Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax nodigde mij uit voor een stage, maar ik had al voor Feyenoord gekozen'

Laatste update:

Jordy Clasie staat komende week met AZ twee keer tegenover zijn jeugdliefde Feyenoord. Zondag treffen beide clubs elkaar in de Eredivisie, drie dagen later staat de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker op de rol. Het had niet veel gescheeld of de carrière van Clasie had een hele andere wending genomen.

Clasie doorliep tussen 2000 en 2010 de jeugdopleiding van Feyenoord. De geboren Haarlemmer werd als achtjarig jochie gescout tijdens een jeugdtoernooi in zijn geboorteplaats. Niet veel later krijgt hij een uitnodiging van Feyenoord of hij op proef wilde komen.

"Ik wilde maar één ding en dat was profvoetballer worden. Die eerste dag op trainingscomplex Varkenoord vergeet ik nooit meer", blikt Clasie terug in gesprek met De Telegraaf. "Het voelde als een warm bad, alsof ik er al jaren speelde. Kort daarop nodigde Ajax mij uit voor een stage. Maar toen had ik al met mijn hart voor Feyenoord gekozen. Die Ajax- stage heb ik maar laten schieten."

Eenmaal in de jeugdopleiding van Feyenoord keek Clasie zijn ogen uit. "Ik besefte nauwelijks waar ik terecht was gekomen. Feyenoord, de grootheid van de club, het was een andere wereld. Het vergde discipline. Ik heb echt een schitterende tijd gehad in de jeugd van Feyenoord."

Als volwaardige prof bleek het eerste seizoen onder Ronald Koeman bepalend voor de carrière van Clasie. "Alles lukte, alles. Ik kon het goed vinden met Karim El Ahmadi, binnen en buiten het veld. Hij was echt een voorbeeld. Tot mijn transfer naar Southampton zat ik in één stijgende lijn, ik werd zelfs aanvoerder. Ik bewaar geweldige herinneringen aan die periode."

Oranje


Onlangs kwam Clasie opnieuw in contact met Koeman, toen de bondscoach van Oranje hem polste voor een terugkeer. Clasie weigerde het aanbod. "Dat was het moeilijkste gesprek uit mijn loopbaan. Omdat ik graag voor mijn land wil uitkomen. Ik ben altijd enorm trots op het Oranje-shirt geweest en ben dankbaar dat ik een WK heb gespeeld."

Uiteindelijk gaf zijn fysieke gesteldheid de doorslag. "De kalender wordt steeds voller en zwaarder, dat helpt mijn fysiek gewoon niet", aldus de middenvelder. "Mijn hoogste prioriteit is mijn eigen lichaam en daar wil ik nog een paar jaar gebruik van maken."

"Maar dat ik die boodschap uitgerekend aan Koeman moest overbrengen... Uitgerekend de coach die altijd zijn vertrouwen naar mij heeft uitgesproken, mij ontzettend veel heeft gegeven als voetballer en die mij ook buiten het veld heeft geholpen in mijn ontwikkeling. De coach die mij nota bene ook nog naar Southampton heeft gehaald. Dat maakte dat gesprek voor mij nog vele malen moeilijker."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Koeman en zijn oude vriendjes. Het is bespottelijk. Je hebt een middenveld met keuzes als Frenkie, Schouten, Koopmeiners, Gravenberch, Veerman, Reijnders en weet ik het. Dat je dan toch nog een Clasie wilt oproepen is voor mij tekenend. Dat is dan onze bondscoach. Genant.

3 februari 2024 om 10:44

Was dat niet omdat meer dan de helft van de opties geblesseerd waren?

3 februari 2024 om 10:50

Er waren toen blessures en Gravenberch speelde toen niet.
Koeman doet helemaal niet veel rare dingen. Soms wat koppig, zoals met Frimpong en het oproepen van Bergwijn blijft vreemd, maar verder valt het wel mee hoor. Om het dan bespottelijk en genant te noemen

3 februari 2024 om 11:01

Wieffer en Matusiwa zeker ook geblesseerd? En Timber lag ook in de lappenmand. Who cares of Gravenberch niet speelde; hij staat onder contract bij Liverpool! Mag het ff? Niemand zit te wachten op Jordy Clasie, en het spreekt van nul visie. Daarnaast was een Schouten toendestijds nog niet eens in beeld.

3 februari 2024 om 11:08

Ik vind dat Koeman veel te veel vasthoudt aan de top 3. Dat zie je bij de selectie van Schouten en Reijnders. Die zijn in een paar weken tijd echt niet veel beter geworden. Verder vind ik het overigens ook een waardeloze bondscoach, maar dat is een ander verhaal.

3 februari 2024 om 11:15

@JackHerrer: blijkbaar ken jij Matusiwa heel goed. Je zou dus bijna moeten zeggen dat je weet dat hij een compleet andere speler is dan Clasie? En dat hij eind oktober (2 weken voor de interlands) 2 wedstrijden niet heeft meegedaan? En dat hij bovenal gewoon WEL geblesseerd was in november? Opsomming van die 3 dingen lijken mij niet per se een goede combinatie voor een debuutweek bij Oranje, of vond jij van wel?

3 februari 2024 om 11:21

Je pikt er nu eentje uit en dat zal best. Maar ik noem in totaal iets van tien namen. Het neemt niet weg dat Koeman altijd ongeïnspireerde keuzes heeft die spelers betreffen die hij in het verleden onder zich heeft gehad. Het is zo duidelijk.

3 februari 2024 om 12:02

Laat je je haat jegens Feyenoord en oud Feyenoorders niet iets te ver varen in deze? Clasie doet het uitstekend bij AZ, Koeman weet wat hij aan Clasie heeft, is het dan gek dat hij bij hem uitkomt als de opties minimaal zijn en niet zijn hand uitsteekt naar onbekende? Dat je imponeert bij je werkgever betekent niet direct dat je dat ook kan bij Nederland. Koeman kon dat bij Clasie wel inschatten en is het dus vrij logisch dat hij bij hem uitkwam.

3 februari 2024 om 12:15

Ik ben Feyenoord fan...

Een mooi mens die bewust kiest voor een duurzame loopbaan omdat hij het spelletje zo leuk vindt. Een voorbeeld voor oververhitte jonge spelers met dollartekens in de ogen die veelal op de boulevard of broken dreams eindigen.

Had misschien wel beter gepast in de jeugdopleiding van Ajax. Zijn passing en spelverdelende/makende kwaliteiten liggen echt zijn kracht. Die bal die hij toen gaf aan Van Persie tegen Ecuador was echt klasse. Jammer dat hij naar Engeland was gegaan in plaats van een club in Spanje. Met zijn spel was hij in Spanje waarschijnlijk een succes geworden.

3 februari 2024 om 10:55

Clasie had last van heimwee en wilde daarom graag weer in Nederland voetballen. Ook voor zijn jonge kind(eren) die hij graag in Nederland dicht bij hun familie wilde laten opgroeien.

Volgens mij deed hij het niet onverdienstelijk in de premier league, zeker in zijn eerste seizoen niet. Hij zal in zijn loopbaan ongetwijfeld wel eens de mogelijkheid hebben gehad om naar Spanje, Duitsland of Italië te gaan maar heeft daar niet voor gekozen.

3 februari 2024 om 11:06

Oh ja die verhalen van heimwee was ik vergeten. Dan is het buitenland in het algemeen wel een lastig verhaal. Hij kwam als vervanger van Schneiderlin, wat toen gewoon een uitstekende middenvelder was in de Premier League. Dus hij had wel grote schoenen om te vullen. Maar hij speelde voornamelijk veel omdat Koeman hem haalde. Onder Puel werd dat gelijk minder.

3 februari 2024 om 11:58

Hoe van persie die bal aannam en afronde was ook wereldklasse!

3 februari 2024 om 14:14

Dat was ook wereldklasse inderdaad. Om met die snelheid panklaar op de borst aan te nemen en uithalen.

Vind het nog altijd jammer dat hij nu al jaren in Alkmaar speelt in plaats van bij Feyenoord. Lijkt me een typische speler die het spel onder Slot enorm veel makkelijker kunnen laten verlopen (zoals Veerman bij PSV).

De kalender wordt steeds zwaarder????
Over elke kalender heeft Claasie het? In Nederland verandert er niets, juist minder. Een poos geleden moesten de nummers 4? tot en met 7? toch nog extra wedstrijden spelen. Mocht niet meer van de Uefa
Op mijn kalender staan vrouwen steeds schaarser gekleed, dus die kalender ook niet

3 februari 2024 om 14:45

AZ spelers hebben bij een normaal beker en Europees seizoen (met voorrondes) alsnog 50+ wedstrijden te spelen, kan me voorstellen dat Clasie daar moeite mee heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren