Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vinícius Júnior uit forse kritiek na Copa América-zege Brazilië: ‘Scheidsrechters zijn altijd tegen ons’

Laatste update:

Vinícius Júnior heeft na afloop van het Copa América-duel tussen Paraguay en Brazilië (1-4) zijn beklag gedaan over de CONMEBOL, de Zuid-Amerikaanse voetbalbond. Vinícius blonk uit met twee treffers en flitsende acties, waarbij hij meer dan eens hardhandig naar de grond werd gewerkt. "De scheidsrechters zijn altijd tegen ons", foeterde de Real Madrid-ster onder meer.

Vinícius kreeg de afgelopen tijd kritiek te verwerken, omdat hij bij het nationale team niet hetzelfde zou brengen als bij Real Madrid. Tegen Paraguay was Vinícius vanaf het eerste moment scherp en bezorgde hij de Paraguayaanse verdediging een zeer zware tijd.

Met name in de tweede helft probeerde Vinícius zijn tegenstanders te passeren met de nodige 'Braziliaanse' trucs, wat niet in goede aarde viel bij de Paraguayanen, die hem op harde wijze verdedigden. Vinícius is niet te spreken over de organisatie van de CONMEBOL en ging daarbij verder dan alleen zijn kritiek op scheidsrechters.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"De Copa América is altijd een uitdaging vanwege het veld, de scheidsrechters, die altijd tegen ons zijn, en de manier waarop onze tegenstanders ons bespelen", sprak de vleugelspeler duidelijke taal. "Maar we moeten standvastig blijven."

"Alleen door te winnen kunnen we spreken. We kunnen er wel iets van zeggen, maar als we dat doen, zegt de CONMEBOL dat we te veel praten." In de slotfase van het duel kreeg Vinícius geel van scheidsrechter Piero Maza, die duidelijk niet gediend was van de kritische woorden van de Braziliaan.

Vinícius opende de score na een prachtige Braziliaanse aanval, waarbij hij het eindstation was. Vlak voor rust maakte hij de 0-3, door uitstekend druk te zetten om Omar Alderete. Met name het flitsende spel van Vinícius viel in de smaak bij Dorival Júnior, bondscoach van Brazilië. "Zijn vermogen om op te staan in belangrijke wedstrijden zegt veel over zijn talent en mentaliteit."

"Zijn acties waren fantastisch. Hij was dynamisch, effectief en betrokken in ons aanvallende spel. Hij deed alles wat we van spelers met zulke technische kwaliteiten verwachten." Dankzij de zege is Brazilië zo goed als zeker van de kwartfinale op de Copa América. Alleen als Brazilië ruim verliest van Colombia en Costa Rica Paraguay met duidelijke cijfers verslaat, kan het op basis van doelsaldo nog misgaan.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind dat Vinicius wel eens mag ophouden met klagen en kleutergedrag als dit. Zelfde geld voor de tergende schwalbes die ik hem ook regelmatig zie maken. Maakt hem zeer onsympathiek. Heeft zo een goede speler allemaal niet nodig.

29 juni 2024 om 15:51
0

Helemaal mee eens dat het gedrag onnodig is, ook een reden dat die door veel liefhebbers niet gewaardeerd wordt, zelfde wat neymar had

29 juni 2024 om 18:22
0

@Kieftenbeld Neymar wordt echt al vanaf zijn 17e neergemaaid omdat hij gewoon echt onspeelbaar is. Vinicius is een aardige voetballer meer niet. 2 verschillende zaken die alleen met elkaar te maken hebben door de spelers hun geboorteland.

29 juni 2024 om 16:04
0

Vind eerder dat vreemde (licht) provocerende gedrag van hem irritant. Snap dat echt niet. Totaal onnodig.

29 juni 2024 om 16:20
0

Helemaal mee eens, en ook mooi dat je dit objectief als Real Madrid supporter aangeeft. Die man kan echt geweldig voetballen maar wordt op deze manier een soort paria wat voor hemzelf ook niet goed is.

29 juni 2024 om 17:59
0

Precies, nu krijg je dat mensen hem met zijn irritante gedrag associëren ipv de geweldige voetballer die hij is.

29 juni 2024 om 16:27
0

En als je meerdere penals krijgt en de tegenstander een rode kaart kan je als vini toch niet beweren dat je de scheids tegen hebt (ongeacht of de penals wel of niet terecht zijn)

29 juni 2024 om 16:41
0

Tsja en daarom zullen er altijd een grote groep fans zijn die niks hebben met dit soort voetballers. Liggen veel te regelmatig op de grond en klagen elke 5min bij de scheids. Daarnaast als ze zelf uitdelen is er niks aan de hand.. jammer vind ik dat.

29 juni 2024 om 18:47
0

Het is vooral het niet kunnen incasseren wel kunnen uitdelen voor mij. Nu krijgt Vinicius genoeg trappen hoor, maar ik zie met regelmaat compilaties voorbij komen dat hij anderen provoceert e.d, maar hij kan het zelf nooit hebben..

Wat een jankbal zeg, vind hem ondanks zijn kwaliteiten misschien wel de irritantste speler op de Europese velden. Altijd maar bezig met uitdagen en bij het minste of geringste tikje als een stervende zwaan naar de grond. Verder nogal wiedes dat er in Zuid-Amerika hard wordt verdedigd, hij is nou eenmaal veel beter dat de gemiddelde tegenstander op de Copa, dus moeten ze uit een ander vaatje tappen om hem af te stoppen, dan is de kunst juist om uit de duels te blijven.

29 juni 2024 om 15:59
0

Die zagen die je wel eens voorbij ziet komen in de Copa Libertadores en Sudamericana, met bijbehorende opstootjes, staan wel bol van het spektakel.

29 juni 2024 om 16:04
0

Absoluut, daarom vind ik het ook raar dat Vinicius er zo verbolgen over is dat het ook bij hem gebeurt. Dat soort dingen is waar het Zuid-Amerikaanse voetbal bekend om staat, hoe bedoel je dat dat alleen hem overkomt?

29 juni 2024 om 16:11
0

Gebeurt natuurlijk elke technische, snelle voetballer daar. Mag wat dat betreft wel een voorbeeld nemen aan Maradona, die kreeg echt nog veel, heel veel meer schoppen te verduren. En hij klaagde nauwelijks.

29 juni 2024 om 16:18
0

Niet normaal ja. zijn jank en klaag talenten zijn nog beter dan zijn voetbaltalent.

deze gozer doet er echt alles aan om niet leuk gevonden te worden.
ik ben het eens dat het geen vrijbrief is om geschopt te worden wanneer je een trucje probeert, maar al het andere gezeik dat zogenaamd de scheidsrechters "altijd" tegen brazilie zijn is ook gewoon feitelijk niet waar

Ik weet niet of hij de waarheid spreekt, ik kijk nooit naar dat toernooi vanwege de tijdstippen. Maar Vinicius staat bekend als een huilebalk, dus heeft hij automatisch de schijn tegen zich. Ik geloof er in ieder geval niks van. Brazilie is al jaren matig tot slecht, dus het voelt alsof er naar excuses wordt gezocht.

29 juni 2024 om 16:11
0

Een deel is ongetwijfeld waar, als je een pingelaar bent krijg je vast meer schoppen te voorduren.
Alleen hoe hij zichzelf uit en voordoet lok je het ook wel deels uit.
Misschien moet hij ook eens in de spiegel leren kijken.

Gewoon doorgaan met treiteren en simuleren Vini. Er komt vast nog wel een scheidsrechter voorbij die dat mooi vind en in jouw voordeel fluit. Dat momentje met Kimmich in de Cl bijv, gewoon walgelijk. Iemand zijn manier van juichen toevallig gezien gisteren? Dat is niet iemand die dolblij is dat hij een goal heeft gemaakt. Dat is iemand die gewoon strond irritant is. Snap er ook niets van dat een Kroos of Modric dat joch eens in zijn nekvel grijpt en tegen hem zegt: nu is het klaar met die ongein.

29 juni 2024 om 15:59
0

Ah daar is de juichpolitie.

29 juni 2024 om 16:31
0

Heb je het fragment gezien? En zo ja, kan jij daar oprecht van genieten? Kan me nog een actie van Puyol herinneren. Dani Alves maakte een goal voor Barca en stond ook gewoon niets anders te doen dan het thuispubliek te provoceren. Puyol kapte dat "feestje" gelijk af en stuurde hem terug naar de eigen helft voor de aftrap. Zoiets had ik ook wel een keer van de oude garde van Real Madrid verwacht. Maar misschien hebben ze dat al tich keer aangegeven en doet meneer er niets mee. Ik hoop in iedergeval dat Endrick meer op Rodrigo lijkt kwa gedrag dan dit vervelende mannetje.

29 juni 2024 om 16:01
0

Omdat zij zien wat voor jongen het is en waar hij vandaan komt. Een zuid Amerikaan normaal laten doen is haast onmogelijk. Kijk de zuid Amerikanen die in de eredivisie hebben gespeeld. Een Suárez, Lozano en nu bij Feyenoord, Gimenez. Die worden opgevoed met vervelend gedrag. Dat hoort erbij. Dat ga je er dan ook niet zomaar uitkrijgen.

29 juni 2024 om 16:03
0

Wat een onzin, zijn genoeg Zuid-Amerikanen die wél normaal kunnen doen of iig niet zo vervelend als de namen die jij noemt doen. Een Nunez, Messi, Otamendi, James, Falcao zijn allemaal spelers die gewoon normaal kunnen doen en niet als missie vervelend doen hebben.

29 juni 2024 om 16:07
0

Lol. Ook Nunez en Messi heb ik vaak genoeg zien duiken. En ook beide hebben maniertjes. Het WK vorig jaar gemist met Messi zijn gedrag? Otamendi is ook een schoffelaar.

29 juni 2024 om 16:09
0

Messi heeft in 20 jaar profvoetbal nog niet zo vaak lopen huilen en zeuren als vinicius in een half seisoen.

29 juni 2024 om 16:22
0

Dat is toch van een heel ander kaliber dan bijtertje Suarez, zwaan Gimenez en Vini? Die staan eigenlijk vooral bekend om die nare streken, de spelers die jij noemt staan erom bekend dat ze goed kunnen voetballen. Dat je als voetballer een keer duikt gebeurt bijna iedereen, dat je dat elke wedstrijd steevast doet is heel wat anders.

29 juni 2024 om 16:24
0

Feit blijft dat het veel voorkomt met spelers uit zuid Amerika. Ik vind het ook vervelend maar niet zo naïef om te denken dat het kan stoppen.Vini staat niet bekend als goede voetballer? Laatste 1,5j geen voetbal gekeken? Hij is nog ontzettend jong en nu al 1 van de betere voetballers van de wereld. Zie alleen Mbappe en eventueel Bellingham hem aanvallen om de beste speler van de wereld.

29 juni 2024 om 16:56
0

Messi is wel een bizar slecht voorbeeld. Wat een jankerd is dat zeg

29 juni 2024 om 19:32
0

Acuna en Vidal zijn ook 2 Zuid Amerikanen die alles over hebben om te winnen. Helaas hebben beide niet de voetbalkwaliteiten zoals Vini en is het voor menig mens minder erg.

29 juni 2024 om 16:01
0

Of met Walker in de CL, was ook schrijnend. Zeuren omdat hij de bal niet geeft en als hij hem dan geeft de bal gewoon weer weggooien. Hij doet er werkelijk alles aan om niet leuk gevonden te worden, zou het ook enorm jammer vinden als zo'n speler de ballon d'or wint.

Ik snap ook totaal niet waarom Vinicius eventueel de scheids tegen zou hebben. Niet alsof hij ooit probeert vals te spelen, schwalbes maakt of zich aanstelt. Frappant.

Is er dan niemand in zijn omgeving die hem een keer corrigeert?

29 juni 2024 om 16:08
0

Tuurlijk niet zijn vrienden zullen meelopers zijn om te profiteren van zijn succes net als zijn vrouw/vriendin. Die gaan hem niet corrigeren dan mogen ze waarschijnlijk niet meer mee naar de feestjes

29 juni 2024 om 16:25
0

Hoeven ook niet vrienden te zijn. Hij heeft met Ancelotti een coach die hem prima een keer terecht kan wijzen en Kroos en Modric zijn ook geen spelers die niks te zeggen hebben in Madrid (al is Kroos na dit EK uiteraard met pensioen).

29 juni 2024 om 16:38
0

Bedoel meer te zeggen: de meeste mensen krijgen van huis uit een bepaalde opvoeding of in iedergeval bij mij in de omgeving. Doe maar gewoon normaal. Maar hij zal zichzelf omringt hebben met ja knikkers die bang zijn om niet te mogen delen in de roem.

Kennelijk kan Anchelotti dat niet of probeert hij het wel maar komt het niet over?

Walgelijke vent, zou me niks verbazen als iemand hem een keer het voetbal uit schopt.
Zo'n goede voetballer maar wat jammer van zijn gedrag in het veld..

Wat een vervelende gast is dit. Moet toch wel de meest irritante zijn op de Europese velden. Ga gewoon voetballen

Weer totaal onnodig dit. Vinicius zou nog een betere speler zijn als die niet zo vaak met de scheids bezig is tijdens de wedstrijd. Hij is nu al ongelofelijk goed maar als deze energie zou steken in het nog beter concentreren op de wedstrijd, zou hij niet te stoppen zijn.

29 juni 2024 om 16:30
0

Is idd echt jammer, want hij is zo verschrikkelijk goed. Echt Ronaldinho achtige dingen af en toe. Had ie ook maar gewoon lekker die vrolijke grijns.

29 juni 2024 om 17:09
0

Was hij maar half zo goed als Ronaldinho...

29 juni 2024 om 18:09
0

hij schiet anders al aardig op richting dat niveau, zeker qua cijfers en invloed op het team. Dinho is een fenomeen, maar laten we wel wezen; hij wordt geadoreerd door zijn manier van spelen en zijn glimlach. maar echt impact en piekniveau heeft hij maar 3/4 jaar gehad.

Die Vinicius Junior loopt alleen maar de zeuren en te piepen. Hij moet eerst maar eens naar zijn eigen kinderachge gedrag kijken.

Vinicius moet eens ophouden met zijn constante gemekker en aanstellerij op en naast het veld en zich op het voetbal richten. Hij is zo mogelijk nog een onsympathiekere speler dan Neymar.

Ben je zo getalenteerd maar je bent voor na en tijdens de wedstrijd alleen maar bezig met het bespelen van de arbitrage. Focus je energie toch gewoon op voetballen en schiet er elke wedstrijd 2 in.

Ik heb vannacht de wedstrijd gezien en het gedrag van Vini was weer mateloos irritant. Opstootjes uitlokken waarbij zowat beide selecties bij betrokken waren en er dan stiekem tussenuit knijpen. Alle beslissingen betwisten en meer schoppen uitdelen dan incasseren.

Och gaat ie weer mr "ik wil alleen maar voetballen" maar denk dat ik een uur aan video materiaal kan verzamelen van hem waar hij zichzelf gedraagt als een verwend irritant mannetje op 't veld.

Argentinië wordt wel geholpen dus snap zijn frustratie...

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren