Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vertrek bij Ajax aanstaande: Sánchez staat voor miljoenentransfer naar Cruz Azul

Laatste update:

Jorge Sánchez staat voor een vertrek bij Ajax. De Amsterdammers werken op dit moment aan de afwikkeling van zijn transfer naar het Mexicaanse Cruz Azul, zo meldt Mike Verweij namens De Telegraaf.

Sánchez werd het afgelopen seizoen door Ajax verhuurd aan FC Porto. De rechtsback moet eigenlijk eind deze maand terugkeren in Amsterdam, aangezien hij nog over een contract tot medio 2026 beschikt.

Hij heeft echter geen toekomst meer bij Ajax. Volgens Verweij levert hij de club ongeveer drie miljoen euro op. Het zou betekenen dat er een aardig verlies geleden wordt op Sánchez. In de zomer van 2022 werd de verdediger voor vijf miljoen euro overgenomen van Club América.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Cruz Azul toonde afgelopen winter volgens de Mexicaanse tak van ESPN ook al interesse in de aan Porto verhuurde verdediger van Ajax. In Portugal moest Sánchez het afgelopen seizoen voornamelijk genoegen nemen met invalbeurten.

Hij lijkt zijn laatste wedstrijd voor Ajax al te hebben gespeeld. De rechtspoot kwam tot 26 officiële duels. Daarin was hij goed voor 3 treffers en evenzoveel assists.

In het seizoen dat Sánchez bij Ajax speelde kreeg hij net als de rest van de selectie flink wat kritiek te verduren. Dit deed hem naar eigen zeggen 'erg veel pijn'.

"Ik begon alles te geloven wat mensen zeiden, maar dankzij mijn mental coach en mijn vrouw werd ik mentaal sterker”, zei hij in oktober vorig jaar tegenover Mexicaanse media.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is de tweede van de lijst die geschrapt kan worden en nog wat geld voor nieuwe spelers in het laatje brengt haha

3 juni 2024 om 15:52

De 3e na Conceicao en Mikautadze. Als je de transfervrije vertrekkers meeneemt nog veel meer.

4 juni 2024 om 07:09

Ik denk dat Conceicao niet direct op het lijstje stond om te vertrekken, maar helaas voor ajax is de verplichte koopoptie gelicht. Transfervrije spelers wordt altijd in april bekend gemaakt, dus heeft hier niks meer mee te maken toch?

5 juni 2024 om 11:04

Conceicao hadden ze denk ik graag gehouden, maar die jongen wou zelf niet meer in Nederland spelen. Die kon hier gewoon niet aarden, die wou terug naar Portugal.

Dus ook als de optie niet gelicht was, had ik niet verwacht dat hij was gebleven, wel zonde, wat als je hem in het nationale elftal ziet, het is exact de rechtsbuiten waar Ajax naar op zoek is nu.

Nou opgeruimd staat netjes. Blij als hij vertrokken is, al is een verlies op hem toch jammer.

God zij geprezen. De selectie zit vol met rommel. Hopelijk het eerste van veel goed nieuws.

Langzaamaan wordt er geld verzameld voor inkomende transfers door dead wood te verkopen. Prima.

3 juni 2024 om 12:28

Mikautadze, Conceicao en Sanchez zouden dan een kleine 25 miljoen moeten gaan opleveren. Dan is het inderdaad mogelijk dat we een keer iets gaan horen over een inkomende transfer. Toch benieuwd wie dat dadelijk blijkt te gaan zijn.

3 juni 2024 om 12:34

En er zou sowieso al 10 miljoen beschikbaar zijn. Volgens de Telegraaf. Dat dan weer wel..

3 juni 2024 om 12:54

Er is sowieso wel geld maar er moet ook echt ruimte in de selectie zijn. Momenteel zijn dit slechts wat huurlingen die worden gedropt

3 juni 2024 om 13:13

Vergeet even de makelaars kosten die van die 3 mil uitgekeerd moeten worden. En dan te denken dat ze het in 2 of 3 keer gespreid gaan betalen. Nee de geld stroom komt echt binnen hoor.

3 juni 2024 om 13:34

Ajax heeft simpelweg geen liquide middelen. En ze moeten nog zo'n 50 miljoen aan tekorten goed maken, ondertussen is met transfers al het een en ander goed gemaakt. Maar goed van het transferbedragen die binnenkomen zullen ze schat ik even, zo'n 50 gebruiken voor het dekken van die tekorten. Dus bij Mikautadze zal zo'n 6 a 7 miljoen daarvan gebruikt worden. Mikautadze wordt in 1x betaald btw niet in termijnen

En er moet nog ruimte komen in de selectie, al ruimt die wel lekker op zo.

3 juni 2024 om 13:59

Conceicao zou gewoon een uitstekende aanwinst zijn voor het komende seizoen. Toch jammer hoe dat is gelopen

3 juni 2024 om 14:23

En toen die er speelde kon ie er geen reet van volgens vele. Het tij kan verkeren.

Wanneer je de genoemde 5 miljoen netjes hebt afgeschreven over de contractduur, is 3 miljoen een prima bedrag.

3 juni 2024 om 12:32

Als hij in die twee jaar nul bijdrage heeft geleverd, dan is het toch gewoon verlies geweest, ongeacht of het afgeschreven is of niet. Die twee jaar heeft ajax ook geld gekost, dus die mag je best meetellen in totaalplaatje

3 juni 2024 om 12:48

Tegen FC Emmen had hij ons toch maar mooi gered met een goal en assist, anders waren we misschien wel 4e geworden want het gat met AZ was 2 punten. Toch nog een kleine bijdrage dus

3 juni 2024 om 14:10

@jlp40 Tsjonge jonge, wat is dit voor een creatieve boekhouding? Dit is Grieks boekhouden zoals de in de bancaire wereld noemen. Nulletje hier nulletje daar en dan ziet het toch nog positief uit. Beweeg, dit is gewoon een hard verlies zoals @zonde hierboven ook aangeeft. Winsten opwaarderen en verliezen bagatelliseren is niet wat je zou moeten willen. Als je dit bij je belastingaangifte doet, ben je geheid aan de beurt.

3 juni 2024 om 14:42

Dit is gewoon boekhouden, daar is niets Grieks aan. Als je al twee keer 25 procent van het aankoopbedrag hebt afgeschreven staat Sanchez in de zomer van 2024 gewoon voor 2.5 miljoen op je balans, die afschrijvingen zijn immers al meegenomen in eerdere resultaten. Heeft niets te maken met winsten opwaarderen of verliezen bagatelliseren. Je kunt me niet wijsmaken dat jij werkzaam bent in de financiele sector maar dat je dit niet begrijpt. Afschrijving van immateriele vaste activa werkt echt exact hetzelfde (niet zozeer over een contractduur maar wel over een periode van max. 5 jaar), dit is zeer gebruikelijk in vrijwel alle sectoren in het bedrijfsleven. Edit: het is niet zo dat je rijk wordt van dit soort transfers ofzo he, maar dat stelt jpl40 dan ook niet.

Tja dat je nog 3 miljoen krijgt voor die kerel is al een wonder ondanks dat het verlies is. Want hij heeft alleen maar op de bank gezeten bij Porto. En bij Ajax is die ook niet overtuigend geweest. Heeft een prima mentaliteit maar voetballend komt die gewoon zwaar tekort. Je mag blij zijn met dat bedrag.

Is de beste man dan écht nog slechter dan Gaaei?

3 juni 2024 om 12:12

Of allemaal dezelfde categorie "Heel veel succes met je carrière, ergens anders"

3 juni 2024 om 12:30

Hij heeft iig minder potentie, Gaaei heeft bepaalde specifieke waarden terwijl sanchez vooral heel erg degelijk is (en nergens echt in uitblonk). Of Gaaei met die specifieke waardes binnen Ajax weet ik niet, maar ik zie meer in hem als voetballer dan in Sanchez.

3 juni 2024 om 12:34

Gaaei is nog maar 21 jaar. Die kan echt wel nog groeien en heeft aanvallend op zich wel prima kwaliteiten. Jorge Sanchez is al 26 jaar en heeft helemaal niks waar hij in uitblinkt. Hij heeft een prima mentaliteit en geeft altijd alles. Maar zijn voetballende kwaliteiten zijn er gewoon niet.

3 juni 2024 om 13:15

Gaaei is niet Ajax waardig. Een jeugd speler moet dit ook kunnen leveren.

"het zou beteken dat er een aardig verlies geleden wordt op Sánchez. In de zomer van 2022 werd de verdediger voor vijf miljoen euro overgenomen van Club América."

Nee dus. Sanchez werd in 2022 voor 5 miljoen aangetrokken en tekende een vierjarig contract, die staat momenteel voor 2.5 miljoen op de balans. Mocht je hem dan voor 3 miljoen verkopen maak je (nog los van de evt. huurvergoeding die Porto afgelopen jaargang voor hem betaalde) toch niet een aardig verlies?

3 juni 2024 om 12:06

Vanuit een boekhoudkundig perspectief heb je gelijk. Je verkoopt hoger dan de boekwaarde, dus maak je winst. Maar dat is niet hoe het in de voetbalwereld en media wordt gekeken naar transfers. Daar wordt altijd gekeken naar de aankoopwaarde vs. de verkoopwaarde. En dan is dit gewoon een verlies.

3 juni 2024 om 12:10

De boekhoudkundige insteek is de enige insteek die voor een club (op financieel gebied althans) terzake doet lijkt me. Als je puur kijkt naar de transferbalans dan is die negatief inderdaad, maar dat is iets anders dan verlies maken. Enfin OT: ik denk dat het prima is als je nog 3 miljoen voor deze speler (die nog niet eens tot 1000 speelminuten is gekomen bij Porto dit jaar) weet te krijgen. Er moet een bezem door de selectie dus je moet z.s.m. de nodige overbodige namen weten te slijten om wat liquiditeit te creeren voor enkele broodnodige aankopen.

3 juni 2024 om 12:19

In het bijzonder voor een beursgenoteerde voetbalclub lijkt me dit de enige juiste benadering inderdaad.

Verder, tja, 3 miljoen is misschien ook wat je zelf bereid zou zijn te betalen voor een speler van dit niveau, maar dat is dus niet het niveau dat Ajax na zou moeten streven. Prima verkoop.

3 juni 2024 om 12:19

Het is een vrij simpele rekensom, is het een speler van je favoriete club dan nemen we de boekhoudkundige uitleg. Bij ieder andere club het aan en verkoopbedrag. Is het bij een rivaal dan benoemen we ook de salariskosten. Ik hoop dat het zo wat duidelijker is 😜

3 juni 2024 om 12:38

Is er ook nog geld binnen gekomen omdat die verhuurd was? En mag dat dan in het verlies worden verrekend?

3 juni 2024 om 12:35

@kaal of Kammen.

Het lastige is en blijft, dat als je dat perspectief hanteert je dan de jaarrekening van de afgelopen jaren moet aanpassen. Als je nu dat verlies neemt (wat wettelijk niet is toegestaan). Dan heb je de afgelopen seizoenen een ander financieel resultaat, namelijk de afschrijving van toen die je anders 2x neemt. Het klopt dus totaal niet wat de media verkondigd en staat haaks op wat een goed journalist zou moeten doen. Is gewoon zonde en irritant.

Wees in iedergeval nog blij dat je 3 miljoen voor hem krijgt

Logisch, paste totaal niet in het voetbal van Ajax. Komt nog bij dat zijn Mexicaanse vriend allang en breed weer vertrokken is uit Amsterdam, genoeg redenen voor beiden om uit elkaar te gaan.

Uit de categorie: oh ja, die was er ook nog. Zo snel mogelijk afronden, elke euro die je nog krijgt is bonus. Gewoon niet goed genoeg. Punt.

Deze jongen is zovaak al verkocht door ajax dat hij zelf niet meer weet waar hij speelt volgend seizoen. Maar ik geloof niet dat hij gaaie een betere rechtsback is dan hem. Wat uit eindelijk je nog meer geld heeft gekost.

3 juni 2024 om 14:28

Deze jongen is welgeteld 0x eerder verkocht (wel 1x verhuurd), dus dat zal wel meevallen, denk je niet?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren