Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wordt Jordan Henderson gemist bij Engeland? ‘Ik had hem altijd meegenomen naar het EK’

Laatste update:

Wayne Rooney is van mening dat Gareth Southgate ervoor had moeten kiezen om Jordan Henderson mee te nemen naar het EK in Duitsland. Dat laat de 120-voudig Engels international weten bij de BBC. Nu komt de Engelse selectie ervaring tekort, vindt Rooney.

Voor Engeland is het EK nog niet echt lekker van start gegaan. Met vier punten uit de eerste twee wedstrijden zijn The Three Lions zo goed als zeker van plaatsing voor de volgende ronde, maar het vertoonde spel liet nog veel te wensen over. De kritiek op Southgate is dan ook niet mals.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Rooney is het ook niet eens met alle keuzes die de bondscoach heeft gemaakt. Hij is van mening dat Henderson bij de selectie had moeten zitten. “Ik zei het al voor het toernooi. Ik had Henderson meegenomen naar het EK”, begint hij. “De spelers die wel mee zijn genomen, hebben niet de ervaring die hij heeft op het middenveld.”

Rooney denkt dat Henderson met zijn ervaring een belangrijke rol had kunnen vervullen in de kleedkamer en de coaching binnen het veld. “Ook vanwege zijn coaching had hij mee gemoeten. Zelfs Harry (Kane, red.) is niet luid genoeg. Hij praat veel minder dan dat nodig is.”

Henderson heeft bij Ajax een lastig half jaar achter de rug, waarin hij niet kon brengen wat er vooraf van hem werd verwacht. Ook werd hij geplaagd door blessures. Rooney lijkt daar echter geen problemen mee te hebben. “Ik denk dat Henderson gewoon mee had moeten gaan voor zijn ervaring en de communicatie in het team. De rest is erg onervaren”, luidt zijn conclusie.

Southgate


Southgate legde voorafgaand aan het eindtoernooi uit waarom hij Henderson niet geselecteerd heeft. “Henderson komt fysiek tekort sinds zijn blessure. Zijn fantastische leiderschapskwaliteiten en persoonlijkheid zijn belangrijk, maar hij moet ook op het veld kunnen presteren”, was de verklaring.

De plaats van Henderson in de Engelse selectie wordt nu ingevuld door Kobbie Mainoo. Het talent van Manchester United viel in de eerste groepswedstrijd tegen Servië nog een half uur in, maar tegen Denemarken bleef hij negentig minuten op de bank zitten. Engeland speelt dinsdag het laatste groepsduel tegen Slovenië.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Henderson werd net zo hard gemist bij Engeland als Ted van de Pavert bij oranje. Hij heeft niets laten zien dit seizoen als zijnde een missing link en er zit genoeg ervaring in het elftal.

22 juni 2024 om 13:02

Ted van de Pavert 😆. Hoe kom je er op?

22 juni 2024 om 13:41

Haha, heeft er denk ik ook gewoon mee te maken dat Rooney nog met hem heeft samengespeeld. Maar denk dat die onderhand echt niet meer op dat niveau meekan... Iemand die trouwens weet of Henderson ook volgend jaar bij Ajax speelt??

22 juni 2024 om 14:45

Weet niemand nog. Hopelijk niet!

22 juni 2024 om 13:52

Vond die opmerkingen van Southgate over Kalvin Philips ook alleszeggend. Wat een aanfluiting.

Wat een gelul man. Southgate speelt met 2 defensieve middenvelders die stukken beter zijn dan Henderson. Tactisch is het een onbenul, en daarom draait het niet. Dat ligt niet aan de spelers op zijn positie.

22 juni 2024 om 13:05

En dan heb je ook nog eens Maino op de bank die momenteel beter is dan Henderson

22 juni 2024 om 13:47

Precies. Maino, Gallagher of Bellingham naar de nummer 8. Rice kan het daar als CVM prima in zijn eentje opknappen en dan valt er eindelijk vooruit te voetballen.

22 juni 2024 om 13:49

Eigenlijk speel je helemaal niet met defensieve middenvelders aangezien elke middenvelder die wordt opgesteld beter is in offensief opzicht. Er is dus totaal geen balans.

Henderson heeft niets maar dan ook echt niets laten zien bij Ajax. Ik snap wel dat ze vinden dat ze een leider missen, maar dan hadden ze beter een andere bondscoach mee kunnen nemen.

Ervaring tekort? Je hebt Kane, Pickford, Maguire, Walker, Shaw en zelfs de jongere spelers als Foden, Saka, Bellingham e.d. spelen al een tijdje op een hoog niveau. Ervaring is het probleem niet. Tactisch is het gewoon een grote puinhoop en dan ben je afhankelijk van individuele kwaliteiten.

22 juni 2024 om 13:45

Wat een slechte coach die southgate, hij haalt zo weinig rendement uit de spelers dat het bijna knap is.

22 juni 2024 om 13:47

Heb meer het idee dat het gaat om pure coaching. In aanloop naar dit EK was Henderson natuurlijk ook nog vice captain. Ervaring zat, maar de spelers die jij opnoemt zie ik niet zoveel elkaar coachen. Rice daarentegen zou zich daar wel in moeten kunnen onderscheiden. Maar zoals je al zegt, tactisch is het een puinhoop. Echt zonde met een lichting als deze.

Het Engelse team is gewoon overrated. De enige wereldspelers zijn Jude, Foden & Kane. Teams als Spanje, Frankrijk, Portugal, Duitsland, Italië zijn allemaal beter dan hen. Engeland is op het niveau van Nederland en België

22 juni 2024 om 13:50

Walker, Saka en Rice zijn naar mijn mening ook wel echt absolute top. Trent en Stones zeker ook niet de minste. En ik weet niet of je Italië hebt bezig gezien, maar die zijn echt zeker niet beter. En ook niet dan NL of België.

22 juni 2024 om 13:51

Ahja want spelers als Rice, Saka, Walker, TAA en Palmer zijn geen wereldtop?

22 juni 2024 om 14:00

En hebben wel gewoon halve finale wk 2018 en finale ek 2020 gehaald. Geen prijzen misschien maar deden er wel om mee.

22 juni 2024 om 14:00

En hebben wel gewoon halve finale wk 2018 en finale ek 2020 gehaald. Geen prijzen misschien maar deden er wel om mee.

22 juni 2024 om 14:18

Palmer wereldtop na één seizoen...?

22 juni 2024 om 14:20

Als je jezelf zo kan laten zien in de sterkste competitie van de wereld ben je wereldtop ja.

22 juni 2024 om 15:25

Dat was ook met Southgate toch? Die halve finale en finale?

22 juni 2024 om 14:50

Engeland heeft gewoon goeie spelers. Alleen wordt geleid door een incapabele bondscoach in de naam van Southgate. Selectie is daarnaast raar opgesteld ook. Hij neemt veel te veel rechtsbuitens mee met Saka, Bowen, Palmer en Foden die daar kunnen spelen. En op linksbuiten hebben ze dus alleen Gordon. Dan had je beter een Rashford wel mee kunnen nemen. Ook een Eze had niet mee gehoeven als je Foden, Bellingham en Palmer hebt die daar kunnen spelen.

Wat een dom gelul, daar ligt het probleem niet eens en Henderson is gruwelijk slecht. De twee die er nu staan zijn veel beter, nogmaals daar ligg het probleem niet bij Engeland.

Qua ervaring ja, maar ik had zeker ook rashford en grealish meegenomen. Dit elftal is te onervaren. Southgate heeft echt gekeken naar vorm, speelminuten en fitheid maar is daarin te ver gegaan. Ik verwacht weinig van Engeland.

Stom gelul weer van Rooney. Henderson heet niet eens het niveau om mee te doen op dit podium. Wat heeft het voor zin om hem mee te nemen dan. Ook met Mainoo, Gallagher en zelfs Bellingham heb je die positie meer dan prima bezet. Snap niet hoe mensen nu denken dat ze spelers zoals Henderson en Phillips missen. Southgate is het probleem bij Engeland. Ook had je wel een Rashford of Grealish mee kunnen nemen voor Eze of Bowen. Want je mist spelers die op linksbuiten kunnen. Alleen Gordon kan dat alleen die wordt niet gebruikt.

22 juni 2024 om 16:04

Denk dat je enorm veel gezeik had gekregen als je Rashford na dit seizoen had meegenomen xD Maar Grealish thuislaten is gewoon een schande. Scoort geen hattricks maar krijgt de bal altijd wel richting de 16..

22 juni 2024 om 17:54

Gaat erom dat Engeland tenminste twee linksbuitens had moeten meenemen. Gordon is verdient mee want die had een prima seizoen. Dan had je daarna moeten kiezen voor Rashford of Grealish. Beide waren niet zo sterk dus denk dat het gezeik echt wel meeviel. Maar ja om dan Bowen mee te nemen terwijl Saka, Palmer en Foden daar kunnen spelen is al helemaal bizar.

22 juni 2024 om 18:39

Tsja denk dat Southgate wel had verwacht dat Foden dat goed zou gaan invullen.. Helaas blijkt niks minder waar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren