Voormalig Inter-oogappel Recoba lijkt opgebloeid na schitterende treffer

Daniel Cabot Kerkdijk21 aug 2011, 11:30
Laatst bijgewerkt: 21 aug 2011, 11:30
/

Álvaro Recoba voelt zich in het tenue van Nacional helemaal in zijn sas. De aanvaller, 35 jaar inmiddels, luisterde een week geleden zijn rentree bij de club uit Montevideo op met een doelpunt tegen River Plate (3-3) en was ook zaterdagavond lokale tijd trefzeker voor de voormalig werkgever van Luis Suárez.

Recoba speelde halverwege jaren negentig al voor Nacional en de supporters kunnen niet anders dan lyrisch zijn over de terugkeer van el Chino. Zaterdag viel de aanvaller in de 69e minuut in bij een 2-1 achterstand tegen Defensor Sporting. In de blessuretijd zorgde Recoba op heerlijke wijze voor de gelijkmaker.

"Het doelpunt heb ik te danken aan mijn collega's", bleef Recoba bescheiden na afloop. Recoba stond tien jaar bij Inter onder contract, maar kwam om uiteenlopende redenen tot slechts 175 competitieduels voor i Nerazzurri. Hij was toentertijd de oogappel van preses Massimo Moratti. Na zijn periode bij Inter kwam hij uit voor Torino, Larissa en Danubio.