met de 3e keer niet ineens het wel goed doen. Blind kan tig keer beter voetballen dan 'tikkie breed'van dijk die het duidelijk van zn verbale kwaliteiten moet hebben.
Met de huidige opstelling gaat t m niet worden tegen de stugge, onbevangen en niks te verliezen hebbende oostenrijkers.

25 juni 2024 om 15:40

Ik zou dan Frimpong of Malen op de plek van Depay zetten. En Veerman op de plek van Reijnders. Reijnders is meer een loper/verbindingsspeler, maar met Simons voor hem, gaan ze elkaar eerder in de weg zitten. En er zit dan beweging zat in de voorhoede voor Veerman om de ballen er overheen te leggen.

Ik zou Depay ook altijd opstellen maar dan op de 10 positie in plaats van simons. Mijn opstelling zou er als volg uitzien.

Verbruggen

Dumfries - Vrij - Dijk - Ake

Reijnders - Schouten
Depay

Frimpong - Malen - Gakpo

Ja, trainer Ronald vind het de sterkste elf. Dat vind de rest van de bevolking niet. Maar wij hebben er allemaal totaal geen kijk op en hij wel. Alsnog een tevergeefse suggestie: Memphis out. Malen, Brobbey of Zirkzee in.

Sterkst mogelijke elftal? Hier is een foutje gemaakt in de titel of bij de vermoedelijke opstelling. Want daar staat Dumfries in plaats van Geertruida, dus van het sterkst mogelijke elftal is geen sprake natuurlijk.

Menig voetbalkenner/supporter’s sterkste elf> Koeman’s beste elf

Altijd was onze aanvalslinie de top van het elftal... en vaak zelfs op wereldtopniveau. Maar al tien jaar is het om te janken eigenlijk en wat mij betreft de zwakste linie van het elftal. Mis de jaren '80 en '90 teams... en ook (wel iets minder) de '00 en begin '10 teams.

Wat armoedig zeg dat we op een ek met een middenveld met schouten en veerman moeten aantreden. Dan kun je ook niet verwachten dat je ooit het ek zal winnen.

25 juni 2024 om 16:16

Koeman meet met 2 maten. Memphis laten staan en j veerman eruit tegen frankrijk. Ik ben echt benieuwd of memphis de vedetterol gaat waarmaken. Ik denk van niet.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren