Winnend Zambia ziet Soedan kansen missen

22 jan 2008, 22:07
Laatst bijgewerkt: 22 jan 2008, 22:07
Zambia heeft in de Afrika Cup op enigszins geflatteerde wijze een ruime 3-0 overwinning op Soedan geboekt. Lang verdedigden de koperen kogels een voorsprong, maar hadden grootse moeite deze te handhaven. Pas na rust capituleerden de krokodillen van de Nijl definitief.

James Chamanga bracht met een afstandschot zijn elftal al na twee minuten aan de leiding. Daarna nam Soedan het initiatief over en volgde er een serie mogelijkheden. De equipe wist het vijandelijke doel echter niet te vinden.

Ook na de pauze ging het elftal van Mohamed Abdallah op dezelfde voet verder, maar opnieuw ontbrak de doeltreffendheid. En zoals het eeuwenoude voetbalcliché dan ook luidt: benut je de kansen niet, dan vallen ze aan de andere kant. Jacob Mulenga (kopbal in de 50e minuut) en Felix Katongo (intikker in de 59e minuut) lieten Zambia zodoende opgelucht ademhalen.