Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse krijgt gigantische mokerslag te verwerken: faillissement is heel dichtbij

Laatste update:

Vitesse heeft maandag een ongekende mokerslag te verwerken gekregen, zo meldt De Telegraaf. Zakenman Guus Franke van Axiom Partners heeft zich op het laatste moment teruggetrokken als overnamekandidaat van de noodlijdende Arnhemse club. Vitesse bungelt nu echt aan de rand van de afgrond, zo bevestigen betrokkenen.

Eigenlijk was alle laatste hoop bij Vitesse gericht op Franke, een Gelderse ondernemer die als laatste serieuze overnamekandidaat was overgebleven. Franke leek bereid om een deal te sluiten over de miljoenenschuld die Vitesse heeft en daarin ook de vorige overnamekandidaat Coley Parry te betrekken. Er moet een oplossing worden gevonden voor een bedrag van 14,3 miljoen euro dat Vitesse verschuldigd is aan de Amerikaanse zakenman.

Vitesse zit in de hoek waar de klappen vallen. Eerder haakten Maasbert Schouten, Michael van de Kuit (van stadioneigenaar Nedstede) en de Amerikaanse zakenman Frank McCourt, eigenaar van Olympique Marseille, af voor de overname.

De tijd begint te dringen voor Vitesse. Dinsdag om middernacht loopt de deadline af voor het inleveren van de stukken voor de commissie van beroep voor het behoud van de proflicentie van de club.

Vitesse had na het afzeggen van Franke nog ongeveer acht uur de tijd voor een Houdini-act om de club alsnog te redden. Het Algemeen Dagblad meldt dat Vitesse 'een smeekbede' heeft gestuurd aan Van de Kuit om de club van de ondergang te redden.

Van de Kuit is eigenaar van GelreDome en stelde zich afgelopen maanden hard op: de huur voor het stadion wordt voor Vitesse na de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie niet verlaagd, ondanks dat de club het bedrag niet kan opbrengen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Mooie vent zeg die Franke, op t allerlaatste moment de stekker eruit trekken

1 juli 2024 om 16:50
0

Wie weet hoeveel lijken hij nog uit de kast heeft zien rollen

1 juli 2024 om 16:50
0

Franke is stiekem voor nec, eerst hoop bieden en dan op het laatste moment afhaken. Zo zie je maar weer nooit wedden op 1 paard

1 juli 2024 om 17:07
0

Je kan veel zeggen van Vitesse, maar niet dat ze maar op 1 paard hebben gewed.

1 juli 2024 om 17:30
0

Zelfs de echte NEC supporters zien Vitesse niet graag failliet gaan. Geen derby meer is toch treurig.

1 juli 2024 om 17:59
0

Bullshit!!!!!
De echte supporter slaapt er geen seconde minder om en die derby is zwaar overgewaardeerd!
Ten eerste kan dat niet eens meer, nu ze in een lagere competitie spelen en ten tweede… de vorige editie waren de supporters van NEC niet welkom in Arnhem.
Het zou gerechtigheid zijn als Vitesse stopt te bestaan na al die luchtkastelen die zij keer op keer gebouwd hebben!
Een kwart miljard schuld opgebouwd en enkel een bekertje gewonnen.
Club van niks! Als je met al dat geld nog niks bereikt hebt ben je het niet meer waard!

1 juli 2024 om 18:54
0

Ze hebben jarenlang de boel bedonderd, dus zou het wel gerechtigheid zijn als ze omvallen. Maar persoonlijk boeit Vitesse mij totaal niet en ben ik alleen met NEC bezig. Derby of niet, is mij om het even.Maar er zal vast nog wel een oplossing komen om 5 voor 12.

1 juli 2024 om 16:50
0

Gezien alle namen die de revue gepasseerd zijn zit er iets structureel mis in deze club.

1 juli 2024 om 17:27
0

Dat er structureel iets mis is met die club is al jarenlang bekend he

1 juli 2024 om 16:51
0

Of wellicht dat hij een spelletje speelde, om de club voor een min mogelijke schuld over te nemen. Mogelijk dat dat niet is gelukt en dat hij zijn vingers er toch niet aan wil branden. Anderzijds kan ik me goed voorstellen dat er veel meer problemen aan t licht zijn gekomen waardoor hij het toch niet doet. Al met al een hele trieste situatie om in te zitten als club zijnde..

1 juli 2024 om 16:52
0

Er moest gewoon te veel geld bij. Vitesse kwam wederom aankloppen met aanvullende kosten en zou dat sowieso de komende twee jaar blijven doen. Er is te veel geld nodig.

1 juli 2024 om 17:02
0

Woont toch in een dorp onder de rook van Nijmegen 😜

1 juli 2024 om 17:49
0

Denk dat het eerder aan Vitesse ligt dan aan Franke 😅

1 juli 2024 om 20:36
0

Nog eerder aan die Amerikaan.

Dat was em jongens over en sluiten, Arnhem word een stad zonder kleuren.

1 juli 2024 om 16:54
0

Toch wel heel jammer! De stad Arnhem verdient gewoon een club op het hoogste niveau. Sterkte kerel!

1 juli 2024 om 17:01
0

Waarom verdient de stad Arnhem dat precies?

Ik vind het sneu voor de supporters, maar het is wel het gevolg van jaren cowboybeleid. De club heeft dus lullig gezegd gewoon zijn verdiende loon gekregen.

1 juli 2024 om 17:07
0

@fiorenoord hij zegt toch niet dat de stad een club verdient die er een zooitje van maakt? Lijkt me gewoon een voorbeeld dat een stad met de omvang van Arnhem gewoon een professionele voetbalclub zou moeten hebben. Niks mis mee. Niet zo de moraalridder uit gaan hangen.

1 juli 2024 om 17:18
0

@silver

Je legt me nu opeens allerlei woorden in de mond. Rare manier van communiceren, zeker aangezien je me vervolgens een moraalridder noemt.

Je argument op basis van omvang -ik neem aan dat je het aantal inwoners bedoelt- raakt ook echt kant noch wal.
Arnhem is de 16e gemeente van Nederland, dus dan zouden grotere gemeentes als Den Haag en Amersfoort het al helemaal verdienen. Moeten AZ, GAE en Heerenveen dan maar hun plekje op het hoogste niveau afgeven omdat er minder mensen wonen? Moet Amsterdam 5 profclubs hebben omdat er zoveel mensen wonen?

Het is gewoon een inhoudsloze one-liner.

1 juli 2024 om 17:52
0

ehm, Den Haag heeft een voetbalclub

1 juli 2024 om 17:57
0

Ik denk dat hij bedoelt dat een stad als Arnhem, wellicht de 16e gemeente, maar wel een historische met een beroemde naam internationaal, gewoon een stabiele eredivisie club verdiend.

1 juli 2024 om 18:02
0

@hangover

Ook ADO is gewoon een soort clownsact wat mij betreft...

Ik noemde Den Haag aangezien het bericht waarop ik in eerste instantie reageerde sprak over 'het hoogste niveau'.
Als je het over betaald voetbal hebt, kan je ook nog steden als Haarlem en Apeldoorn noemen.

1 juli 2024 om 18:10
0

Persoonlijk vind ik de stad Arnhem een hele mooie stad, met een grote historie. Net als de club Vitesse overigens.

Ik vind het altijd lastig dat passanten (diegene die het beleid maken) een club naar de filistijnen helpen. Terwijl diegene die daadwerkelijk de club zijn (de supporters) nu de klos zijn. Vind ik gewoon erg treurig.

1 juli 2024 om 19:20
0

Misschien moet je wat beter lezen. Ik had het over een professionele voetbalclub, dat hoeft dus nog steeds niet per se Eredivisie te betekenen. Dat kan ook in de KKD. En dan verdient Arnhem als 16e gemeente toch wel een plekje als 1 van die 38 he.

1 juli 2024 om 21:31
0

@silver

Marcoverratti:
"de stad Arnhem verdient gewoon een club op het hoogste niveau."

Fiorenoord:
"waarom verdient de stad Arnhem dat precies?"

Vervolgens begin jij opeens over professioneel voetbal. Dat is geheel aan jou, maar getuigt niet bepaald van enig vermogen tot begrijpend lezen.

1 juli 2024 om 17:21
0

Is doorstarten onder een ietwat andere naam geen optie?

1 juli 2024 om 17:26
0

Dat kan, maar dan wel op het laagste niveau dacht ik dan (laagste amateurniveau). Ze kunnen in ieder geval niet zomaar de KKD in als nieuwe doorstart club.

1 juli 2024 om 17:43
0

Ja ik blijf dat raar vinden - de amateurclubs willen duidelijk niet doorstromen naar de profcompetities (teveel kosten, teveel verplichtingen), dan lijkt het me toch voor de hand liggen dat de KNVB een nieuwe BVO gewoon toelaat om in te stromen in de KKD. Zeker als je nu al moet sappelen om een competitie te kunnen maken met de B-teams van Ajax en PSV enzo.

1 juli 2024 om 18:36
0

Ja is ook gebeurd met Haarlem, de rest is geschiedenis.

1 juli 2024 om 19:22
0

Dan denk ik dat een club als RBC toch wel bezwaar gaat maken, die zijn ook vanaf onderen opnieuw begonnen en zijn nu redelijk goed onderweg met promoveren.

1 juli 2024 om 20:58
0

Opzich was er al alleen de kleur geel

Waarom heb ik het vermoeden dat er (veel) meer speelt bij Vitesse? De een na de andere investeerder trekt op het laatste moment de stekkers eruit.

1 juli 2024 om 16:57
0

Zonder enig verstand van zaken te hebben lijkt mij dat ook ja. Dat, of de consequenties voor de geldschieters blijken achteraf toch meer te behelzen dan vooraf gedacht.

1 juli 2024 om 17:02
0

Ik heb er verder ook geen inhoudelijk kennis van. Ik weet alleen (net als de meeste) dat ze zwaar in de (financiele) problemen zitten.

1 juli 2024 om 17:03
0

Zodra een investeerde lijkt te happen, de schulden wil saneren blijkt ineens dat er acuut geen geld meer is. Dan krijg je het verzoek alvast een miljoen te storten zonder dat de overname nog rond is.

1 juli 2024 om 17:04
0

Er speelt niet meer, maar er was alleen genoeg draagvlak voor de schuld bij Parry. Er moest meer geld bij voor een sluitende begroting en het kunnen betalen van de maandelijkse kosten.

1 juli 2024 om 17:06
0

Mijn reactie was dan ook puur op een onderbuikgevoel. Maar in principe lijkt mij dat dit soort zaken toch vrij snel bekend zijn en niet op het laatste moment?

1 juli 2024 om 17:22
0

Volgens omroep Gelderland kan Parry geen bewijs krijgen dat Franke goed is voor zijn geld, dus het gaat nog niet over de overige schulden, maar nog steeds over die van Parry, geen bankgarantie geen verkoop

1 juli 2024 om 17:41
0

Ik vermoed dat Reijntjes hierin weleens de stoorzender kaan zijn. Beste man was bij ADO ook al duidellijk onkundig en nota bene door de nieuwe eigenaar de toegang tot het kantoor ontzegd.
Dat er zoveel ondernemers afhalen kan niet alleen door de financiën komen, gezien dat lang en breed bekend is. Lijkt mij eerder dat er met Reijntjes niet te werken valt en club belang ergens onderaan zijn lijstje staat. Als je al bekijkt hoeveel deze crisismanagement -experts ontvangen voor de diensten...

1 juli 2024 om 17:41
0

Of dat er meer speelt durf ik ook niet te zeggen, maar ik zou het raar vinden als een investeerder in Vitesse zou stappen.

Er is momenteel geen geld, de faciliteiten zijn niet in eigen beheer. Dus op korte termijn lijkt het me zo vanaf de buitenkant dat er heel veel geld in moet. Huurkosten, salariskosten en noem maar op. En er lijkt weinig binnen te komen op dit moment. Enige redding zou een echte fan met heel veel geld zijn. Als er weer een buitenlandse investeerder zou komen dan moet het iemand zijn met heel veel verstand van voetbalzaken en een gouden geslachtsdeel. Anders gooi je een hoop geld weg en krijgen we binnenkort weer precies dezelfde berichten.

1 juli 2024 om 18:38
0

Maar bijna alle zaken die jij noemt zijn op voorhand toch redelijk bekend lijkt mij?

1 juli 2024 om 22:22
0

Ja dat wel. Ik denk dat ze toch proberen zoveel mogelijk te besparen.

1 juli 2024 om 21:08
0

Ik zei het al eerder, maar Parry doet niet zomaar afstand van zijn claim. Wellicht wordt een klein deel kwijtgescholden als de nieuwe eigenaar meegaat in de eisen van Parry voor afbetalen. Ik gok zo dat dat schema niet echt heel flexibel is en de 1ste termijn al snel volgt. Echter met KKD is het niet zomaar mogelijk een positieve cashflow te krijgen als je ook moet aflossen.

Er is gewoon een te groot financieel risico, voor elke investeerder/geldschieter. Zeker met de onzekerheid of buiten een overname er volgend jaar gevoetbald kan worden. Dan gooi je gewoon miljoenen weg. Vitesse kan de garantie op betaald voetbal namelijk niet meer geven en de onzekerheid dat de licentiecommissie overstag gaat zal geen enkele investeerder voor lief nemen. Het is een keiharde wereld daarin, maar Vitesse heeft dat zeker in de afgelopen 10 jaar over zich afgeroepen. De Russchie olieroebels zijn niks anders dan de hel.

Jarenlang wanbeleid eist nu zijn tol!

En juist nu afhankelijk zijn van die Van de Kuit. Wat een doemscenario in Arnhem...

Helaas voorspelbaar. De man neemt een schuld over en vervolgens klop je direct weer bij hem aan voor geld, omdat anders de dagelijkse kosten niet meer betaald kunnen worden. Vitesse kon ook niet anders, maar het is te begrijpen dat zo'n man daar niet op staat te wachten. Er moet gewoon te veel geld bij, helaas. Hopen dat er nog een mogelijkheid voorbij komt, maar ik ben bang dat dit de doodsteek is voor Vitesse als profclub.

1 juli 2024 om 17:01
0

Het bericht of hij nu alvast asjeblieft een miljoen euro wilde storten terwijl de overname van de aandelen nog lang niet rond is, leek wel heel veel op het Parry scenario.

Ieder weldenkend mens snapt dat een voetbalclub je geld gaat kosten, je gaat er niet rijk van worden. En al helemaal niet in de KKD.

1 juli 2024 om 17:13
0

Niet alleen dat, maar straks zit de man er voor miljoenen in en de club zou de komende jaren dan nog vaak aan moeten kloppen. Ik denk dat deze Franke dat inmiddels wel aan zag komen. Dit zou 'm minimaal 30 miljoen euro kosten in de komende twee jaren.

1 juli 2024 om 17:16
0

Ben ik wel met je eens, Schrok vandaag ook van de selectie, van wat er nog over is. Daarmee kon Vitesse niet eens gaan spelen. Er moeten echt spelers bij willen ze nog voetballen.

1 juli 2024 om 17:53
0

Er moeten eerst zelfs nog spelers weg naar wat ik las zoals Room, Pinto en Meulensteen die te duur zijn.

1 juli 2024 om 19:08
0

Zijn er nou niet een paar vermogende Arnhemmers met een hart voor de club? En de gemeente Arnhem dan? Snap er niet veel van, zo’n mooie volksclub moet toch behouden blijven lijkt me?Feyenoord had een paar jaar geleden toch ook financiële problemen die deels werden opgelost door “ De vrienden van Feyenoord “ ?? Zoiets moet toch mogelijk zijn in Arnhem of niet??

Laatste truc om voor € 1,- de aandelen in handen te krijgen zodat Franke met schone lei kan beginnen?

Die Parry wordt nu het mes op de keel gezet.

1 juli 2024 om 16:56
0

Veel te veel risico. Met de belangrijke deadline van vannacht

Blijf het toch ook wel enigszins vreemd vinden dat die stadioneigenaar zich zo hard opsteld. Dan zal hij er wel gewoon echt vanaf willen, ondanks dat hij de inkomsten van een Vitesse niet zomaar op kan vangen met andere activiteiten lijkt me.

1 juli 2024 om 16:57
0

Er geld een max aan events wat hij mag geloof 20 events, 2 nachtelijke & 6 bijzonder, als vitesse moet spelen in het weekend minimaal (17x) per jaar, in de keuken Kampioen (min 19x) en natuurlijk nog beker dan blijft er weinig weekenden over voor zon event (die ook nog eens een lange voorbereidingstijd hebben)

1 juli 2024 om 17:00
0

Dat is niet vreemd, het is een kwestie van rekenen. Als er nu iets meer dan 2,5 miljoen euro wordt betaald voor iets van 22, 23 wedstrijden dan kan het kennelijk wel uit. Dan is het budget iets van 113.000 euro per wedstrijd.

Als er ineens 1,3 miljoen euro wordt betaald voor 23, 24 wedstrijden dan kan het niet uit. Je budget is dan 56.000 euro per wedstrijd. Je zit met een verrijdbaar veld die je moet onderhouden, een grasmat, kosten aan suppoosten, reparaties wanneer er zaken stuk gaan bij een voetbal wedstrijd plus hoge kosten aan energie.

Tevens is het zonder voetbal eenvoudiger om meerdaagse evenementen te organiseren. je hoeft niet meteen weer af te bouwen voor het voetbal.

1 juli 2024 om 17:03
0

@speedy

Precies, het wordt gewoon een multifunctionele evenementenhal zoals Ahoy Rotterdam.
Ik denk dat die eigenaar dolblij is dat Vitesse ten onder gaat, hoe treurig dat ook is.

1 juli 2024 om 17:30
0

Ik denk eerder dat hij het plat gooit en er iets anders op zet.
Stadions leveren niet veel op geld op.
Geen idee hoe het met Ahoy zit, Live Nation, de moeder maatschappij van de Ziggo Dome moet het doen met 2%, en dat op gebouwen die als multifunctionele evenementenhal zijn gebouwd.
Ze hebben nu al moeite om het maximaal toegestane aantal evenementen te halen (het loont immers niet om voor kleinschalige evenementen het hele ziggodome open te gooien).
Vitesse heeft een eeuwig gebruiksrecht op het station, maar zodra vitesse er niet meer is, is er geen reden om dat te laten staan.

1 juli 2024 om 17:44
0


Zonde, want het zou fijn zijn om een indoor-concertlocatie die 40.000 bezoekers kan ontvangen erbij te houden. Het enige vergelijkbare is momenteel de Ziggodome, en daar passen lang niet zoveel mensen in. Verder ga daarna vrijwel direct naar de kleinere locaties als 013 en Tivoli Vredenburg.

Ik denk persoonlijk niet dat er een stadion van nog geen 30 jaar oud zomaar wordt afgebroken, maar de grond is natuurlijk ook wat waard.

1 juli 2024 om 19:24
0

Je kunt niet zomaar iets platgooien en er iets anders neerzetten natuurlijk. Iets met vergunningen.

1 juli 2024 om 18:03
0

@silvrfront,

Omdat er bij Vitesse zolang wanbeleid gevoerd heeft moet hij de huurprijs omlaag doen ? De huur is zeker voor KKD begrippen heel hoog, maar ik dacht begrepen te hebben dat Vitessen nog steeds een behoorlijke spelers begroting dacht te hebben. Dus de verhuurder moet zijn vastgestelde huur omlaag doen zodat Vitesse betere spelers kan halen ? Is dat niet heel vreemd?

Wat gebeurt er dan met het stadion uiteindelijk?

1 juli 2024 om 16:55
0

Dat wordt een evenementen hal.

1 juli 2024 om 16:56
0

GelreDome is een theater.

1 juli 2024 om 16:58
0

Het was al om te lachen afgelopen jaar 😂

1 juli 2024 om 17:04
0

-NEC-, vind je het niet enorm jammer dat dit gebeurt met Vitesse?

1 juli 2024 om 17:55
0

Zeker heel jammer. We gaan de wedstrijden en rivaliteit tegen onze buren missen. NEC-Vitesse is misschien wel de mooiste derby van Nederland.

1 juli 2024 om 21:03
0

Nou, nou, nou, nou -NEC-, dat is toch echt Heerenveen - Cambuur. Zeg ik door een neutrale bril. Een neutrale Zwollenaar zal echter weer PEC - GAE zeggen. En een neutrale Rotterdammer gaat naar Feyenoord - Ajax (nja, derby...). Snap je waar ik naartoe wil 😉?

1 juli 2024 om 17:04
0

Met het stadion gebeurt niks aangezien deze in handen is van Michael van de Kuit. Vitesse betaalde per seizoen rond de 2,4 miljoen euro om gebruikt te maken van dit stadion.

Is tekenend dat alle investeerders afhaken, als die er al waren!
Heb het idee dat er helemaal geen serieuze investeerder bestond. Want volgens Vitesse en die puinruimers, die tonnen opstrijken voor dat falende reddingsplan, en van de Brom was het voor het weekend nog in krabben en kruiken.
Nu een paar dagen later is er niemand meer?
Vitesse heeft het aangedikt om tijd te winnen en te hopen op een idioot die er alsnog intrapt.
Uiteraard ook in dé stadioneigenaar het gevoel te geven dat Vitesse gewild is en hij de portemonnee moet trekken om die bodemloze put over te nemen.
Ze hebben 25 jaar met vuur gespeeld en spelen nu poker met hele slechte kaarten!
Stekker eruit voordat er meer slachtoffers vallen!

1 juli 2024 om 17:33
0

Er was wel een investeerder, maar je gaat geen mensen vinden als je direct aangeeft dat er voor de komende 2 seizoenen minimaal 30 miljoen euro nodig is (inclusief het overnemen van de schuld aan Parry). Vitesse koos ervoor en had geen andere keuze dan nog eens om geld te vragen, nog voor de aandelenoverdracht. Het zal Franke nu wel duidelijk geworden zijn dat het overnemen van de Parry-schuld pas stap 1 was.

Ach was wel te verwachten. Een beetje zakenman gaat toch geen miljoenen weggooien in een bodemloze put. Het klonk natuurlijk mooi, eigenaar van een voetbalclub en voor even op schild geheven worden. Maar als je het financieel bekijkt is dit het gewoon niet waard.

1 juli 2024 om 17:14
0

Vitesse leeft gewoon al heel lang op te grote voet en zo te zien spelen er ook nog veel andere zaken, anders trokken de investeerders zich niet achter elkaar terug. Als investeerder moet je Vitesse gewoon zien als een kosten post, waaraan je geld verliest. Dat is alleen okay als je echt fan bent. Dus het is jammer, maar begrijpelijk.

Hè hè is nu die soap eindelijk voorbij
Gewoon verlies nemen en bij de amateurs opnieuw beginnen
Vitesse moet weer z'n plek kennen en dat is een goede kkd club met af en toe eredivisie net zoals de Graafschap of Cambuut
Die Franke is realistisch geworden...tis voorbij

Het gaat met ups en downs. Vorige week gaf ik al aan dat ik alle positieve berichtgevingen over nieuwe weldoenders met een korreltje zout nam, maar dat zou te negatief zijn.
Rijke mensen zijn rijk omdat ze niet belangeloos (uitzonderingen daargelaten) hun geld uitgeven.

Hoe triest het ook is voor Vitesse en de supporters ben ik bang dat het doek definitief gaat vallen.

Las op de site van Vitesse dat volgens Reijntjes misging door onderhandelingen tussen Franke en Parry…

Dieptriest hoe deze club ten gronde is gericht.

1 juli 2024 om 17:06
0

Dat heeft Vitesse geheel aan haarzelf te wijten!
Luchtkastelen blijven bouwen en zelfs nu nog een selectie samen willen stellen waar geen geld voor is.
Zij leren het nooit!
Stekker eruit voordat er meer slachtoffers vallen!

Elke keer als er iemand zichzelf opwerpt als redder, wordt op het allerlaatste moment alsnog de stekker eruit getrokken. Ik neem aan dat het komt nadat ze de boekhouding goed doorgespit hebben...

Zelf het idee dat het er nog veel slechter aan toe is, financieel gezien, met Vitesse dan dat ze al die tijd zelf verkondigen of in de media gemeld wordt. Dat er zoveel 'redders' er elke keer op het laatste moment toch van afzien zegt toch wel iets...

Ik denk dat er nog wat lijken in de kast zitten

Zeg niet dat ik niet gewaardschuwd heb. Kon je al 2 maanden geleden aan zien komen dit scenario.

Vitesse is dus de volgende in het lijstje met RBC, Veendam, Haarlem, AGOVV, etc. Hoe staat het er nu inmiddels voor met deze clubs? Ik weet dat RBC vanaf komend seizoen in de 4e divisie voetbalt, na eindelijk weer eens fatsoenlijk beleid te hebben gevoerd.

1 juli 2024 om 18:09
0

Op de Langeleegte in Veendam spelen de amateurs van V.V. Veendam 1894. Het wrange daarbij is dat er destijds iets meer dan 4 ton moest komen om de schuld af te lossen. Drie jaar later komt de gemeente met het plan om de Langeleegte te verbouwen voor 14,8 miljoen in 2020 kwam naar boven dat de verbouwing 9 miljoen duurder was uitgevallen en dezelfde gemeente wast hun handen in onschuld..

1 juli 2024 om 20:07
0

Dat is wel heel triest dan inderdaad voor zo’n club als Veendam.

1 juli 2024 om 20:59
0

Ik heb inderdaad gezien dat het Stadion van Veendam behoorlijk verbouwd is met nieuwe stoeltjes, lichtmasten, geluidsinstallatie op een complete sportcampus! Belachelijk dat ze SC Veendam voor die 4ton hebben laten vallen en daarna miljoenen investeren in Sportpark de Langeleegte. Capaciteit nog steeds 6.500. Hier moet toch een voetbalploeg spelen??

1 juli 2024 om 22:08
0

Ik begrijp het net zo min en ben het helemaal met je eens, Qua accommodatie horen ze gewoon in de KKD. Het is zonde, en ik hoop echt dat Vitesse niet hetzelfde lot overkomt. Er zijn in Veendam nog steeds mensen die met weemoed terug denken aan vervlogen tijden en hopen dat er een terugkeer mogelijk is.

Enorm triest dit.
Dit gun ik geen enkele supporterr.
Sterkte aan iedereen van Vitesse.

Vreemde move. En niet de eerste. Als je inzicht hebt in de boekhouding en on- en mogelijkheden, kun je toch al eerder te kennen geven dat je niet verder gaat? Of is dit gewoon wachten tot je de zaak voor een habbekrats kan overnemen, en winstmogelijkheden ziet. Vooral dat laatste aspect lijkt me de grootste motivatie voor eventuele kandidaten die een "helpende" hand wil(l)den toesteken. En daar heeft de club nu even helemaal niks aan. En verhuurder Gelredome is ook mede verliezer. Hebben nu een uitschuifbaar voetbalveld waarop niet of amper zal worden gespeeld. Zal het ondenkbare scenario dan toch werkelijkheid worden???

1 juli 2024 om 17:06
0

Het is maar de vraag hoeveel inzicht er gegeven is in de cash flow. Het bericht dat de club binnen twee weken failliet zou zijn tenzij er per omgaande veel geld gestort zou worden, zet een investeerder toch aan het denken.

Want komt het niet rond met de overname van de aandelen, lukt het niet de schulden te saneren dan ben je dat geld gewoon kwijt. Zo is Parry er ook in verstrikt geraakt.

1 juli 2024 om 18:44
0

@soeedy als je even de website leest van Vitesse , daaruit komt dat de beoogde nieuwe eigenaar geen akkoord heeft bereikt met Parry...

1 juli 2024 om 19:07
0

Die waren verleden week toch al rond? Parry zou al zijn geld terugkrijgen en er zouden harde garanties op de termijnen gegeven worden.

En nu is het ineens niet rond? Wil Francke soms niet met de harde garanties over de brug komen?

1 juli 2024 om 19:09
0

Volgens de Gelderlander heeft Franke de bewijsstukken niet aan Parry overlegd dat hij over het vermogen beschikt om het te kunnen betalen....

1 juli 2024 om 19:14
0

Dus is er geen garantie op terugbetaling. Dus is er geen deal met Parry.

Er zal wel meer achter zitten, als iedereen erin stap om vervolgens bang weg te redden dan komen er nog veel lijken uit de kast zodra het over is, wat zonde! Sterkte Vitesse supporters wat verschrikkelijk dat jullie de dupe zijn.

Triest hoe sommige supporters vitesse graag zien afglijden. Moet je eens indenken dat er zulke mensen bij jouw club aan het roer hebben gezeten en dat daardoor jouw club failliet gaat en verdwijnt. Voor velen betekent dit het einde van de belangrijkste bijzaak in het leven en heeft dat enorm impact op vele levens in en rondom Arnhem.
Daarnaast is het toch een club die jarenlang een belangrijker pilaar geweest is in het Nederlandse voetbal. In en in triest als dat verdwijnt.

Ik ga Vitesse enorm missen en gun de supporters alle kracht toe om dit te kunnen verwerken.

1 juli 2024 om 17:36
0

Je haalt twee dingen door elkaar. Niemand die dit de Vitesse supporters gunt. Zoals je al aangeeft, stel dat het jouw club zou zijn. Daartegenover staat dat mensen het de club Vitesse wel gunnen, gewoon omdat er jarenlang wanbeleid is gevoerd. Best logisch imo.

1 juli 2024 om 18:52
0

Helemaal niet logisch. Hoe kun je iets een club gunnen en de supporters juist niet. Dat is pertinent onmogelijk omdat die twee zaken onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Als je het een club gunt dan heeft dat dus ook automatisch gevolgen voor de supporters die je dat dan dus ook gunt.

Viel me vandaag ook op dat de selectie uit nog maar 13 spelers bestaand inclusief een 17 jarige speler. De selectie heeft 2 keepers en 3 spitsen. Er zijn maar 2 middenvelders over.

De waarde van de selectie wordt op minder van 5 miljoen euro gewaardeerd.

1 juli 2024 om 17:25
0

Toen Ron Jans bij Twente begon waren er 11 selectiespelers waarvan 3 keepers, dus dat zegt niet zoveel, wat dat betreft was er nog tijd genoeg

1 juli 2024 om 17:28
0

Twente speelde toen wel eredivisie, dat is voor clubs aantrekkelijk om spelers aan uit te lenen.

Maar KKD ligt anders, op Feyenoord na hebben de grote clubs al een jong team in de KKD. Feyenoord werkt samen met Dordrecht dus die zou in principe ook geen spelers uitlenen denk ik.

Vitesse supporters ik wens jullie een gemeend sterkte

Toch bizar zeg. Het voelt nu ook best lang geleden, die persconferentie waarin Vitesse opeens ging mee doen voor het kampioenschap en Europa. Zo'n 10-14 jaar later eindigt het dus hier. Heel erg jammer. Hoort toch echt bij de Eredivisie en betaald voetbal. Ik vraag mij af of er een andere club zal opstaan, of zoiets zoals bij Rangers? Is dat mogelijk? Of word dit een geval RBC Roosendaal, Haarlem, Veendam.
Zonde zeg. RIP, sterkte Vitesse fans, jullie verdienen beter.

1 juli 2024 om 17:26
0

Die persconferentie gaf al aan wat er allemaal mis was. Als iemand van buiten jaarlijks de grote tekorten gaat aanzuiveren omdat die het aantrekkelijk vind om spelers van zijn voetbal academie speeltijd te geven in de eredivisie, ben je zeer kwetsbaar.

En dat is ook gebleken, de suikeroom viel weg en daarna begon heel snel het verval dat nu tot een faillissement gaat leiden.

Ik denk dat nu al kritiek hebben op Guus Franke wel lekker makkelijk is. Kennen we alle inns en outs al ? Ik denk het niet. En bovendien denk ik niet dat Franke om al die publiciteit heeft gevraagd. Kennelijk heeft hij voor zichzelf een grens getrokken en is men daar overheen gegaan. Met als gevolg dat hij zich nu heeft terug getrokken. De enige hoop die je nu nog kunt hebben is dat anderen (parry ?) alsnog water bij de wijn gaan doen. En anders horen e ongetwijfeld later wel van de belanghebbenden waar het op stuk gelopen is. Ik hoop dat er voor Vitesse alsnog een doorstart mogelijk blijkt. Kennelijk is dat KV Oostende in Belgie zojuist ook gelukt.

Er is inmiddels meer naar buiten gekomen. Volgens Kuyt de stadion eigenaar kon Francke geen proof of funds (bewijs van kapitaal) overhandigen.

Vitesse directeur Edwin Rijntjes laat weten dat het tussen Francke en Coley Parry alsnog is stuk gelopen. Mijn onderbuik zegt dan hoogstwaarschijnlijk konden de harde garantstellingen die Parry eisten niet gegeven worden.

Eigenlijk wat aldoor al geroepen werd, zodra er betaald moet worden, is het anders. Woorden zijn makkelijk, geld daadwerkelijk overmaken of bankgaranties verstrekken, dat is ander koek.

Van binnen 5 jaar kampioen worden van Nederland naar opnieuw beginnen in de 4e klasse van de amateurs, wat is hier allemaal fout gegaan in het beleid, begon met je eigen ziel verkopen aan n stel geldwolven en weg ben je

Zou me niks verbazen als Vd Kuit het gewoon over neemt alsnog

1 juli 2024 om 18:06
0

De schuld aan Parry blijft een groot probleem. Dat geld verdien je niet terug in de KKD.

Pfoeh. Als je zo dicht tegen de faillisements-deadline aanzit... komt je onderhandelingspositie niet ten goede... kan alleen maar verkeerd aflopen...

1 juli 2024 om 17:58
0

10.000 supporters de een 5 jaars seizoenkaart kopen voor 1000 euro en de club kan weer opbouwen

1 juli 2024 om 18:42
0

1000 euro is voor veel mensen wel enorm veel geld. Je kan er vast een paar mensen mee over de brug krijgen. Maar 10000 man zie ik niet gebeuren

Lijkt me een mooi project voor clubje van Kuyt, Rob Jansen, Ronald Koeman Bergkamp en Larsson. Die zouden met hun netwerk en creatief scouten daar wel iets kunnen opbouwen verwacht ik.

Het lijkt klaar. De Gelderlander meld dat Franke niet aan Parry kan bewijzen over vermogen te beschikken.

Heel erg sneu voor Vitesse en haar supports! Hopelijk komt er een Houdini act, maar ik betwijfel het ... Weten de trouwe supports van Vitesse iets meer?

1 juli 2024 om 19:14
0

Wat vrij ironisch is, daar de KNVB Parry weer heeft afgekeurd omdat hij niet kan bewijzen over vermogen te beschikken

1 juli 2024 om 20:44
0

Nee hoor, Parry heeft in totaal tien miljoen euro gestort.
Parry kan of wil de herkomst van zijn geld niet inzichtelijk maken.

Ongekend wat een soap… zo triest voor alle Vitesse supporters maar ook als niet Vitesse supporter vind ik het een zwarte bladzijde in de Nederlandse voetbalgeschiedenis.

Ik blijf toch het vermoeden hebben dat er veel meer speelt. De ene na de andere trekt zich terug op het laatste moment.

Het Nederlandse voetbal wordt bij een faillissement van Vitesse gewoon geraakt. Het wegvallen van grote club (gewoon 7e qua toeschouwers) betekent voor clubs in de KKD minder wedstrijden en minder inkomsten. Daarnaast vond ik NEC - Vitesse altijd een lekkere giftige wedstrijd. Deze wedstrijden (naast de klassiekers) zoals GAE - Zwolle, Roda - MVV, Twente - Heracles, NAC - W2 maken het Nl'se voetbal leuker en daar gaat nu een mooi affiche vervallen. Erg jammer.

Lees net een bericht dat franke aangeeft dat er helemaal niets geklapt is en dat hij nog steeds Vitesse wil overnemen… het zal nog wel ff blijven rommelen tot 00:00 uur vanavond…

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren