Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Voormalig PSV-huurling Sávio speelt komend seizoen voor Manchester City’

Laatste update:

Sávio Moreira de Oliveira, kortweg Sávio, maakt de overstap van Troyes naar Manchester City. Dat nieuws brengt transfermarktexpert Fabrizio Romano dinsdagochtend naar buiten. Daarmee blijft de twintigjarige buitenspeler behouden voor de City Football Group, ondanks vele aanbiedingen van andere clubs.

Volgens Romano gaat Manchester City de voormalig PSV-huurling na de Copa América definitief binnenhalen. Het is nog onbekend welk bedrag the Citizens overmaken naar Frankrijk voor de diensten van Sávio.

De City Football Group had ervoor kunnen kiezen om Sávio te verkopen, maar kiest ervoor om hem de kans te geven bij Manchester City, het absolute vlaggenschip van de Britse holding. Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van Sávio op zo’n 50 miljoen euro.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Sávio is momenteel nog in de Verenigde Staten, waar de Copa América wordt georganiseerd. Brazilië komt dinsdagnacht weer in actie tijdens het laatste groepsduel met Colombia. Die wedstrijd is om 03:00 uur Nederlandse tijd live te zien op streamingdienst Viaplay.

Na de Copa América zal Sávio zijn transfer naar de regerend landskampioen van Engeland afronden. In het afgelopen seizoen speelde de vijfvoudig Braziliaans international op huurbasis voor Girona, waar hij behoorlijk wist te imponeren.

De linksbenige buitenspeler was in 41 officiële wedstrijden goed voor 11 doelpunten en 10 assists. Girona eindigde uiteindelijk op een verrassende tweede plaats in LaLiga en is volgend jaar actief in de Champions League.

In het seizoen 2022/23 kwam de flankspits nog op huurbasis uit voor PSV. Mede door blessureleed en het wereldkampioenschap met Brazilië Onder 20 kwam Sávio tot slechts acht optredens in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. Daarin scoorde hij niet, maar gaf hij wel twee assists. Meer wedstrijden speelde hij voor Jong PSV. Namens de beloftenploeg kwam Sávio tot negen duels, waarin hij goed was voor twee goals en twee assists.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Geweldige ontwikkeling! Veel blessures gehad bij PSV. Was daarnaast regelmatig weg met jeugd teams van Brazilië.Heel benieuwd wat hij kan laten zien bij City.

2 juli 2024 om 12:01
0

Gewoon complete mismanagement van PSV! Dit zeg ik om te stoken overigens haha! Die reactiee van psvers onder de verkoop van Mikautatze zijn misselijkmakend

2 juli 2024 om 12:22
0

Zojuist even gekeken maar zie niet echt iets vreemds. Welke reacties bedoel je?

2 juli 2024 om 13:30
0

Het is maar net waar je je plezier uit moet halen.

Mooie foto uitgezocht zeg

Jammer dat hij toen bij PSV het nog niet heeft kunnen maken. Als hij in het veld kwam hoopte je op wat meer, helaas nog niet kunnen leveren.

Ben benieuwd hoe goed hij gaat worden.

2 juli 2024 om 13:27
0

Hij kon het maken maar veel internationaal weg en beetje blessures

Troyes (city Group) koopt een speler en gaat deze verhuren aan Girona (city Group) om deze vervolgens naar Man City te sturen. Wat een heerlijke constructies tegenwoordig.

2 juli 2024 om 11:02
0

Was allang vooropgezet spel natuurlijk dat ie naar city zou gaan als ie goed genoeg was. Snel de nek om draaien dit soort zaken. Benieuwd wat city uiteindelijk betaald

2 juli 2024 om 11:04
0

En dan maar huilen dat jongeren zich steeds minder interesseren in betaald voetbal. Als AZ van de City Group wordt zal ik nooit meer een wedstrijd bezoeken.

2 juli 2024 om 11:19
0

@alckmariaaz, het zijn juist de jongeren die fan zijn van clubs als Man City en PSG. Dat er minder interesse in is, ligt aan de aandachtsspanne van jongeren. Meerdere sporten hebben moeite om de interesse van jongeren te pakken. Die hebben ook zoveel meer keuzes in entertainment tegenwoordig. Een voetbalwedstrijd duurt lang. Iets als boksen met al die influencers die gaan boksen (maw waar het puur draait om geld), daar hebben jongeren wel interesse in. Dat duurt nog geen uurtje. Net zoiets als MMA, veel actie in korte periode. In Amerika zie je dat de grootste afhakers bij honkbal zijn, dat duurt zo lang zonder heel veel actie

2 juli 2024 om 11:14
0

Ja en dan mag Man United Todibo niet halen omdat Nice dezelfde eigenaar heeft, heel krom. City group komt overal mee weg en is bederf voor het voetbal.

2 juli 2024 om 12:12
0

Precies dit dus! Ik snap werkelijk helemaal niks meer wat nou wel kan/mag & wat niet!
Die hele systeem is zo krom als ik weet niet wat..

2 juli 2024 om 23:05
0

Die houden het in de familie, laten we maar zeggen. Wel bizar hoe het fenomenale scouting-apparaat van City, blijkbaar gedeeld is met Girona, en dus gelijk resultaten oplevert. Die werken blijkbaar met geniale scouting software. Uitkijken dat City Group niet als een octopus z'n klauwen uitslaat over het mondiale voetbal. Maar goed, Braziliaans talent mag het nu gaan waarmaken bij de grote jongens van City.

Wel bijzonder dat City zonder problemen een speler van haar dochterclub over mag nemen, terwijl United Tidibo niet van Nice over mocht nemen omdat dat oneerlijk zou zijn..?

Jammer dat die jongen nu naar City gaat. Die hebben met Doku, Grealish en dan nu Savio voor dezelfde positie echt een schandalig brede selectie.

2 juli 2024 om 11:22
0

Savio speelt op rechts en Doku en Grealish op links.

Ik vind Savío echt totaal geen bijzonder winger en al helemaal niet voor het niveau dat City nastreeft/heeft. Goed seizoen gehad bij Girona maar vind het ook onbegrijpelijk dat hij nu bij de Selecao zit. Ik vind een Wesley Gassova veel beter bijvoorbeeld. Overigens benieuwd welke Europese topclub hem gaat binnen halen en wanneer.

Jammer had lekker bij girona moeten blijven en CL voetbal spelen. Nu banken bij City

Opvallend. Bij Nice en Manchester United werd vooraf door de UEFA al gemeld dat ze de transfer van een centrale verdediger zouden blokkeren omdat het om een transfer tussen twee clubs van dezelfde eigenaar ging, maar bij City en Troyes (toch beiden van de City-group) is hier nog geen sprake van? Best vreemd als je het mij vraagt.

Ik had gehoopt dat de UEFA ook bij Manchester City duidelijk en helder in zouden grijpen als het om het een eigenaarsgroep zou gaan, wat mij betreft is dat hele concept volledig en compleet tegen de voetbaltraditie in. Voor de idioten bij Chelsea weer ideeen krijgen heb ik liever dat dit soort praktijken gestopt worden voor ze beginnen.

2 juli 2024 om 11:41
0

Ceferin is ook veel vaker op bezoek bij zijn maatjes in het Midden Oosten dan in Manchester of Nice.

2 juli 2024 om 11:59
0

Nou nee, het is natuurlijk niet meteen grootschalige corruptie omdat de regelgeving van de UEFA tekortschiet. In het geval van United en Nice betreft het twee teams die uitkomen in dezelfde Europese competitie aankomend seizoen die al dispensatie gehad hebben voor het feit dat ze dezelfde eigenaar hebben.

De UEFA schiet hier gewoon enorm tekort en zou echt wat aan de regels moeten doen..

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren