voetbalzone

'Voetbal is opium van het volk en Chadli werd gezien als een verrader'

Daniel Cabot Kerkdijk26 mei 2011, 17:24
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2011, 17:24
Advertentie

De keuze van Nacer Chadli om voor het nationale elftal van België uit te komen kwam hem op kritiek uit zijn vaderland Marokko te staan. Chadli's broer Amine weet er alles van. "Voetbal is in Marokko de opium van het volk", legt hij uit. "De sensatiezucht blijft groot. Nacer werd er ten onrechte gezien als een verrader, aangezien de verwachtingen veel te hoog lagen."

"Hij was een nieuwe vedette die zou kiezen voor de nationale ploeg", vervolgt Amine Chadli tegenover Voetbal International. "Het paste volledig in het plan van de kwaliteitsinjectie die ze wilden doorvoeren. We hadden geen rekening gehouden met de grove verwijten die we nu kregen. Echt schandalig!"

Chadli ontwikkelde zich het afgelopen seizoen stormachtig en heeft inmiddels drie interlands voor België afgewerkt. De aanvaller van FC Twente speelde een half jaar geleden met Marokko tegen Noord-Ierland, maar het betrof een vriendschappelijk duel. Volgende week speelt Chadli in Brussel de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije, met een EK-kwalificatieticket op het spel.

Bezig met laden …