voetbalzone

Westerveld duikt op bij profclub van Seedorf

29 aug 2009, 08:03
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2009, 08:03
Advertentie
Ex-international doelman Sander Westerveld (34) is opgedoken bij AC Monza, waar Clarence Seedorf mede-eigenaar is. Dat meldt De Telegraaf zaterdag. De middenvelder van AC Milan kocht de Italiaanse club samen met Giuseppe Bergomi, voormalig verdediger van Internazionale en zakenman Salvo Zangari.

Westerveld zit al ruim een jaar zonder club. De sluitpost vertrok na afloop van het seizoen 2007/08 bij Sparta Rotterdam in de hoop nog een keer in het buitenland aan de slag te kunnen. De voormalig goalie van onder meer Liverpool, FC Twente en Real Sociedad hield intussen in Spanje zijn conditie op peil bij Real Mallorca.

FC Utrecht leek enkele weken geleden zijn nieuwe werkgever te worden maar de Tukker kwam niet door de keuring heen. De Domstedelingen durfden het risico met zijn geopereerde knie niet aan. Monza, dat uitkomt in de Italiaanse Serie C, had Westerveld op dat moment al een contractvoorstel voor twee seizoenen gedaan.

Monza degradeerde in 2000 uit de Serie B. Afgelopen seizoen eindigde Monza, dat uitkomt op het derde niveau in Italië, als dertiende in de competitie. De ploeg had één punt meer dan Pro Sesto, dat uiteindelijk degradeerde. Chedric en Stefano Seedorf, respectievelijk de broer en de neef van de AC Milan-speler, spelen al voor Monza.
Bezig met laden …