Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zeer verrassende opstelling Nederlands elftal: Gravenberch, Frimpong en Brobbey

Laatste update:

Bondscoach Ronald Koeman heeft de opstelling van het Nederlands elftal voor het oefenduel met Canada bekendgemaakt. De oefenmeester geeft op de rechterflank de voorkeur aan Jeremie Frimpong boven Denzel Dumfries. Ryan Gravenberch is een verrassende naam op het middenveld, terwijl Brian Brobbey in de spits speelt. Het duel begint om 20:45 uur in De Kuip en is live te zien op NPO 3.

Bart Verbruggen verdedigt het doel van Oranje. De goalie van Brighton & Hove Albion kreeg dinsdagochtend te horen dat hij de nummer één onder de lat zal zijn op het EK, waardoor hij ook in beide oefenduels voor aanvang van het eindtoernooi zal keepen. Mark Flekken is de tweede keus, Justin Bijlow gaat mee als derde doelman.

Koeman opteert ogenschijnlijk voor een vijfmansdefensie met twee wingbacks. Frimpong (rechts) en Mickey van de Ven (links) moeten in hun rol voor de nodige aanvallende dreiging zorgen. De KNVB meldt overigens een 4-3-3-opstelling waarbij Frimpong rechtsbuiten staat in plaats van rechterwingback. Het hart van de verdediging bestaat uit Lutsharel Geertruida, Matthijs de Ligt en Daley Blind. Onder meer Virgil van Dijk, Nathan Aké en Stefan de Vrij zijn gepasseerd.

Op het middenveld kan Koeman geen beroep doen op de niet fitte Frenkie de Jong en de afwezigen Teun Koopmeiners en Tijjani Reijnders. Het middenveld wordt daarom gevormd door controleurs Gravenberch en Jerdy Schouten, terwijl Georginio Wijnaldum op 10 de voorkeur krijgt boven onder meer Xavi Simons. Memphis Depay en Brobbey zijn de spitsen.

Oranje speelt zijn eerste wedstrijd op het EK over precies tien dagen. Tot die tijd staat er naast de oefenwedstrijd tegen Canada ook de vriendschappelijke ontmoeting met IJsland op het programma. Koeman wil iedere speler in actie zien voor de start van het eindtoernooi. "We hebben twee oefenwedstrijden waarin we iedereen speeltijd geven om zowel speltechnisch als qua fitheid goed te worden."

Memphis is nog niet honderd procent wedstrijdfit, doordat hij richting het einde van het seizoen kampte met een blessure en in het slot van de competitie mondjesmaat in actie kwam voor Atlético Madrid. Memphis liet wel al weten dat hij zich goed voelt en ook Koeman is positief. "Hij oogt fitter in deze periode dan in maart, dus de vooruitzichten zijn zeer positief. Maar hij zal ook naar 90 minuten toe moeten en het zal mooi zijn als dat in een van beide wedstrijden kan."

Canada


Canada oefent naast Nederland ook nog tegen Frankrijk, voordat les Rouges op 21 juni de Copa América openen tegen titelhouder Argentinië. Jesse Marsch, die in De Kuip voor het eerst op de bank zit als bondscoach van Canada, is op zijn hoede voor Oranje. "Ze zullen het ons moeilijk maken. Het zal lastig zijn om ruimtes te vinden en de bal voor langere tijd in ons bezit te houden."

Opstelling Oranje: Verbruggen; Frimpong, Geertruida, De Ligt, Blind, Van de Ven; Schouten, Wijnaldum, Gravenberch; Brobbey, Memphis.

Opstelling Canada: St. Clair; Johnston, Bombito, Cornelius, Davies; Buchanan, Koné, Eustáquio, Millar; David, Larin.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Nederland - Canada:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is Koeman dronken? Dit is niks voor hem om eens te experimenteren…

6 juni 2024 om 19:38

Lijkt me niet het juiste moment voor een experiment -_-

6 juni 2024 om 19:45

Dit gaat over Koeman - hij kiest altijd het verkeerde moment.

Hopelijk betekend deze opstelling trouwens dat Blind en Wijnaldum niet op het EK in de basis beginnen. Koeman echter kennende ... :/

6 juni 2024 om 20:21

Waarom zou deze opstelling dat betekenen? Dan zeg je indirect dat Verbruggen en Depay geen eerste keuzes zijn.

Laten we gewoon kijken hoe het gaat. Dat gejank van tevoren altijd. Leer toch eens achter je land te staan.

6 juni 2024 om 20:42

Daar zijn oefenwedstrijden voor,dus dit lijkt me een logische opstelling omdat het op Verbruggen na allemaal spelers zijn die niet zeker basis gaan staan op het ek,maar er zijn nog wel een aantal plekken over dus daarvoor ga je nu spelers uitproberen

6 juni 2024 om 19:41

Er staat dat Koeman iedereen in actie wil zien voor de start van het toernooi, dus niks mis met deze opstelling.

6 juni 2024 om 19:44

Dat kan hij wel zeggen, betekend alleen niet dat er niks mis is met deze opstelling…

6 juni 2024 om 19:50

We gaan weer een basis team zien die nog nooit samen hebben gespeeld.

6 juni 2024 om 20:05

Ik heb nog nooit een opstelling gezien waar niks mis mee is 😉

6 juni 2024 om 19:43

Je zou denken dat het tijd wordt om wat vastigheden erin te slijpen, zo een week voor het EK.

6 juni 2024 om 19:50

Inderdaad.. Verdediging en aanval zijn gewoon compleet en dan komt ie met deze onzin. Ben oprecht bang dat hij 5-2-3 gaat spelen en Blind en Gini in de basis komen

6 juni 2024 om 20:06

Ergens begrijp ik het wel... vergeet niet dat die jongens van Atalanta er nog niet zijn. Ook Van de Ven wil ik wel eens op linksback zien. Iedereen weet dat ie snel is, maar kan hij ook aanvallen? Ben benieuwd. Ook leuk om Brobbey te zien. Ik hoop op een 4-0 om wat vertrouwen te tanken

6 juni 2024 om 20:38

Nee laten we op het EK met een bank zitten waarvan niemand precies weet wat ze wel of niet kunnen, lijkt me echt handig. Toch logisch dat je daar dit soort wedstrijden voor gebruikt… altijd dat meehuilen met de wolven in het bos…

Wat een opstelling zeg, mijn god

6 juni 2024 om 20:06

Lijkt er op dat Koeman zijn laatste beetje geloofwaardigheid nog net voor het EK gaat verspelen.....offffffff.....het word hier 6-0 met geweldig voetbal en je hebt een mega dillema.....vlak voor het EK.

6 juni 2024 om 20:09

Omdat Wijnaldum en blind spelen. De rest valt mee toch. Frimoong beter dan dumfries. Rijnders Koopmeinders en de jong zijn er niet

Nou verrassend maar wel leuk daar zijn oefenwedstrijden voor persoonlijk had ik veerman laten starten

6 juni 2024 om 20:35

Als oefenwedstrijd is het natuurlijk prima om te experimenteren, maar als dit ook maar enigszins lijkt op de basiself mag Koeman een afspraak maken bij het plaatselijke gesticht.

Zeer benieuwd wie nu de aanvoerder is, maar leuk voor Brobbey en Gravenberch dat ze mogen starten, Frimpong is terecht; 3-0

6 juni 2024 om 19:39

Depay, Wijnaldum (edit: of Blind inderdaad, die staat er ook in) in ieder geval lijkt me, op basis van hun aantal caps.

6 juni 2024 om 19:42

Denk Blind of Wijnaldum

6 juni 2024 om 19:42

Blind is aanvoerder.

Poeh, veel verassingen. Niet de sterkste opstelling, dus ook moeilijk om jezelf te bewijzen. Wel erg benieuwd hoe het uitpakt.

6 juni 2024 om 20:40

Resultaat is niet relevant. Spelers hebben allerlei taken meegekregen. Wordt gewoon 3x 30 minuten met verschillende rollen voor diverse spelers.

Dit lijkt me dan geen hele representatieve opstelling voor het ek met zoveel verrassingen

Zou zeggen graag zoveel mogelijk vastigheden erin slijpen met je basis, maar dit lijkt meer op iedereen ff aan het werk zien. Nou ben benieuwd

6 juni 2024 om 19:39

Je speelt tegen Canada daar je kan toch niet serieus tegen spelen? Dit zijn juist tegenstanders om te experimenteren.

6 juni 2024 om 19:39

Ik denk dat je Canada aardig onderschat.

6 juni 2024 om 19:43

Waarom zou je 3 duels voor het EK gaan experimenteren?

6 juni 2024 om 19:47

Je speelt nu twee wedstrijden in een paar dagen vlak voor het toernooi. Je ziet toch alle landen (zie eerder ook o.a. Portugal, Engeland, Duitsland, België, Spanje, etc.) 1 pot met een aantal beoogde reserves spelen en dan daarna straks waarschijnlijk nog een pot met (vrijwel) de beoogde basis. Geen enkel land speelt 2x met de basiself in een paar dagen tijd zo kort voor een toernooi. Tegen IJsland zullen jongens als Van Dijk, Aké, Reijnders, etc. ongetwijfeld starten. Maar goed, zeuren op alles wat Koeman doet is een beetje de standaard tegenwoordig geloof ik.

6 juni 2024 om 19:48

Voor vastigheid kan je echt wel tegen betere teams oefenen. Neem een Noorwegen of Zweden bijvoorbeeld, Canada is een tegenstander om te experimenteren.

6 juni 2024 om 20:00

Canada is niet om te experimenteren. Daar zijn ze te goed voor. Het is bedoeld om zelfvertrouwen op te doen.

6 juni 2024 om 22:03

Onderschat ik ze Zidane of heb ik toch een beetje gelijk ?

6 juni 2024 om 19:42

Koeman wil iedereen aan het werk zien ? We hebben al jaren deze spelers aan het werk gezien dus weten we al dat ze er niks van kunnen . Dit oranje is het slechtste oranje ooit

6 juni 2024 om 19:57

Of je bent 6 jaar oud of er is iets mis met je geheugen. Het Oranje tussen 2014 en 2018 was veel slechter. Veteranen als Sneijder en Robben niet meegerekend; Wijnaldum bij Newcastle en Strootman bij Roma waren je enige spelers die basis stonden bij een club in de Europese subtop. Vincent Janssen was je eerste spits, Ryan Babel werd uit wanhoop na 10 jaar weer opgeroepen, Wesley Hoedt stond achterin soms met Jeffrey Bruma.

6 juni 2024 om 19:59

Man man man minder azijn drinken toch. In 2015/16 speelden Nederland met
Cillessen, Janmaat, Rekik, Klaassen, Vilhena, Babel, Dost, Janssen om er maar een paar te noemen. Nee het is geen 1998-2000 maar kom op man er zitten echt prima spelers en een paar echte sterren tussen.

6 juni 2024 om 20:15

Beste Oortap het is helemaal niks het elftal de bondscoach en alles erom heen . We gaan naar het ek maar we kunnen nu gaan roepen meedoen is belangrijker dan winnen.

6 juni 2024 om 20:45

Brobbey, Gravenberch, Frimpong, Vd Ven, Geertruida, Schouten, Verbruggen. Meer dan de helft draait nog geen jaren mee in het NL elftal...

Zeer verrassend! Neem aan dat dit ook de basis op het EK gaat zijn, we kennen Koeman namelijk als ware experimenteur

6 juni 2024 om 19:53

Ik denk dat zelfs Koeman niet van Dijk, Ake en Gakpo op de bank gaat zetten maar je weet het nooit..

6 juni 2024 om 20:09

Lol denk idd niet dat je aanvoerder buiten de basis valt. Koopmeiners en Frenkie er niet bij.

Altijd fijn dat je nu nog allerlei spelers uitgaat proberen. Niets geen vastigheid en totaal geen team, ik kijk nu al uit naar het EK.

6 juni 2024 om 19:56

Ieder land doet het maar bij ons is het janken

6 juni 2024 om 20:06

Maar echt hoor. Echt letterlijk 0 landen die EK gaan spelen gaan nu 2x op rij met dezelfde basis oefenen in een paar dagen tijd. We zien alle landen met een stuk of 4-6 wissels aantreden de afgelopen dagen. Maar hier is het gelijk weer een nationale rel... xD

Het is maar een oefenpotje en Ronald wil een aantal jongens aan het werk zien, ook is niet iedereen beschikbaar. Vind het een leuke opstelling buiten Wijnaldum, maar daar is denk ik iedereen het over eens. Had toch graag weer Xavi gezien. Denk dat wij gaan knallen vanavond, ik ga lekker voor een dubbelslag van Brobbey.

Experimentele opstelling dus...... Ik hoop dat Wijnaldum echt niet gaat spelen, dat zou mijn plezier en enthousiasme voor dit EK verminderen.

Lijkt me eerder dat het een 3-5-2 is of in die richting. Dan wel benieuwd of Van de Ven of Blind als linksachter speelt. Ook Depay dus samen met Brobbey en dan Wijnaldum erachter. Ben benieuwd hoe ze het gaan doen. Persoonlijk extra benieuwd naar Wijnaldum, Frimpong, Van de Ven en Brobbey.

6 juni 2024 om 19:52

Ik denk eerder 4 verdedigers juist. Frimpong meer als rechtsbuiten en Van de Ven om die Buchanan op te vangen want dat is ook zo renpaard.

6 juni 2024 om 19:58

Tja zou ik wel vreemd vinden want 3-5-2 is juist perfect nu. Edit: Is dus een 4-3-3 ja.

6 juni 2024 om 20:23

Koeman geeft nu ook aan 4-3-3 dus heb een keer iets goed gezien

5-3-2 dus

Frimpong, van Dijk, De Ligt, Ake, Blind
Schouten, Veerman en Gravenberch/Reijnders
Brobbey, Memphis

Ultieme experiment had ik gevonden als Frimpong op links gespeeld zou hebben en Dumfries op rechts.

Wat een armoede dit. Wijnaldum..

Ben allang blij dat we 4-3-3 spelen maar met nog 2 weken te gaan kan je natuurlijk niet gaan experimenteren op meerdere posities. Gravenberch en Brobbey moeten wel wat laten zien vanavond.

Brobbey en mephis samen voorop, heeel weinig creativiteit

6 juni 2024 om 19:53

Hm, niet helemaal mee eens. Gebruik Brobbey meer als 'targetman' en Depay als vrij zwervende spits (waar hij beter in is), en het kan op zich werken als het middenveld ook goed genoeg is.

Probleem is dat Koeman echter vlak daarachter de luilak Wijnaldum heeft opgesteld, wat absoluut problemen gaat veroorzaken.

6 juni 2024 om 20:15

Problemen veroorzaken zal wel meevallen tegen Canada denk ik. Hoewel ik absoluut geen voorstander van Winaldum ben, denk ik dat zo wel goed is. Die levert tenminste ook weleens ballen in bij Brobbey en/of Depay. Een Xavi had wellicht een logische 10 geweest, maar die loopt te veel en daarmee Brobbey in de weg denk ik.

6 juni 2024 om 20:26

@marton - Wijnaldum heeft het grote problemen dat hij 20% van de tijd naast de spitsen loopt of nog dieper dan de spitsen, en de resterende tijd verstoppertje speelt of probeert te spelen. Op geen enkel moment doet hij wat je van een aanvallende middenvelder qua patronen mag verwachten.

Hij biedt zich zo ongeveer nooit actief aan, hij maakt ook bijna nooit ruimte voor andere spelers en ik zie hem eigenlijk zo ongeveer nooit op het veld communiceren. Het voelt vaak meer als toeval aan dat Wijnaldum in balbezit komt dan dat hij actief zich met het spel probeert te bemoeien.

6 juni 2024 om 20:50

Grotendeels met je eens, maar in deze situatie gezien de mogelijkheden kan t best prima denk ik. Overigens heeft Wijnaldum wel lange tijd (mede) de goals van Depay mogelijk gemaakt, hopelijk lukt m dat ook bij Brobbey. Maar nogmaals, wat mij betreft was Wijnaldum niet eens mee gegaan.

Nice in ieder geval speelt Frimpong.

Gravenberg heeft een bepaalde gunfactor bij die trainers. Dat is echt niet normaal. Elke keer dat ik hem zie spelen is het nog steeds precies dezelfde speler als bij Ajax. En daar vond ik hem één van de mindere.

Dit is het reserve elftal dus? Op Memphis. Verbruggen en heel misschien Blind en Wijnaldum zijn dit in mijn ogen geen basiselftal spelers.

Hoop hattrick Brobbey, dan bewaar ik al mijn popcorn voor het interview na afloop.

Wat is dit dan? Wat een feest opstelling dit.

Serieus. Koeman is echt van het padje. Ik heb al een paar keer eerder gezegd dat het met Koeman niets gaat worden. Een van de slechtste coaches ooit. Heeft als trainer nog nooit wat gepresteerd. Jammer

Is het niet tijd om wat vastigheden te gaan inslijpen vlak voor het EK Koeman?? Pannenkoek

6 juni 2024 om 19:56

Dit dus. Je hebt 2 wedstrijden om met je beoogde basiself te starten.

6 juni 2024 om 20:03

Ik vraag me af waarom letterlijk geen enkele bondscoach in Europa dit doet als het blijkbaar zo'n goed idee is. Alle landen tot dusver hebben met minstens 3-6 spelers gespeeld die op het EK zullen banken in principe. Is Koeman dan zo krankzinnig dat hij ook wat van zijn reserves aan het werk wil zien? Of zit iedereen weer stierlijk te overdrijven?

Het is niet normaal hoe iedereen op tv Veerman in het elftal praat. Een zeer sterke pr deze man.

Dit is op zich best een vreemde opstelling. De beste speler op het veld speelt trouwens bij Canada. Beste Linksback van de wereld vind ik. Aanvallend ook erg sterk. Niet verstandig om daar Frimpong tegenover te zetten die verdedigend erg zwak is

6 juni 2024 om 19:57

Goed, maar ook gehyped hoor. Een Mendy bij Real is toch gewoon beter?

6 juni 2024 om 19:58

Mendy is verdedigend veel sterker. Davies aanvallend maar tegenwoordig is hij verdedigend zo slecht dat hij geposteerd wordt als aanvaller dan verdediger. Mendy is op dit moment duidelijk de betere linksback ja.

6 juni 2024 om 20:08

Mendy, Theo Hernandez, Dimarco (wel een echte wingback) zijn allen beter imo. Davies vind ik persoonlijk overschat, heeft geen heel indrukwekkend jaar achter zich. Is verdedigend gewoon enorm kwetsbaar. Eigenlijk vind ik hem sinds het WK een stuk minder.

Mijn God, ik reis van de andere kant van het land naar Rotterdam om vervolgens met een carnavals opstelling geconfronteerd te worden. Balen.

Natuurlijk Frimpong weer tegenover Davies zetten om Dumfries te ontzien. Zo voorspelbaar

Nou, hier zal je toch ook wel mee kunnen winnen van Canada.
Ben erg benieuwd, 10 dagen voor het EK begin lekker gaan experimenteren.

Koeman heeft zijn basiself al in zijn hoofd; of zijn vermoeden wordt bevestigd, of hij biedt nu veel jongens de (laatste) kans om hem van gedachten te laten veranderen.

Wie spelen er niet, daar zit een groot deel van de basiself: Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake, Veerman of De Jong, Reijnders, Gakpo, Malen. Laat het maar zien, ben benieuwd of het 5-3-2 of 4-3-3 gaat worden.

De knvb meldt een 433 opstelling en dan toch willen schrijven dat koeman voor een 532 opstelling gaat.. Van de Ven is volgens mij als linksback een stuk minder aanvallend ingesteld als Frimpong. Ik verwacht dat Frimpong lekker rechtsbuiten zal spelen en bij balverlies lekker meeverdedigen. Ben benieuwd.

Zal wel 2-0 worden. Saai affiche en opstelling dit.

Ik vind het deels niet gek. Maar je moet het geen 5-3-2 noemen met wingbacks, maar 4-4-2 met Frimpong als rechter middenvelder. Geertruida, de Ligt en van de Ven met Blind als vrije man in de verdediging zou best goed kunnen werken. Ben wel benieuwd hoe dit loopt. Gravenberch ben ik geen fan van, maar Veerman voor Blind is ook niet ideaal denk ik. En ik zou zeker Wijnaldum wisselen voor Simons. Maar dat kan allemaal in de 2de helft!

Wat een negativiteit zeg haha, de mentaliteit in ons land wordt maar weer eens duidelijk.. ik vind het juist super om te zien dat hij iedereen aan het werk wilt zien. Wellicht worden we positief verrast!

Ik was even bang toen ik verrassende opstelling las dat hij Wijnaldum niet zou opstellen. Maar hij heeft zichzelf gerustgesteld: hij staat er gewoon in!

Feestopstelling hoor, geenszins logische namen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren