Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aad de Mos komt met een bijzondere rekensom: ‘Ajax pakt acht puntjes’

Laatste update:

Aad de Mos komt zondag in Goedemorgen Eredivisie weer eens met een opmerkelijke rekensom op de proppen. Volgens de voormalig coach pakt Ajax deze zondag bij winst op RKC Waalwijk niet drie, maar acht punten.

"Aad, jij zei dat Ajax acht puntjes ging pakken", herinnert presentator Milan van Dongen de analist aan een eerdere uitspraak in de ontbijtshow. "Ze pakken er twee van AZ natuurlijk, die hebben er twee verloren, En FC Twente drie", is het wat raadselachtige antwoord van De Mos.

"Als je zelf wint, heb je er acht in het tasje zitten vandaag", loopt De Mos alvast vooruit op een overwinning van Ajax op RKC, dat deze zondag op bezoek gaat in de Johan Cruijff ArenA.

"Aad, zou je dat nog een keer kunnen vertellen? Dan ga ik meeschrijven", reageert Hans Kraay junior met gevoel voor cynisme. "AZ heeft twee punten verloren, en Twente drie, dat is vijf. En dan win je zelf, dat is acht puntjes."

"Wint Ajax van RKC, dan gaan ze meespelen voor plaats drie", ziet De Mos mooie dingen gebeuren voor Ajax in de Eredivisie in de komende maanden.

"Daar heb je wel gelijk in. Maar ik heb nog nooit een trainer horen zeggen dat je in een wedstrijd acht punten kunt pakken", is Kraay nog steeds een beetje verbaasd over de rekensom die De Mos voorlegde.

AZ voorkwam zaterdag op de valreep een nederlaag tegen PEC Zwolle. De bezoekers leken er met drie punten vandoor te gaan, maar dat ging niet door vanwege een doelpunt van Sven Mijnans in de 94ste minuut.

Twente wist in deze speelronde in de Eredivisie ook niet te winnen. De ploeg van trainer Joseph Oosting, door PSV uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker, ging verrassend met 1-0 onderuit op bezoek bij NEC.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aan de ene kant klinkt het logisch, maar eigenlijk slaat het totaal nergens op

21 januari 2024 om 13:48

Ligt eraan hoe je 'pakken' interpreteert. Ik vind het tellen van Aad vaak hilarisch, maar hier ben ik het echt met hem eens. Denk ook dan Ajax derde gaat worden met Henderson. Heb er weer een beetje zin in :-)

21 januari 2024 om 14:27

Complete onzin. Stel dat Feyenoord wint van Vitesse, pakken ze dan 3 + 2 (psv gelijk) + 3 (Twente verlies) + 2 (AZ gelijk) meteen 10 punten? Geef Aad een telraam.

Wint Ajax bij RKC dan heb je al +6, Twente is 2 is 8 pak je AZ is 2 heb je 17.

21 januari 2024 om 13:48

Dit is meer Aad dan Aad zelf 👍🏻

21 januari 2024 om 14:24

Nu psv ook nog eens gelijk, is x2 loop je 34 punten in

Als PSV eventueel verliest 11 punten zeker Aadje.

Als Feyenoor verliest praat je over 11 punten, een gelijkspel van PSV zou het zelfs 13 punten maken, CL voetbal ligt binnen handbereik plus de Henderson bonus maakt het zelfs 14 punten. Mocht Feyenoord toch winnen dan gaan er weer 3 punten af, psychologisch nog een keer 3 extra omdat die van de rivaal en huidige kampioen zijn. De logica van Aad is onnavolgbaar.

21 januari 2024 om 16:51

En als Feyenoord wordt gestaakt. Hoe veel punten kan Ajax dan pakken? Een soort Schrodingers puntentelling krijg je dan: het kan 11 zijn, maar ook 8 of 9. Hoe doet de KNVB dat denk je?

Haha schitterend. Aad300 held. Doet me denken aan zijn '21 is 5' betoog tijdens zijn werkzaamheden bij Vitesse. 'Geeft een beetje kleur aan de competitie '.

Heerlijk toch, die Aad. Hoor liever dit dan de open deuren van al die eenheidsworsten-analytici. 21:7=4.

21 januari 2024 om 14:18

U bent naar dezelfde school geweest als Aad?

Ja ALS ze winnen, is niet zo zeker dit seizoen helaas.

Inmiddels 10 Aad. En als Feijenoord niet wint 12 of 13.
Ik moet er vreselijk om lachen. Beetje vrolijkheid is altijd welkom.

De Mos heeft zich duidelijk verrekend want Ajax pakt 10 punten, 3 van Twente, 2 van AZ, 2 van PSV en 3 tegen RKC. Als het meezit pakt Ajax er ook nog 3 van Feyenoord en komt het totaal van De Mos op 13 punten.

Kun je na gaan hoeveel punten een Volendam wel niet pakt elke week. Zelfs als ze zelf verliezen zijn ze spekkoper. De schaal in Februari al naar het palingdorp.

Hahaha de nummer laatst speelt elke week een 24 punten wedstrijd als je het zo bekijkt. Thanks Aad omdat je me het gevoel geeft met terugwerkende kracht dat ik op school toch niet zo slecht was in wiskunde.

Creatief rekenen van Aad, in de wiskunde wordt deze methode ook wel Moscalculie genoemd.
Verder zou het eigenlijk toch te belachelijk zijn als Ajax ook echt plek 3 nog in handen krijgt dit seizoen. Zou het zelf wel willen, maar het is toch te gek voor woorden als een AZ en Twente zijnde dat je achter een ploeg kan eindigen die zo'n slechte start heeft gehad als Ajax, dan heb je het zelf ook flink goed verspeelt.

21 januari 2024 om 16:41

Ik wilde bijna Moscalculie gaan Googlen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren